Donanımhaber ergenlerin sitesi bütün veletler tek bir yere toplanmış
Donanımhaber ergenlerin sitesi bütün veletler tek bir yere toplanmış
Bilgisayar onarımı için 60 kusur çalışanı bulunan bir firmaya gittim iş aksama kadar devam etti. Neyse buraya kadar hersey normal...
Normal olarak karnımızda acikti. Firma sahibi ne yiyelim derken pizza siparişi verdi.
Acele gelsin falan filan epeyce şeyde saydı ve toplam kac lira tutacağını sordu. Neyse beklemeye başlarken , tühh sigara aldirsaydim keske zaten marketin önünden geçecek dedi hemen sarıldı telefona...
Sipariş vermiştik gelirken 1 paket x marka sigarada getirsin dedi ve normal olarak kurye arkadasa iletiyoruz sigara getirecek denildi.
Telefonla görüşme esnasında bende soruyorum ne dediler falan tepkilerini merak ettim. Bu arada saat aksam 9 civarı ve hava buz gibi... Kuryenin geldigi yerde rahat 7-8 km var.
20 kusur dakikanın beklemenin ardından kurye gelmeyince firma sahibi sinirlendi tabii , hemen telefona sarıldı bizim pizzalar ne oldu gibisinden. Kurye adresi bulamamış tekrar tarif etti derken son sürat motosikletli gecti dedim bu harelde kurye arkasından bağırdı falan genc 18 li yaslarda delikanlı.
Siparişi uzattı , firma sahibi sigara da söylemiştik falan muhabbetine girdi rica etsem ileride market var getirirmisin falan. Cocuk tamam abi hemen dedi motosikletine atladı ve özel olarak sigara almaya gitti. Muhtemelen 3-5 lira bahşiş verir düşüncesi ile gittiğini varsayıyorum yoksa kimse mecbur degil.
Sigara almaya gittiğinde cocuk firma sahibi masasında ki pizza parası + sigara parasını hesapladi ve kuruş bahşiş vermeden kapıyı yüzüne kapattı.
Neden bahşiş vermedin ki dedim ? Pizzasını yemeye devam etti. Kendim bahşiş vermek icin kapıya çıktım baktım cocuk gitmiş. Gecen ay bizzat yaşadığım olaydır ve halen etkisindeyim...
insanlıktan çıktık bencillik hat safhada
Aynen, bende küfretmemek için kendimi zor tutuyorum şu anda, askerdeyim şimdi ....... biri işimiz var diye beni çarşı iznime çıkarmıyor ve şimdi film izliyor ........, karkoıda herkes çıktı ben kaldım, madem işimiz var söyleseydin dün çıkardım, şimdi bu ....... küfürü haketmiyor mu?
kardeş mesele bahşiş değil, mesele adam "kurye olduğunun farkında değil" ve "kuryesin işte, belli bir ücrete çalışan işçisin" gibi ithamların edilmesi, bu sadece kuryeye değil herhangi bir insanada saygısızlıktır, herkes işçidir, herkes belli bir ücrete çalışır, ayrıca o öküz herif sipariş verirken, tam para vereceğini belirtse hiç sıkıntı olmaz, bizde hergün iş yerine dışardan dünya sipariş veriyoruz, hiç sıkıntı çıktığını görmedim, adam iki lira fazla vermiş, adama demediğini bırakmamış sanki zorla bahşiş alıyor, tam versin o zaman demek geliyor içimden.
Donanimhabere birseyler yazdim. Akabinde bizim forumdanda bir arkadas sagolsun birseyler yazmis. Uyeligi olanlar birseyler yazarlarsa kafasi karisik kisilere dogru yolu gostermis oluruz.
uzun bir aradan sonra tekrar paket servis işine döndüm.
bahşiş geleneği iyice düşmüş memlekette. tabi kimse vermek zorunda değil ancak normal mesai saatleri dışında çalışan hizmet sektöründe çalışanlara bahşiş bir gelenek olarak verilir.vermek istemiyorsa da canı saolsun.zırnık bahşiş vermeyen müşteriler ile de gayet iyi dialoğum var. ben şahsen gittiğim yerlerde servis de iyi ise birkaç lira ekstra veriyorum birşeyler.
ama görgü kuralları gereği kapıyı zamanında açmak, teşekkür etmek gibi davranışlar çok zor değil. her bekleten müşteri kuryenin bir diğer siparişte hızlı gitmesine hata yapomasına, en iyimser ihtimalle bir komşusunun geç yemek yemesine sebep olur.
bunun dışında " ortalama servis süresi " demek söz verilen süre değil hedeflenen bir süredir yani 45dk ise bu 55 dk da olabilir 30 dk da olabilir.
ayrıca 80-100tllik siparişler toplu sipariş sınıfındadır ve dakika garantisi olmaz.
dakika garantisi yüzünden çok insan öldü sakat kaldı. bunu bazı müşterilerin ve paradan başka bir şey düşünmeyen "YEMEKSEPETİ " gibi firmaların anlaması için daha ne kadar ölmek gerekiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------
bir de kuryeleri bu şekilde kazanıyor sanan gerizekalılar var. he canım he. zıplayan cadillaclarla geziyoruz mesai bitince en kalınından altın zincir takıyoruz 20 tllik yağmurluğu çıkarıp. ( yine aynı saçma forumdan alıntı http://forum.donanimhaber.com/m_87318622/mpage_2/f_//tm.htm#87349712)
"" servis yapanların tip kazancı aylık 3-5 bin tl'den aşağı düşmez.
çok istiyorsanız çok pis, çok zor, çok tehlikeli işlerde çalışıp daha az kazananlara gönderin paranızı."
ben döşedim hepsine
http://forum.donanimhaber.com/m_8731...m.htm#87397659
....
Argadaşlar bu kadar aç olmayın ya...böyle üçü beşi ararsanız adam olamazsınız...sadakanız olsun...iki bela defedin...açoğlu aç olmaya gerek yok...bırakın yapsınlar biraz kurnazlık...ananızdan babanızdan harçlık alsanız anlarım da 3-5 kuruşun hesabını yaparsanız bi baltaya sap olamazsınız...
Adamlığın ölçüsü biraz da budur..bonkörlük..hoşgörü...benim kriterlerim bunlar...
2 lira sizi kurtarmaz onun cebine harçlık olur...ben size yollayayım 2 liralarınızı 3 liralarınızı 10 kuruşlarınızı siz yeter ki insan olun adam olun böyle üçü beşi aramayın...aç karınlarınızdan önce gönülleriniz doysun...
.....
yazdım
ben bunların varya şimdi saydırırdımda terbiyemi bozmayım.
PİSTON SARMIŞ HAYATIMA SEGMAN ATSAN NE FAYDA...
Ya bu karakterini .... lerim sipariş verirken şukadar para vericem para üstünü ona göre getirsin demeyi bilmiyorlarmı.
pizza tatlı gelmiştir ona adam o soğukta it gbi çalışacak ona bahşiş vermekten çekinecek birde firma sahibi yazıklar olsun hadi gariban biri olsa dicemde gariban halden anlar kendi sigarasını kendi alır bu arada sayın mete han abim bende bir iki şey yazdım ama bunlar akıllanmaz at gözlükleriyle bakıyorlar böyle düşünenlerin hepsi konsolos köpeği gibi kasılır bunlar düzelmeyen cinsler düşündükçe sinirleniyorum
Birde şöyle bir durum var kimi kişiler özellikle herhangi bir işyeri sahibi olan vatandaşlar kazandıkça daha çok kuduruyor ve insanlığını kaybediyor.Çalışanına az ücret veriyor zam isteyeni kovalayıp yerine kolaylıklada işçi buluyor.Tabii memlekette o kadar işsiz var ki haliyle iş bulan hemen atlıyor az ücretlide olsa.Şahsen biliyorum işçinin içtiği çay kahveden kısan birde laf başı oldumu bunu böbürlene böbürlene anlatan eeee biz zengin olduk nasıl olduk sanıyorsun böyle kısarak zengin olduk diyen ........ kişiler.Ama ailesi çoluğu çocuğundan kısmaz tam tersi işçiden gasp ettiği haklardan elde ettiği kazancı ailesi ile birlikte çatır çatır yer.İşte böyle ...... çocukları memlekette bolca mevcut.
Konuya alakasız oldu ama hakkaten şu düzene lanet okumamak içten değil.
Birde sinirimi bozan konudaki vatandaşın kurye olduğunu bilmezmiş gibi demiş yahu bu nasıl bir aşağılamadır.İşte oda insan çalışıyor eve ekmek götürmenin peşinde hırsızlık yapmıyor helalinden kazanıyor.Ama halk öyle bir şakşakçı olmuş ki hep zenginin yanında adam hırsızlıkla zengin olmuş uyuşturucu satmış gençleri zehirlemiş tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemiş falan hiç önemli değil.Önemli olan üstü başı nasıl ne marka giyinmiş altındaki arabası ne marka.İnsan olmuş olmamış önemli değil.Önemli olan cebi dolu olsun.Eğer cep doluysa tüm olumsuz özellikler görmezden gelinebilir.Kim ne derse desinde şu maske takmış insan müsvettelerinden gerçekten nefret ediyorum...
Şeytan İcadı
Herkese iyi akşamlar. Yazılanları baştan sona okudum. Her zamanki gibi millet olarak tahammülsüzlüğümüz, bencilliğimiz, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak gibi özelliklerimiz ve hoşgörüsüzlüğümüz bir kez daha ortaya çıkmış. Üzülerek bunu görüyorum. Her kesin fikrine saygım var. Ancak lütfen biraz daha anlayışlı, sabırlı ve hoşgörülü olmamız gerektiğinin altını çiziyorum. Kurye olayına gelince, tabiki getirdiğinin bedelinden fazla para istemesi anormaldir ve saygısızlıktır. bunu yapanlar benim gördüğüm kadarı ile azınlıkta. azınlıkta olanlara kızarak artık bir meslek haline gelmiş kuryeliği tümden kötülemek, aşağılamak, hor görmek bana acımasızlık geldi. Doktorların içinde de bıçak parası almadan ameliyat yapmayanlar var, şimdi bu meslek grubunu da bu kadar eleştirebilecekmiyiz vb. gibi örnekleri her meslek grubu için çoğaltabiliriz.
Bazı kurallar vardır, bunlar yazılı değildir, ancak bir gelenek haline gelmiştir. Berberde, hamamda, lokantada, araba yıkamacıda üç beş az çok bir bahşiş bırakılır. Bu bahşişi verenin gönlünün zenginliğini, aldığı hizmetten memnuniyetini belirtmek için yapılır. Bahşiş verdiğiniz yere bir kez daha gittiğinizde daha çok yakınlık görürsünüz. İnsanlarda sosyal bir varlık olduğundan gördükleri bu yakınlıktan dolayı memnuniyet duyarlar. Yaşım 50 belli bir sosyal statüye, tahsile, birazda hayat tecrübesine sahibim. Genç arkadaşlarımızın biraz daha hoşgörülü olmasını, empati yapmasını tabiri caizse kalender olmasını bekliyorum.
yukarıda yazdığım yazı belirtilen foruma yazmış olduğum yazıdır ve hayat görüşüm bu şekildedir. Şimdi o sitedeki ergenler bana saracak ama olsun. Doğru bildiğimi her yerde savunurum.
Verdim veriştirdim
http://mobile.donanimhaber.com/showT...2&p=8#87427740
Donanimhaber konu dışı bölümünde takılanların yaş ortalaması bir hayli düşük olduğu için aslında aldırmamak lazım ama bunların bizim geleceğimizi temsil ettiğini düşününce ürperiyorum.
Foruma bir şeyler de ben karaladım;
"
Kuryeye bahşiş verme zorunluluğun yok, zaten buna kimse karışamaz fakat sen olayı bambaşka bir boyuta taşımışsın. "kendinin kurye olduğunun farkına varamamazlık" bu cümle İNSAN'ın söyleyebileceği türden bir cümle olamaz.
Hayat herkese her zaman eşit ve adil davranmayabilir; sırf 1-2 TL yüzünden böylesine aşağılarcasına ithamlarda bulunan bir İNSAN(!) ... Biz ne hale gelmişiz...
Biraz güleryüz, biraz empati becerisi; bazen iyi bir insan olmak bir başlangıç sayılabilir.
Son söz; Anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul, zurna az."
benim yazdığım yorumu da silmişler ....
adamlar bellemiş zaten karşılığını alıyor diye. nuh diyorlar peygamber demiyorlar yav.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)