Merhaba arkadaşlar
Motorumun fren diskinin üstüne yanlışlıkla motor yağı döküldü. Şimdi ben nasıl kurtulabilirim bu yağdan Fren tutmuyor şuan
Merhaba arkadaşlar
Motorumun fren diskinin üstüne yanlışlıkla motor yağı döküldü. Şimdi ben nasıl kurtulabilirim bu yağdan Fren tutmuyor şuan
benzin ve balata spreyi ile temizlersin diye düşünüyorum
Disk soğukken bir benzinliğe gidin. Yıkamacıya söyleyin diske köpük sıksın sonra tanzikli su ile 1-2 dakika yakından su tutsun bayağı çıkabilir.
Ya da araba yıkamacılara gidin onları jantları,diskleri temizlemek için falan spreyleri var onu rica edin ondan sıkıp tanzikli su ile durulatın.
Ve yahut balata spreyi alın onla temizleyin.
çok sağ olun arkadaşlar gerçekten teşekkürler benzini şimdi dışarı çıkıp deneyeceğim. Olmadı balata spreyi alayım.
Balatalara bulasmadiysa sadece diskte kaldiysa bulasik deterjani ile yikayin gitsin. Balatalara bulastiysa sokup balata spreyiyle temizlemek lazim.
mazot benzin çok güzel temizlet
Bitmeyen tutkudur,özgürlüktür,her piston vuruşunda yürekte artan Aşk'tır motosiklet...
Eğer motor hareket edip frene bastıysanız işiniz biraz uzadı demektir. Fren balatalarını sökün, benzine yada gazyağına yatırın. Zaten temizlenip temizlenmediğini anlarsınız elinizle. Sonra diski de benzin yada gazyağı ile silin sorun çözülecektir. Balatalardaki yağ çıkmazsa biraz zımpara da yapabilirsiniz.
abi ne benzini ne mazotu ne gazyağı ne yatırması ne sökmesi ne zımparası yaa. 5 liraya balata spreyini alacaksın sıkacaksın güzelce her tarafına tamamdır. Halen sıkıntı varsa da 100-200 metre frene basarak git düzelir gider.
sıkıntı yok zamanla geçer cbfler 4000 km de 1 kg yağ tüketiyo diske balataya bulaşan yağ nedir ki şehir içi 10 km ye kalmaz gider
al bi balata spreyi kardesim güzelce onunla temizle tamamdir dert etme. Ancak balata temizleyici ile temizledikten sonra tamam oldu deyip gitme. Müsait bir yerde MUHAKKAK test et.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)