Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

rtr150 marş ve motor çalısımı

REKLAM ALANI

arkadaşlar motoru yni aldım 2013 yeni kasalardan fakat sabahları erken saatlerde yada gece yarıları motoru çalıştırdıgımda motor çalışmıyor jigleyi çekip çalıştırmam lazım 1 dakika kadar yaz günü böyleyse kışın daha kötü olmaz mı gerçi dediğim günlerde çiğde yağıyordu ama bi sorunmu var acaba bi arkadaşım 0 motorlarda aküyü bitik takıyorlar sonra gelip tekrar bizden alsın diye acaba öyle bi durum mümkünmüdür.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    hayır sorun yok soğuk havalarda jikleyle çalıştırmanız lazım

Technico - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Apache 150
    ben yazın aldım bi sorun yoktu ama kışda tabiki jiklesiz calısmıyor 3 Dakika ısıtıyorum.

azizsele - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200NS
    ben aracı bakıma götürmeden önce benzer sorunlar yaşıyordum motoru jikle ile çalıştırıp 3-4 dakika ısıtıyordum... sonra bakıma götürünce oradaki usta "kışlık ayarını yapalım dedi.." çok anlamadığım için nasıl, neden dedim... biraz yakıt sarfiyatı artar ama sorunsuz rahat çalışır dedi sanırım motora gelen yakıt-hava karışımı ile ilgili bir ayar yapıyor o günden sonra sorun kalmadı en soğuk havada bile tıkır tıkır çalışıyor motor...

eywallah ustalar. birde bir sorum daha olcak b göstergedek saati nasıl ayarlıyabilirim ve son yapdığım hızı göstermiyor nasıl yapıcam

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Akün ne alemde? marşa basarken gaz vermiyorum ben,yoksa çalışmıyor jikle kullan soğuk havalarda tek marşta alır yoksa akün bitiktir. son hızını siyah düğmeye basarak öğreneceksin üsttekiydi galiba.2 tripmetreden sonra son yaptığın hızı gösterecek,sonra eski haline getir yoksa o şekilde kalıyor kontak kapatsan bile.

gazo0202 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2015 BMW 1.16d
    Çin malı RKS TİTANİC 150 kar, kış, kıyamet Ankara soğuğu her sabah tek marşta çalışır.
    Üzerime sağanak yağmur yağdı motoru bıraktım kaçtım geri geldim yine tek marşta çalıştı.
    Tvs kaliteli, atik ama pek soğuğa gelmeyen bir motordur normaldir herhangi bir sorun yok bence.

akünün durumunu nasıl anlıyabilirim tvslerde tüm parcalarda tvs malı oldugunu duydum aküde tvs falan mı yazması lazım ? nasıl anlıcam bitip bitmedigini öğle saatlerinde falan çalısıyor 1 marşta2 marşta

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    Alıntı BakPolisAmca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar motoru yni aldım 2013 yeni kasalardan fakat sabahları erken saatlerde yada gece yarıları motoru çalıştırdıgımda motor çalışmıyor jigleyi çekip çalıştırmam lazım 1 dakika kadar yaz günü böyleyse kışın daha kötü olmaz mı gerçi dediğim günlerde çiğde yağıyordu ama bi sorunmu var acaba bi arkadaşım 0 motorlarda aküyü bitik takıyorlar sonra gelip tekrar bizden alsın diye acaba öyle bi durum mümkünmüdür.
    O değilde ben buraya takıldım..nerede yaşıyorsun da 6 şubat senin için yaz günü oluyor...oluyorsa kış ne zaman merak ediyorum..nasıl ve ne zaman gelen bir kış acaba bu???
    haa bu arada sizin oralarda kışları hava -78 derece filan oluyor sanırım...
    rumelian bunu beğendi.

EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    benim apache 2012 kasa ve soğuk havada sabahları gazsız tek marşta çalışıyor jiklede kullanmıyorum. çalıştırdıktan sonra ısınsın diye boş viteste hafif gaz veriyorum 5-10 saniye yetiyor...

rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Benim eski apache bile en sogukta 10 saniye jikleyi acip, sonra tek marsla calisir. Sonra ceyrek jikle ile 1 dakika isitirim. Sonra basar giderim. Ama kisin jiklesiz calismaz. Bu da normaldir.

denizlide -10dan daha soguk olmaz ya geceleri sabahları gündüz tek marşta çalısıyor ama sabah erken saatleri ve gece jikleyle biraz ısıtıp sonra çalısdırmam gerekiyor akülük bi durum olmaz dimi

Idikut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS APACHE 2013
    yaz-kış jigle ile çalıştırın gazlamadan önce motorunuzu ısıtın hem sizin için hemde motorunuz için daha iyi olur

ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200 - Puch Maxi S
    benim motorda bazen çalışır bazen çalışmaz.. mesela bu akşam garajda çalışmadı jikleyle çalıştırmak zorunda kaldım... garajın içi en düşük 8-9 derecedir.. ama çalışmayınca çalışmıyor yahu bazen çok soğuk bile olsa tek marşta alıyor ama bu akşam çalışmadı kafasına göre çalışıyor oda

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Benim motor özellikle kışın mutlaka jikle ile çalışmak istiyor en az 3 dakka ısınmadan giderse doğru düzgün gaz yemiyor ben sabahları ilk çalıştıermada 5 dakika jikle ile gaz vermeden rölantide çalıştırıyorum düşük devirde mutlaka , ısınınca kendi kendine deviri yükseliyor o zaman anlıyorum yla çıkmaya hazır olduğumuzu.
    Osırıs bunu beğendi.

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Felis Leo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim motor özellikle kışın mutlaka jikle ile çalışmak istiyor en az 3 dakka ısınmadan giderse doğru düzgün gaz yemiyor ben sabahları ilk çalıştıermada 5 dakika jikle ile gaz vermeden rölantide çalıştırıyorum düşük devirde mutlaka , ısınınca kendi kendine deviri yükseliyor o zaman anlıyorum yla çıkmaya hazır olduğumuzu.
    Demek tek bende değil her tvs de öyleymiş bende gaz vermeden jikleyle çalıştırıp 10 15 sn sonra bırakıyorum kaskı eldiveni takana kadar ısınıyor zaten,yoksa gaz yemiyor tepkisiz kalıyor
    Felis Leo bunu beğendi.

Motordan anlamayınca böyle oluyor işte herşeyi soruyorum

ercan41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Piaggio X9 500&Sym Wolf 250
    Alıntı BakPolisAmca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jikleyi çek çalıştır bizim motorların yapısı gereği ısınmayınca isteksiz oluyor çalışmak için, sogukta jiklesiz çalıştırmak için iğne ayarını alt kademeye alman gerekli bide , yaz günü derken şubattayız havalar yinede yaz gibi değil sogugu üstünde sabahları ...

Motosikleti
    Suzuki Inazuma
    Kronik sanki. Aynı dert bende de var. Sabah illa bi ısınacak 2-3 dakika. Jikle çekmeme gerek kalmıyor çalışıyor fakat yola çıkayım dersen gaz yemeyip stop ediyor. Hemen çıkmam gerekirse jikle çekili halde yürüyebiliyorum. O da yaylı... bir elle hem jikle çekip hem debriyaj zorluyor tabi biraz.

by_q - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    apache 2oo8
    Yoruyorsa çıkart bence ?egesukru

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)