rtr150 marş ve motor çalısımı
Reklamlar
-
arkadaşlar motoru yni aldım 2013 yeni kasalardan fakat sabahları erken saatlerde yada gece yarıları motoru çalıştırdıgımda motor çalışmıyor jigleyi çekip çalıştırmam lazım 1 dakika kadar yaz günü böyleyse kışın daha kötü olmaz mı gerçi dediğim günlerde çiğde yağıyordu ama bi sorunmu var acaba bi arkadaşım 0 motorlarda aküyü bitik takıyorlar sonra gelip tekrar bizden alsın diye acaba öyle bi durum mümkünmüdür.
Reklamlar
-
hayır sorun yok soğuk havalarda jikleyle çalıştırmanız lazım
-
ben yazın aldım bi sorun yoktu ama kışda tabiki jiklesiz calısmıyor 3 Dakika ısıtıyorum.
-
ben aracı bakıma götürmeden önce benzer sorunlar yaşıyordum motoru jikle ile çalıştırıp 3-4 dakika ısıtıyordum... sonra bakıma götürünce oradaki usta "kışlık ayarını yapalım dedi.." çok anlamadığım için nasıl, neden dedim... biraz yakıt sarfiyatı artar ama sorunsuz rahat çalışır dedi sanırım motora gelen yakıt-hava karışımı ile ilgili bir ayar yapıyor o günden sonra sorun kalmadı en soğuk havada bile tıkır tıkır çalışıyor motor...
-
eywallah ustalar. birde bir sorum daha olcak b göstergedek saati nasıl ayarlıyabilirim ve son yapdığım hızı göstermiyor nasıl yapıcam
-
Akün ne alemde? marşa basarken gaz vermiyorum ben,yoksa çalışmıyor jikle kullan soğuk havalarda tek marşta alır yoksa akün bitiktir. son hızını siyah düğmeye basarak öğreneceksin üsttekiydi galiba.2 tripmetreden sonra son yaptığın hızı gösterecek,sonra eski haline getir yoksa o şekilde kalıyor kontak kapatsan bile.
-
Çin malı RKS TİTANİC 150 kar, kış, kıyamet Ankara soğuğu her sabah tek marşta çalışır.
Üzerime sağanak yağmur yağdı motoru bıraktım kaçtım geri geldim yine tek marşta çalıştı.
Tvs kaliteli, atik ama pek soğuğa gelmeyen bir motordur normaldir herhangi bir sorun yok bence.
-
akünün durumunu nasıl anlıyabilirim tvslerde tüm parcalarda tvs malı oldugunu duydum aküde tvs falan mı yazması lazım ? nasıl anlıcam bitip bitmedigini öğle saatlerinde falan çalısıyor 1 marşta2 marşta
-
BakPolisAmca adlı üyeden alıntı
arkadaşlar motoru yni aldım 2013 yeni kasalardan fakat sabahları erken saatlerde yada gece yarıları motoru çalıştırdıgımda motor çalışmıyor jigleyi çekip çalıştırmam lazım 1 dakika kadar yaz günü böyleyse kışın daha kötü olmaz mı gerçi dediğim günlerde çiğde yağıyordu ama bi sorunmu var acaba bi arkadaşım 0 motorlarda aküyü bitik takıyorlar sonra gelip tekrar bizden alsın diye acaba öyle bi durum mümkünmüdür.
O değilde ben buraya takıldım..nerede yaşıyorsun da 6 şubat senin için yaz günü oluyor...oluyorsa kış ne zaman merak ediyorum..nasıl ve ne zaman gelen bir kış acaba bu???
haa bu arada sizin oralarda kışları hava -78 derece filan oluyor sanırım...
-
benim apache 2012 kasa ve soğuk havada sabahları gazsız tek marşta çalışıyor jiklede kullanmıyorum. çalıştırdıktan sonra ısınsın diye boş viteste hafif gaz veriyorum 5-10 saniye yetiyor...
-
Benim eski apache bile en sogukta 10 saniye jikleyi acip, sonra tek marsla calisir. Sonra ceyrek jikle ile 1 dakika isitirim. Sonra basar giderim. Ama kisin jiklesiz calismaz. Bu da normaldir.
-
denizlide -10dan daha soguk olmaz ya geceleri sabahları gündüz tek marşta çalısıyor ama sabah erken saatleri ve gece jikleyle biraz ısıtıp sonra çalısdırmam gerekiyor akülük bi durum olmaz dimi
-
yaz-kış jigle ile çalıştırın gazlamadan önce motorunuzu ısıtın hem sizin için hemde motorunuz için daha iyi olur
-
benim motorda bazen çalışır bazen çalışmaz.. mesela bu akşam garajda çalışmadı jikleyle çalıştırmak zorunda kaldım... garajın içi en düşük 8-9 derecedir.. ama çalışmayınca çalışmıyor yahu bazen çok soğuk bile olsa tek marşta alıyor ama bu akşam çalışmadı kafasına göre çalışıyor oda
-
Benim motor özellikle kışın mutlaka jikle ile çalışmak istiyor en az 3 dakka ısınmadan giderse doğru düzgün gaz yemiyor ben sabahları ilk çalıştıermada 5 dakika jikle ile gaz vermeden rölantide çalıştırıyorum düşük devirde mutlaka , ısınınca kendi kendine deviri yükseliyor o zaman anlıyorum yla çıkmaya hazır olduğumuzu.
-
Felis Leo adlı üyeden alıntı
Benim motor özellikle kışın mutlaka jikle ile çalışmak istiyor en az 3 dakka ısınmadan giderse doğru düzgün gaz yemiyor ben sabahları ilk çalıştıermada 5 dakika jikle ile gaz vermeden rölantide çalıştırıyorum düşük devirde mutlaka , ısınınca kendi kendine deviri yükseliyor o zaman anlıyorum yla çıkmaya hazır olduğumuzu.
Demek tek bende değil her tvs de öyleymiş bende gaz vermeden jikleyle çalıştırıp 10 15 sn sonra bırakıyorum kaskı eldiveni takana kadar ısınıyor zaten,yoksa gaz yemiyor tepkisiz kalıyor
-
Motordan anlamayınca böyle oluyor işte herşeyi soruyorum
-
BakPolisAmca adlı üyeden alıntı
jikleyi çek çalıştır bizim motorların yapısı gereği ısınmayınca isteksiz oluyor çalışmak için, sogukta jiklesiz çalıştırmak için iğne ayarını alt kademeye alman gerekli bide , yaz günü derken şubattayız havalar yinede yaz gibi değil sogugu üstünde sabahları ...
-
Kronik sanki. Aynı dert bende de var. Sabah illa bi ısınacak 2-3 dakika. Jikle çekmeme gerek kalmıyor çalışıyor fakat yola çıkayım dersen gaz yemeyip stop ediyor. Hemen çıkmam gerekirse jikle çekili halde yürüyebiliyorum. O da yaylı... bir elle hem jikle çekip hem debriyaj zorluyor tabi biraz.
-
Yoruyorsa çıkart bence ?egesukru
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)