Sorunlu bir motosiklet alıcam, ufak sorularım var..
Reklamlar
-
arkadaşlar merhaba bu ilk konum ,
Şimdi ben bir motosiklet buldum, gittim gördüm motosikleti ilk defa motor alacağım için hiç birşey bilmiyorum tabi. görmeye gittiğim motor 2006 model keeway superlight 15 binde. şimdi benim kafama takılanlar motorun gazının bi ortası yok. direk son gaza gelio. debriyajdan elimi çektiğimde nerdeyse hiç hareket etmio çok az bi ilerliyo. motorda elektrik yok ayak marşıyla çalışıyo konjektör bozuk dedi sahibi.motorun fiyatına 700 dedi. bu saydıklarımın asıl sebebi nedir, düzeltilebilirmi? şimdiden teşekkürler.
Reklamlar
-
düzeltilebilir şeyler bu saydıkların ama motordan anlamıyorsan böyle bir motor almamalısın...
görünüşe göre 300-500 liralık parça alınıcak ve değiştirilecek yinede sen bilirsin
-
kardeşim peki bu gazın direk son gaza geçmesi nedendir? yani gazın bir ortası yok, motorda gaz vermek istiyosan sona getirmek zorundasın.
-
-
sdirer adlı üyeden alıntı
gözüm 8 yaşında motor 15.000 km de olmaz 115.000 km de olur
sonra
böyle olursun. demedi deme
haa iddea ediyor 15.000 de diyorsa bak bakalım km sayacı sağlam çalışıyor mu?
fazla da teknik bilgin yok bence böyle
yap sen o motora...
Valla simgeleri kullanışın harika
Bende memleket de bulmuştum 2006 model 20bin küsür km deydi amcamla sanayiye götürmüştük usta olm manyak mısınız en az 100 binde bu demişti
-
yardımcı olmak isteyen arkadaşlar teşekkürler ama kullandığınız simgeler hoşuma gitmedi acemiyiz diye böyle davranmayın. neyse bende büyük ihtimal almıcam zaten, ama bu gaz olayı kafama takıldı gazın ortasının olmamasının sebebi nedir?
-
Sevgili Kaya, gözüm, o simgeler seni yermek için konmadı oraya; şüpheleri belirtmek, bunu yaparken de dikkat çekmek, vurgulamak için kondu.
isteyen istediğini alır şüphesiz. ancak, ondan sonra işi bilen biri çıkıp bana bu alet en az 100.000 km de derse benim içime oturur.
seninde aynı şeyleri hissedeceğini düşündüğüm için öyle yaptım. amacım seni incitmek, yermek değil...
arz ederim.
-
Aynı şekil bende , başıma geldiğinden biliyorum giden bir kuruş bile önemli alın teri sonuçta...
Arkadaşında yazışı hoşuma gittiğinden belirttim.Sorularına cevap alırsın umarım rastgeleee
-
motorun başka bir problemi yoksa alınır bence fiyat iyi hatta daha da pazarlık yaparsan iner belki fiyatta sonuçta basit cg motor. tabi elin anahtar tutması lazım çogu usta diye geçinen adam bi halttan anlamıyor. burada olsa öyle motor ben toplarım hele vergi borcu vs yoksa tadından yenmez :D
-
alma hocam boşver, sabret daha iyi bişey bulursun, inan altından kalkamazsın, 500 lira maraf yaparsın, o kadar param yok zamanla yaparım diyorsan, zaten motora da binemeyeceksin, zamanla o paranı biriktir git sağlamını al bence...
-
bence 2006 motor 15 bin zor 2013 ün haziranda aldığım motor 17000 bine geldi sıkıntılı o iş
-
arkadaşlar motor 3 yıl yatmış km orinal diyo sahibi tabi ne kadar doğru bilinmez. ama motorun gidişinde bi sorun yok iyi hızlanıyo, ama işte gaz olayını anlamadım motoru kaldırırken mecbur son veriyosun çünkü ortası yok gazın, mekanik olarak sebebi nedir?
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:58 ----------
sdirer adlı üyeden alıntı
Sevgili Kaya, gözüm, o simgeler seni yermek için konmadı oraya; şüpheleri belirtmek, bunu yaparken de dikkat çekmek, vurgulamak için kondu.
isteyen istediğini alır şüphesiz. ancak, ondan sonra işi bilen biri çıkıp bana bu alet en az 100.000 km de derse benim içime oturur.
seninde aynı şeyleri hissedeceğini düşündüğüm için öyle yaptım. amacım seni incitmek, yermek değil...
arz ederim.
eyvallah abi, ben biraz yanlış anladım o zaman.
-
dostum motordan anlasaydın belkide 100-200 liralık parcayla halledebilirdin.
parcaları alıp kendin toparlardın
ama ne yazıkki anlamıyorsun, cok yakın tanıdık tamircinde olsa bence,
hiç bulasma.
tamircinin eline düşünce değil motordan hayattan bile bezdirebilir.
-
cenkito adlı üyeden alıntı
dostum motordan anlasaydın belkide 100-200 liralık parcayla halledebilirdin.
parcaları alıp kendin toparlardın
ama ne yazıkki anlamıyorsun, cok yakın tanıdık tamircinde olsa bence,
hiç bulasma.
tamircinin eline düşünce değil motordan hayattan bile bezdirebilir.
hocam peki gazın ortasının olmamasının sebebi nedir? gaz kolunu çeviriyorum gaz yemiyo mecbur sona getiriosun gazı. ama motor iyi hızlanıyo gidişi iyi.
-
muhtemelen gaz kolu kütüğünde, gaz telinde yada karburatörde sorun vardır, kolun dönmesi normal
bıraktıgında geri eski haline gelmesi de normal ise
karburatör kalır geriye
-
cenkito adlı üyeden alıntı
muhtemelen gaz kolu kütüğünde, gaz telinde yada karburatörde sorun vardır, kolun dönmesi normal
bıraktıgında geri eski haline gelmesi de normal ise
karburatör kalır geriye
kolu çeviriyorum motorda hareket yok mecbur kolu fazla çeviriyosun, motorda düşük devir yok gibi şey. bide jikle açıktı binerken şimdi aklıma geldi.
-
pahalıysa vardır bir hikmeti ucuzsa vardır bir illeti.....
-
Gazla ilgili 2-3 seçenek var. 1 gaz kütüğü, 2 karbüratör, 3 halat. Basit bir sorundur muhtemelen.
-
hisvarlar adlı üyeden alıntı
Gazla ilgili 2-3 seçenek var. 1 gaz kütüğü, 2 karbüratör, 3 halat. Basit bir sorundur muhtemelen.
teşekkürler hocam. sahibine söyleyip haftasonu tamirciye götürmeyi düşünüyorum söylesin masrafını ona göre düşüncem. beyler bağcılarda varmı bildiğiniz tamirci.
-
Ehliyeti aldıktan sonra bende keeway superlight düşünüyorum. Dİğer ilanlara da bak bence? Fiyatı yüksek yazar ama peşin para görünce iner belki
http://www.gunceltrend.com Binicem üstüne... Vurucam kırbacı!
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)