Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Honda Cbr 125 yeni başlayacak biri için uygun mu?

REKLAM ALANI

Egitim için kursa yazılıcam onumuzdeki hafta içinde, o konuda bi sıkıntı yok.. daha sonra da uygun bi motor almak istiyorum.
    uzun yola gitmiycem, en fazla gideceğim yer ailemin yanı olur onlarda eskişehirde zaten ve buraya 1 saat. sehir içinde de ulaşım amaçlı kullanmayı dusunuyorum.
    scooter istemiyorum,olmusken hos bişey olmalı.

ayrıca fake oldugumu soyleyen arkadas nerden cıkardı merak ettim. kızlar motora merak saramaz mı? ne yani fazla erkek işi mi?
    birileri bunu aşmalı artık.

teşekkürler..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Derbi ETX
    Alıntı Osırıs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ''Daha önce hiç motor kullanmadım'' Yeterli değilmi sizin için? Beyler hangi dünyada yaşıyorsunuz? hep iyimser mi orası,burda gazı verip vitesliye bindirdiniz bu bayanı,sonra çıktı trafiğe, başına birşey gelse vebali size kadar dokunur. eğitim alsa zaten yazardı buraya,alacağım da dememiş. eee?

Ayrıca ben alma binme yazmadım,ben bile zamanında kaç kere devirdim,burda ben devirmedim hiç öyle öğrendim diyen varsa çıksın ortaya bi tarafımla güleyim ona
    +1
    Bayan olduğu için daha da bir dikkat etmesi lazım, 129kg'lık motosiklet bana ağır geliyor açıkçası, 180 boyum 91 de kilom var kalıplıyım, sırtımda taşımasam da ağır geliyor. Güçten kastım yok yanlış anlaşılmasın, daha hafif olanlar tek elle arkasından tutup kaldırılabilir.
    Ama böyle motosikleti ayaklığı almak bile güç gerektiriyor.

Alıntı sSameT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Honda'nın videolarını izlesin ama ondada hoca anlatıyo adamlar öle duruyo sürüpte gösterme yok. Yine de izlesin hocanın dediklerini öğrenmiş olur.
    Bide Altın Elbiseli Adam videolarını da izlemeli çok şey öğretiyor.
    Dediğinizi yapmaya başladım, ehliyeti aldıktan sonra bilen bi arkadasımla bos alanda calışıcaz. (:

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Vites göstergesi yoksa sıkıntısını çok çekersin birde acemisin 50 kg sun ve ön önemlisi bayansın ve grenajlı bir motor

Neyse arkdaşım al istediğn motosikleti sanki biz sürecezz

Alıntı fatek95 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar... Beden ölçülerimiz birbirine çok yakın benden 1-2cm daha uzunsunuz. Lakin ben erkeğim. Cbr125 ilk oturduğunuzda sizi ürkütebilir. Hele hele hiç tecrübeniz yoksa sizin için sıkıntı olabilir. Yokuşlarda kaldırması var. Ani durmalar, manevralar olacak. Bacaklarınız tam olarak yere basmasa da büyük ölçüde yere değecektir, o konuda tereddütünüz olmasın. Gidip cbr125i deneyin bana kalırsa aklınızdaki soru işaretleri kalkacaktır. İlla ki alacağım derseniz de koruma takozu taktırıp öyle binmenizi tavsiye ederim.

Bu arada cüssemiz bize artçı olacak çoğu insana göre küçük olduğu için artçılı kullanımlarda daha çok zorlanabilirsiniz. Bu sizin için bi referans olmasın moralinizi bozmayın...
    Ölçülerimden cekiniyorum bende acıkcası, iki ayagınız birden değiyor mu sizin?
    sanırım önce gidip bi motoru denemeliyim, belki de hiç ayakta tutamam bile..

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı merveeee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    o motora bisiklet gibi yakıştırması çok yapılır, gidişi geneli memnun eder, üzmez, arka tekeri genişletip tipini iyileştirenler vardı ...

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    CBR 125 R kullanması gayet kolay hafif ve görüntü olarakta hoş bi motor. Bu işin bayanı erkeği yok, kendine güven, eğitim ve trafiğe kapalı alanda bol bol antrenman ile bi hafta içinde nasıl motor kullandığına sen bile şaşırırsın. Ekipman işini ihmal etme kesinlikle hayırlısı olsun..

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Baştan sona yazılanları okudum. Biraz da eğlendim. Öncelikle hiç bir araç, gereç, makine, uçak vb.bayan erkek için fark etmez. Eğitimi alındıktan sonra her kes (bakın cinsiyet ayrımı yapmıyorum) bunları çok kolay kullanabilir. Nitekim örneklerini etrafımızda görüyoruz. Kamyon, iş makinası, traktör, motorsiklet kullanan bir çok bayan var. Çok da iyi kullanıyorlar. Hatta İzmir'de her türlü motosikleti kullanan bayan görmeniz de mümkündür. Öncelikle bisiklete binmeyi biliyorsanız yani iki teker üzerinde dengenizi kurabiliyorsanız bisikletin motor ilave edilmiş hali olan motosikleti de kullanabilirsiniz. Size kişisel tavsiyem; bu konuda gerek bu sitede gerekse de diğer sitelerde yazılı olan dökümanları öncelikle okuyun, işin mantığını anlamaya çalışın. Ondan sonra eğitim kısmına geçin. Eğitimde EVET BEN BU İŞİ BAŞARABİLİRİM diyorsanız sonra ehliyet kısmına geçin, ehliyeti aldıktan sonra motor alma aşamasına geçersiniz. Bunlar ilk başta sizin gözünüzü korkutmasın. teori kısmı 15 gün eğitim 15 gün, ehliyet 4 ay sürer. Yani aşama aşama gitmekte fayda var. İnşallah her şey gönlünüzce olur.
    merveeee bunu beğendi.

fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Size nasıl atlatsam bilemedim. Topuklu ayakkabıların yere değen kısmı var ya. Sonra yükseliyor ayakkabı. İşte yere değen kısmından ayağımız bükülüyor. Ayaklarım bükülen kemiğe kadar değiyor benim. Tam olarak basamıyorum anlayacağınız. 167 boyum var. Benden 3cm uzunsunuz. Ayağınız tam olarak yere basmasa bile güvenli bir şekilde motoru tutmanıza yeterli gelecektir. Lakin benim bacaklarım biraz uzundur. Sizin bu oran nasıldır bilemem.. Ben ilk oturduğumda süremeyeceğim hissine kapıldım ama bir kaç gün sürsem hallederim gibi. Bu yıl üniversite sınavlarım var o yüzden erteledim ben motor almayı. Düşündüğüm motor cbr125-250. Sizin için hayırlısı olsun şu forumda beden ölçülerimde birisini buldum ya ölsem de gam yemem.
    merveeee bunu beğendi.

Motosikleti
    CIA'in resmi ulaşım aracı CBF
    Güle güle kullan ablası, alır almaz lastiklerini değiştir ve düşünüyorsan minik bir arka çanta taktır. Herşey insan için, merak etme kullanırsın inşallah.

not: kırmızı al!
    merveeee bunu beğendi.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Ybr 125 al koruma demirli bir sezon bin sonra cbr ya geç

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    manisaya gelin bir abla sağolsun mz301 ile asfaltı aglatiyor bugün bir kadını daha gördüm ışıkta burgman 650 kullanıyordu şöyle havasını alayım kalkışta dedim ama ben kalkana kadar fark attı
    merveeee bunu beğendi.

Alıntı fatek95 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Size nasıl atlatsam bilemedim. Topuklu ayakkabıların yere değen kısmı var ya. Sonra yükseliyor ayakkabı. İşte yere değen kısmından ayağımız bükülüyor. Ayaklarım bükülen kemiğe kadar değiyor benim. Tam olarak basamıyorum anlayacağınız. 167 boyum var. Benden 3cm uzunsunuz. Ayağınız tam olarak yere basmasa bile güvenli bir şekilde motoru tutmanıza yeterli gelecektir. Lakin benim bacaklarım biraz uzundur. Sizin bu oran nasıldır bilemem.. Ben ilk oturduğumda süremeyeceğim hissine kapıldım ama bir kaç gün sürsem hallederim gibi. Bu yıl üniversite sınavlarım var o yüzden erteledim ben motor almayı. Düşündüğüm motor cbr125-250. Sizin için hayırlısı olsun şu forumda beden ölçülerimde birisini buldum ya ölsem de gam yemem.

benim bacak boyum 100 cm,sanırım cbr 125 in selesinden yere kadar olan uzunlugu 79 cm altın elbiseli adamın videosunda oyle soylenmişti.
    neyse bakalım önce denemeliyim..

herkese tesekkürlerr

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu saatten sonra ben değil cem abimiz konuşsun
    amaninmb bunu beğendi.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ronnytechno bunu beğendi.

ronnytechno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150 2013 Yeşil-Siyah
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yemiş içmiş bitirmiş artık daha ne yapsın kız

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    -önce ehliyet
    -sonra koruma
    -sonra motor
    -sonra o motor yeri bulacak düşcen kalkcan düşcen kalkcan hooop ordasın.
    -orası nere (tamirci)
    -tamirci ile aranı iyi tut mümkünse ki sanmam kendiniz tamirine başlayın.

ilk seferde mümkünse 50 cc lik scooterlarla başlayın

Mesela;

Pembe bir Pembe Honda Today;

veya güzel güzel beyaz bir TVS Wego;

yada yamaha cygnus iyibir seçim olacaktır. Gösteriş değil, motora binecekseniz önce iyice öğrenin sonra vitesli... yatmayı , viraja girmeyi...

SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    motosikleti cbr 125 ile başlayıp öğrenmeye çalışırsan illaki bi yerde motoru yatırıp grenajları parçalayacaksın , bence o grenaj parasını bi motosiklet eğitim kursuna ver , kursta öğren sonra bin motosiklete.hem senin için hem motosiklet için en hayırlısı bu emin ol.

kuroscu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    r25 yamaha
    benim boyumda 166 oldugu halde cbrda 2 ayagım rahatlıkla yere deyiyor, ve motor çok hafif kulanımı kolay. ben cross motordan geçtim .gerçi onları boyu baya yüksek arazide sorun olmazken asfaltta kendimi hafiften yana alıyordum, normalde giderken iki ayagımıda uzattıgım halde havada kalıyorlardı duracagım zaman yana kayıp bi ayagımı firene koyup destek alıp diyer ayak ucumlada yere koyarak motoru tutmayı başardım bu şekilde yıllarca kullandım .boyunuzu sorun etmeyin siz uzun boylusunuz 2 ayagınız yere tam basacagına eminim

Motosikleti
    125R 2013 - kawasaki ninja 250r
    600rr al çok hafif motor kullanımı kolay dip gaz açsanda motor gitmiyor çok rahat edersin

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)