A2 DİREKSİYON SINAVI - Şubat 2014
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Eğer motoru güzel kullanamasaydınız o 15 dk sizi bekletmeyip parkurda tur attırdıktan sonra karar verirlerdi.Bana 2. turu bile attırmadılar arkaşıma 30 dk doldurman lazım gibi bişey söylediler o 30 dk ı doldurdu sonuç oda bende ehliyeti aldık.
Üç silindirli olsun maket olsun...
-
Hocam ikinci bir tür yapmadım zaten. Slalom parkuruna ek olarak trafik parkurunu yapmak zorunlu. Denetmenin kararı değil yani
-
Vayy bee ben ağustosda girmiştim sınava,6 kukanın arasından slalom yapıp almıştım,şimdide birşeyler değişti gibi göstermeye çalışmışlar değişmeyen tek şey gene zihniyet..
-
Sürücü kursları, işlerine gelmediği için sınav öncesi eğitim çalışması yaptırmıyorlar. Sınav öncesi eğitiminizi mutlaka talep edin. Sizi araçla takip edecekleri güzergahı test edin. Aksi takdirde küçük bir tereddütünüz sınavı kaybetmenize yol açar.İlave sınav için tekrar harç yatırırsınız.
Üzerinden geçtiğiniz platformu merak ettim. Keşke fotoğraflasaydın. Sınavın yarım saat sürmesi mecburiyeti de ayrı bir komedi. Sınavı yapan iki görevliyi denetleyen iki Milli Eğitim denetmeni (müfettiş) tahsis ettikleri için erken bitirenler varış yerine gelmeden sağa çekip bekliyor ki vakit tamamlansın.
-
Vay be baya baya zorlaşmış sınavlar. ben 5-6 sene önce aldım. Dümdüz bir alanda iki tur attığında tamam hadi geçtin sen diyorlardı
Hayırlı olsun.
-
HEr denetmen kafasına göre gezdiriyor herhalde :D Benimkinde o platformun üstünden geçip geri geliyordun sonra kukaların arasından geçiyordun geri geliyordun sonra tekrar platformdan geçiyordun sonra tekrar kuka ... böyle böyle 15dk dolandırdılar. Sonra caddeye çıktık güzergah 3-4 km gidiş geliş toplam 7-8km. İşte benim aletin gösterge bozukmuş ben 50km/h ye çıkmaya çalışırken arkadan selektör geldi (bizde öyle kulaklık mulaklık yok neymiş o :D) sağa sinyal verdiler, 1km felan gittim geri sınav yerine götürdüler, adam hız sınırını aştın kaldın demez mi! şaşırdım öyle mal gibi kaldım, sonra her binen gösterge bozuk diyince geçtim şükür (:
-
ben ekimde girmiştim motoru kaldırıma vurduğum için kalmıştım scooterdi 2 hafta önce vitesli ile girdim sadece platformdan rahat geç gerisi kolay
-
o değil ben toplasan 100 m sürmedım kafama kask bile takmadım şaka gibi yaa nerden nereyeee
-
ben sınavına girdim sadece dubaların arasından geçip birde 8 attım. Sonra sınavı geçtin dediler. Bence Debriyajlı motor kullandırmaları Bana anormal Geliyor
Hiç bilmeyen İçin Sıkıntı. Ben Senelerdir Motor Kullanıyorum Ama Toplasanız 1-2 kere debriyajlı kullandım. Ama Allahtan bizim kurs cup Kullandırdı
-
Bende bugün girdim sınava platform dışında zorlayan birşey olmadı. Trafik vesaire gayet rahattı. Ama platform hayattan bezdirdi sanırım ileri değilde platforma bakılı kaldığım için. En son bi son 10 cm de indim platformdan kabul ettiler. Girecek arkadaşlar platforma çalışsın gerisi kolay.
-
Platform benim de kafama çok takılıyor. Bugün ders aldığım hoca sınavın uzun sürdüğünü söyledi. Hatta sınavı bir müfettiş geldi ve denetledi.
-
hasanrs adlı üyeden alıntı
Platform benim de kafama çok takılıyor. Bugün ders aldığım hoca sınavın uzun sürdüğünü söyledi. Hatta sınavı bir müfettiş geldi ve denetledi.
Dostum sanırım işin püf noktası platforma değil karşıya bakmak birde uyarayım düştükten sonra platformdan tekrar üstüne çıkmaya çalışma yanından yere düşersin. Bir bayanın başına geldi bugün.
-
Benim sınavda trafiğe bile çıkarmadılar yahu! Ayrıca dizlik yelek falan vermişler. Bravo valla.
-
Ben de bugün sınava girdim.
Sınav kagıdında yazan zaman da başladık ve yarım saat dolu dolu geçti.Parkurda 9-10 tur attık (her seferinde platform dahil) daha sonra önde bir görevli motosikletle arkada bizler(3 veya 4 kişilik grup halinde)trafiğe çıktık.Sanırım 1 KM den biraz fazla dolaştıktan sonra tekrar parkura dönüp 5 dk lık mola sonrası parkurda 2-3 tur daha attık ve sonrasında düzgün stop-park takibi ile sınav sona erdi.Sanırım en sıkı döneme biz denk geldi.Bu derece ciddi bir sınav beklemiyordum.Platform bence korkulacak birşey değil. Çalıştıgımız platformdan biraz daha kısa ve genişmiş gibi geldi bana.9-10 kerede hiç düşmeden geçtim.Tecrübesi az ama bisiklet tecrübesi fazla olan arkadaşlara (benim gibi) bir ipucu.Motosiklet biskletten çok daha fazla stabil dengeye sahip ama vucut açınızı değiştirmek yoluyla motora fazla yön tayini yapamıyorsunuz.Bunun bilincine varınca olumlu ama farkında değilseniz de olumsuz bir özellik olduguna , dikkatinizi çekerim.
-
Selamlar arkadaşlar bugün bende sınava girdim sınav yeri izmir evka1 kapalı pazar yeri yanında idi.Baştaki arkadaşın anlattığına benzer bi durum vardı yanlız burda kulaklık yok güzerdahı ezberlemeniz gerekiyor ben arabamla 2 3 tur atıp anca öğrendim yaklaşık 4 5 km.Önce yine dubalardan geçip 8 çiziyorsunuz ve platformdan geçiyosunuz buralarda hata yaparsanız direk sınav bitiyor.Sonra trafiğe çıkıp güzergahı tamamlıyorsunuz.Sinyaller ve kontroller çok önemli.Güzergahı karıştırırsanız da kalıyorsunuz.Ama çok korkulacak birşey yok ben ilk defa motora bindim sınavdan önce 1 saat platformların arasında turlayıp rahat geçtim.Tabi benim araba kullandığımdan trafik tecrübem vardı açıkçası,sağa sola sinyale hakimdim.Benden önce 3 kişi sınava girdi biri geçti hatta biri motoruyla geldi 4. girişiymiş platformda düştü.Platformda geçerken dik oturup dizleri denge için açarsanız sorun olmuyor.Diğer eklemek istediğim şey ben cub dedikleri debriyajsız bi motorla sınava girdim kendi motorunuzla giremiyormuşsunuz bakanlık onaylı motor gerekli.Fakat kursa yazlırken vitesli tecrübeniz çok yoksa motor markasını sorun çünkü onla sınava giriyorsunuz.Cub olanları tercih edin işiniz bir nebze kolaylaşır.Şimdiden tüm adaylara başarılar.
-
ben de dün sınavda denetmendim,9 adaydan biri 8 çizemedi,diğeride duvara tosladı.. duvara toslayanın sınavını durdurduk bize dönüp ne oldu hocam bittimi dedi
Diğer adaylar kusursuz sınavı tamamladı . denetmen olarak motosiklet için 30 dakikanın çok olduğunu düşünüyorum. 20 dk izmitteki parkur için yeterli..
vesselam..
-
Bitti mi diyeni merak ettim hocam
-
bizim sınavda denetmenlerin E ve B ehliyetleri vardı. buna kaç puan veriyorsunuz?
-
A2 ehliyetlerinin olmamasınımı soruyorsun?
Evet Görevlendirmede a2 olanlara öncelik veriliyor fakat yeterli denetmen olmadığı zaman bu iş için 120 saat eğitim almış öğretmenlerimiz görevini kusursuz yaparlar.Zira Motosikleti siz kullanıyorsunuz ve denetmen gözle uygulamayı takip ediyor vesselam..
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)