Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

sıfır motor için ruhsat ve plaka....

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Regal Raptor Spider250
    dün sıfır regal raptor spyder almıştım fakat daha plakasını alamadım belgeler ve masraflar nedir bilen varsa yardım edebilir mi internette hep 2010-2012 senelerine ait bilgi var 2014 de nedir ne değildir bilemiyorum o yüzden yardımcı olabilecek birileri var mı?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    sSameT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Öncelikle Hayırlı Uğurlu olsun, Allah kaza bela göstermez İnşallah
    Plaka ruhsata gelince ben 2013 yazın aldım motorumu yazın çıkarttıydım plaka ruhsatı sana yazıyım
    Basılı Evrak Geliri : 2,25tl
    Hizmet Karşılığı Gelirler : 12,75tl
    Sigorta : 80tl
    Emniyet tescil trafik flan : 155,50tl
    Yaşım tutmadığı için noterden vekalet muvafakatname : 41,40tl
    Yaklaşık Topmlam : 300Tl tuttu benimki
    Bunları makbuzdan yazdım fiyatları ruhsatla birlikte hala duruyo 6,6,2013 çıkarttım plakayla ruhsatı
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir.
    Ehliyet: A2 (01.10.2015)
    Motosiklet: 125 Mh Drift

Motosikleti
    Regal Raptor Spider250
    teşekürler yarın gidip öğreneceğim artık söförler cemiyetine gider

moukijin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    İyi konu açılmış bende bugün yeni bir motor aldım kendime ama ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Önce sigortaya mı gideceğim ne yapacağım sırayla ne yapmam gerekeni yazan olursa da çok sevinirim. Bu arada arkadaşım hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşlere..

Motosikleti
    Regal Raptor Spider250
    ben sonra ruhsat ve plakayı cıkartacağım için ilk sigortamı hallettim ki polislere bahanem de olmuş oldu ;)

sigortayı alacağın ilin plakasına gore yap ki sigortanda sorun çıkmasın sonra...

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Bende öyle yapıcam işte yarın belgeler gelicek elime önce hemen gidip sigortayı yaptırıcam ordan sonra direk trafik amirliğine mi gidicem yoksa bi yerlere gidip ödeme fln yapmam lazım mı bilmiyorum hiç onları

Motosikleti
    Regal Raptor Spider250
    ben yarın şöförler cemiyetine gidip öğreneceğim neyin nasıl yapıldığını bu konu altında paylaşacağım..

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    tamamdır. Haberlerini bekliyorum senin. Umarım kolayca halledersin her şeyi.

Alıntı moukijin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyi konu açılmış bende bugün yeni bir motor aldım kendime ama ne yapmam gerekiyor bilmiyorum. Önce sigortaya mı gideceğim ne yapacağım sırayla ne yapmam gerekeni yazan olursa da çok sevinirim. Bu arada arkadaşım hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız sürüşlere..
    moukijin kardeşim seninde Hayırlı Uğurlu olsun motosikletin kazasız belasız sürüşler
    plaka ruhsat için motosikletin faturasıyla ilk önce şöförler odasına gitmen gerekiyor dosya açtıracaksın ordan ondan sonra sigortacıya gidip bi motor plaka ruhsat için sigorta diyip sigorta yaptıracaksın ondan sonra emniyet müdürlüğünden dosyayla varacaksın oraya ordada imza felan gerekirse atacaksın ordanda bi fatura kescekler tescil felan diye yaşın tutmuyosa notere velinle gönderiyolar ordanda muvafakatname çıkartcan o makbuzla tekrar emniyete eğer yaşın tutuyosa gerek yok notere benim yaşım tutmadığı için notere kendi üstüme olcağı için izin kağıdı çıkarttıydık ondan sonra emniyette ruhsatını veriyolar şöförler odasındanda plakanı alırsın.
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir.
    Ehliyet: A2 (01.10.2015)
    Motosiklet: 125 Mh Drift

SUKRU-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125E
    Arkadaşlar önce sigortasını yaptırın.Sonra ek1 belgesini doldurtun( ek1 belgesi ve motorun evraklarının fotokopileri de lazım onları da dosyalayıp trafiğe öyle gidebilirsiniz) benim ek1 belgesi fotokopiler ve dosya 20 lira tuttu,sigorta 185 lira.Trafikte 156 lira ruhsata ödedikten sonra plaka fişinizle şöförler odasına gidiyorsunuz 15 lira plaka ücretini ödedikten sonra aynı gün içinde alırsınız plakayı.

Alıntı SUKRU-35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar önce sigortasını yaptırın.Sonra ek1 belgesini doldurtun( ek1 belgesi ve motorun evraklarının fotokopileri de lazım onları da dosyalayıp trafiğe öyle gidebilirsiniz) benim ek1 belgesi fotokopiler ve dosya 20 lira tuttu,sigorta 185 lira.Trafikte 156 lira ruhsata ödedikten sonra plaka fişinizle şöförler odasına gidiyorsunuz 15 lira plaka ücretini ödedikten sonra aynı gün içinde alırsınız plakayı.
    Sen değişik şekilde yapmışsın ölede olur.

peki 2, el alırken sigortası ehliyet geçişi felan nasıl oluyo bilgilendire bilirmisiniz

Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Sağoun arkadaşlar. Bugün gelicek fatura benimde, yarın gideyim halledeyim hemen ruhsat plaka işini sonra alayım motoru

Motosikleti
    Regal Raptor Spider250
    arkadaşlar bugun yaptım işlemlerimi hallettim şöyle oluyor ruhsat ve plaka için
    1-sigortanızı yaptırın
    2-şöförler cemiyetine 20tl ücret ile dosya açtırıyorsunuz
    3-emniyete ben 162tl ödedim ruhsat masrafı alıyorlar plakanın yazılı olduğu bir belge veriyorlar
    4-tekrar şöförler cemiyetine gidip 15tl plaka ücretini veriyorsunuz
    sabah saat 11den once verirseniz saat 12-1 gibi veriyorlar eğer 11den sonra verirseniz mesai çıkışından yarım saat once veriyorlar...
    bu şimdilik boyle hepinize hayırlı uğurlu olsun 2 tekeriniz yerden kaymasın şimdiden iyi sürüşler yolculuklar umarım muğladaki motofestte görüşürüz...
    moukijin ve sSameT bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)