Benim dişli muhafazası kapalı daima zaten gres yağı gibi yağ var içinde
Benim dişli muhafazası kapalı daima zaten gres yağı gibi yağ var içinde
Iphone, motul ve yamalube kullandım bence en iyi sonuç veren ıphone oldu, tabi şahsi fikrimdir.
Ben,keyfim ve kahya, her gün birimiz kullanıyoruz.
ben de ipone kullanıcısıyım.
yoğun ve yapışkan bir formülü var.
uygulaması kolay ve jantı kirletmiyor.
ipone 750 ml yağ ile ortalama kaç kere yağlayabilirsiniz zinciri? Ne kadar sıkmam / kullanmam gerektiğini kestiremiyorum.
Bende de iphone 500 ml kirmizi kapaklisi var güzel zincir yağı ama herhalde fazla sıktıgım için biraz jantim kir içinde kaldı jantida yağ temizleyeci bi baska bi sprey ile temizledim . 500 km de bir yagliyorum ben . Ama zinciri hiç temizlemeden kullaniyorum . Disliler üzerinde hafif pislikler var
Bende Ipone siparişi vermek üzereydim ki tecrübeli bir büyüğüm Motul kullandığını ve onu önerdiğini söyledi. Bende siparişimi Motul C1 Chain Clean ve Motul C2 Chain Lube ile değiştirdim. Yağ sökücü güzel ama tek başına işe yaramıyor. Mutlaka fırça ile uğraşmak lazım. Jantı da acayip pisletiyor. Yağ ise oldukça yapışkan. Ezilince ve ıslanınca yağsı özelliği ortaya çıkıyor.
Ben her 400-500 km de bir yağlıyorum. Her 1000 km de ise komple temizleyip tekrar yağlıyorum. Ara döneme (kilometreye) denk gelse de her yağmur sonrası ve her uzun yol öncesi yağlıyorum.
Genel temizlikte önce yağ sökücü ile güzelce ıslatıyorum biraz bekleyip diş fırçası ile kirleri kaldırıyorum. Sonra tekrar akana kadar sprey sıkıp ardından bez parçası ile tüm kiri ve yağ sökücüyü alıp kurumaya bırakıyorum. 10 dakika sonra baklaların ortasına ve O-ringlere gelecek şekilde yağlıyorum. Yapışmasını bekleyip tekrar yağlıyorum. Ne zaman üzerinin kaplandığını, ıslandığını görüyorum o zaman bırakıyorum. Zaten yağ yapışkan bir yağ. Eskiden bisiklet zincirini yağladığım gibi vıcık vıcık olmuyor bir türlü.
CRF 250L 11000 Km, GW 250 12000 Km, XT 660Z 39000 Km, VFR 800X 6000 km
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)