İlkim
Şuan kullandığım
Hayal değil sıradaki motorum
ilk motorum kırmızı bır kastınoydu sonra kı fotolar temsılıdır sonra asya bu benım ömrumu yedı sanyıden cıkmıyodu bunu1 sene kadar bındım tursu oldu sonra asyayı bunla takas ettım elımden cıkarmak ıcın bunu askerdeyken sattılar askerden geldıkten sonra bunu 6 / 7 ay bındım ruhsatta problem cıktıgından sattım sonra bıraz ara verdıkten sonra hayalımı gerceklestrdım hayal kucuk ama o zamanlar para yoktu bu benım mavı tankımdı olsa bı tane daha eve depolarım bı tanede daha :[IMG])http://i.hizliresim.com/KnRoza.jpg[/IMG] bunuda sattım 7/8 ay bındıkten sonra buna pısman oldum ama sonra bı hata yaptım bı gazla bunu aldım sıfır 1 ay demeden sattım ybrden sonra hıc sarmadı ve cok tıtrıyodu zarar ettık ama bos ver sogudum mu gozum gormuyor ve sonra cbf mı aldım sımdı bu var asagıda duruyor bundan sonra buyucem artık hayırlısı 7/8 bınlıralık bı seyler 250 yada 500 cc ne kadar racıng ruhlu olsamda oturus durumundan kaybedıyor ınsallah ılerde 4 silindirli bi sey fazer gıbı kalın saglıcakla
bu ağustos ilk motorumu almayı düşünüyorum TVS APACHE 2 3 yıl kullandıktan sonrada yamaha fazer 8 i düşünüyorum onu bıraktıktan sonrada cbr 1000rr
İlki Yamaha MT-03
Şu andaki Suzuki V-Strom DL650
İlerideki BMW F700GS
1. Mondial Xtreme MAX
1500 km kullandım, motora alışmak ve enduro tarzını tatmak için..
memlekette duruyor ve abisini bekliyor..
2. KTM 690 Enduro R
MAX'ın abisi.. şu an 10bin km'de..
Belli ki enduro tarzını sevdim..
3. KTM 1190 Adventure R kısmetse..
690'nın babası..
Endurodan devam.. bahar aylarında bir test sürüşü yapıp sarmayı niyetlediğim motor..
iddaa'da yine tutturursam 690'a kardeş gelecek
Bu konu bi yandan yararlı bir konu olmuş . Önceki motorlarının ne oldugunu bilmedigimiz arkadaşlar hayalimizdeki motorlara sahip kişiler olabiliyor.
Buda benim öz geçmişim.
http://www.motosiklet.net/forum/etki...oru-fazer.html
Barodi ile ortak hayali paylaşıyoruz hemen hemen.
Bmw 1150 Gs Adv. ( temizini bulursam )
Bmw 1200 Gs.
Ve son olarak piyasasının düşmesini bekledigim Sx 1000..
Honda today-500 km
Honda beat-5000 km
Bisan 103 spxl-4000 km
Tvs scooty pep-5000 km
Honda cbf150-20000 km...
İlk popomu koyduğum motor:
Babamındı, babam kaza yapıp satana kadar kaçırırdım. kaçbin veya km kavramımın gelişmediği dönemlerdi. Bunun grisiydi
Sonra Yamaha jog geldi bizim eve 94 modeldi sanırım. Kırmızıydı.
Üniversite yıllarım;
Parası olan arkadaşım almış ve benim ev olduğu için oraya koyalım dedi ve ehliyetimi bununla almıştım.
2000-3000 km civarı kullandım. Uzun yolada çıkmıştım.
Sonra para vererek;
aldım. yaklaşık 1,5 yıl tepe tepe kullandım. uzun yola şehirler arasına bile gittim geldim. artık kesmedi ,
kendine göre 70-80 yapardı. ama gps falan hiç ölçmedim. enson kaza yapınca perte çıktı ve hurda olarak satıldı. bunada kendi ibresince 25.000 civarı yaptım. ama genelde her ay bi 50-60 Tl sıkışırdı kenarı köşeye...
Arada illaki Fethiyeye vs gidince motor kiralamalarımız oluyor onu saymıyorum.
Sonra gittim bi Honda Fizy aldım;
hem dükkanım vardı orada PC taşımak vs iyidi hemde honda siye , beni uzaklarada götürebilsin diye.
ki götürüyor ama 80-90 kesmiyor Memnunum fakat şehir içinde , sıkıntısız güzel motor. şimdi kış sebebiyle 10 binleri devirdik. yakında 20 bine çıkarız.
ilerde; MT-03 veya MT-07 - veya MT-09 iyidir diye düşünüyorum.
fakat; scooter rahatlığından 400-600 cc arası scooterda düşünmüyor değilim. parayı bulalımda motor sıkıntı değil
Mt-03 de olur , r6 larda olur...
Krediye girmeden , baba parası almadan , alnının teriyle ve evden hanımdan sağdan soldan biriktirdiğin para ile zor alınıyor, hayat öğrenciyken veya babadan kalma dükkan ile değil, kendi ayaklarının üzerine çıkınca başlıyor.
İlk motorum 4 vitesli 2 zamanlı Bajaj Chetak.13 yıl bilmemkaçbinmilyon km kullandım.Elimde bir tane resmi var.Resimde motor 10 yaşında ya geçmişte olabilir.
İkinci motorum 100 cc mondial cub.6 yıl kullandım sattım
Şimdiki 2012 model drift.10500 km de.
Güzel olan bütün motorlar hayalim.Kısmette ne varso o
İlk motorum DT-125 ti. 7000km kadar kullanmıştım. Ardından xt-600E aldım ve 15000-20000km kadar kahrımı çekti. Yaklaşık 13 yıl aradan sonra şimdiki motorumu aldım. Henüz 2500km yaptım. Asfalt için kusursuz bir makina olmasına rağmen arazi özlemimi giderememesi yüzünden satıp, KLE 650 gibi bir makina düşünüyorum.
İlk motorum 600RR, 4 ay önce aldım. minimum 2-3 sene binmeyi düşünüyorum.
Piştikten sonra ZZR1400 almayı planlıyorum.
İlk ve şuanda kullandığım:
Öğrenciye en ideali bu. 2-3 sene sonra fikrim değişmezse CBR 250 düşünüyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)