A2 Ehliyet Sınavında 8 Çizmek
Reklamlar
-
Aman gazı komple kısıyım deme dengen bozulur gaz kolunu cok hafif acık bırak dengen bozulmaz düzlüktede 5 vitese atacam diye ugrasma 2 -3 ncü viteste yavas yavas git hızlı gidersen panik yapma ihtimalin var zaten hızlı giderim ucarım kacarım diyenleri sevmez hocalar
Reklamlar
-
Sakin ol bi kere gerisi arkadaşların dediği gibi gelir,önce sakin olacaksın bu işin ilk kuralı bu,sorunsuz alırsın inşallah
-
cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum yarın sonucu bildiririm artık
-
80 le giderken cek el frenini araba 145 derecede iken tak geriye bu arada direksiyonu tam terse cevir. Bak bakalim kac cizmizin ;)
Sevgili arkadasim nasil yapacaginizi soylerler / gosterirler herhalde?
-
Yarın bende gireceğim sınava .Hoca bana 4 kuka aralarından geçiceksin bide 20cm genişliğinde platform dedi.
-
gecen hafta bende gırdım.kursıyer bana 8 cızılecegını felan soylemedı.motora zaten hıc alısamamıstım.duz kontak gıttık tabı halıyle 8 de cızemedık hoca bana 8 cızemedın dedı.norml kullanıyorum ama skıntı yok acemının acemısı degılım.ben kalırım dıye hesap edıyodum kurstan aradılar gectın dıye sevındım.suruste hıcbır hatam cıkmamıs sadece 8 cızemedık.ama hocaların tutumu felan cok sıkıydı.kursıyerler bıle kendı aralarında konusuyolardı cok sıkıyolar felan dıye.hatta bı adam kenarda kendı motoruyla tur atıyodu adam ufaktan dustu.denetcıler adamı sınava bıle sokmadan eledıler sırası gelınce.(sen az omce dusen degılmısın. ewet. maalesef senı bu durumda trafıge cıkaramayız cok tehlıkelı)
-
Yeni yönetmelikte dubalar arası ve platform ile motor hakimiyeti ve denge olayına bakıyorlar, ayrıca yaklaşık 30 dk gibi bir sürede aktif trafikte kullandırıp arkadan kurs a ait araba ile takip edip trafikteki seyrinize bakıyorlar, size tavsiyem heyecanlanmayın korkulacak birşey yok dubalar arasında geçerken 2. vites ve gaz vermeden yarım debriyajla ama iki duba arasını tam ortalayıp dönüşler yaparsanız zorlanmazsınız, platforma hızlı girmeyin zor değil asıl olan ise trafikte kullanma konusudur. kesinlikle dönüşlerde sinyal vermeyi unutmayın esas olmazsa olmazları bu sollamalarda aynayı kontrol ediyormusun yada arkana bakıp kontrollu ve emniyetli geçiyormusun ona bakıyorlar heyecanını belli etmemeye çalış sana yarın ki sınavında bol şans,sana tavsiyem sınavdan önce sınava gireceğin motorla parkuru çalışırsan daha iyi olur bol şanşlar
-
Sinava dun girdim ve yarim saat boyunca slalom + 8 + denge cubugundan olusan parkurda ilerliyorsunuz. Arkadasimizin sorusuna gelince ben donerken gazi kesiyorum motor iyice yavaslayip denge kaybolmaya baslayinca hafif gaz veriyorum zaten motor hemen kendini topluyor.
-
Birazdan geçtim sınavı ehliyet tamam diyerek gelir arkadaş
-
böyle şeylermi yaptırıyolar yaw ben alırken git ilerden dön dedi adam .kendi motorumla gitmiştim zaten o zaman scooter vardı bakmadı bile adam motora ahmet mi binmiş mehmet mi belli değildi aldık ehliyeti..:D
-
Baraza adlı üyeden alıntı
Birazdan geçtim sınavı ehliyet tamam diyerek gelir arkadaş
geçtim sınavı ehliyet tamam arkadaşlar :D tavsiyeleriniz için cok teşekkürler. Hiç bir dert cıkmadı tek sorun km göstergesi bozuktu sürekli 10 da gidiyorum diye gösteriyordu 5. viteste gazı sonladım kac yaptığımı bilmiyorum :D
-
Tebrikler kardeş,güzel bir anı olmuş :D
-
byildizbyz adlı üyeden alıntı
geçtim sınavı ehliyet tamam arkadaşlar :D tavsiyeleriniz için cok teşekkürler. Hiç bir dert cıkmadı tek sorun km göstergesi bozuktu sürekli 10 da gidiyorum diye gösteriyordu
5. viteste gazı sonladım kac yaptığımı bilmiyorum :D
Elvankent Sürücü Kursuna mı yazıldın yoksa bu Asyaların hep mi göstergesi bozuk? Gösterge yüzünden ben de alamıyordum ehliyeti az kalsın.
-
-
ArdiaroS adlı üyeden alıntı
Elvankent Sürücü Kursuna mı yazıldın yoksa bu Asyaların hep mi göstergesi bozuk? Gösterge yüzünden ben de alamıyordum ehliyeti az kalsın.
Benim ki Alanya da idi.
-
Sınava sonrası da olsa bu konuda açıklama yapmakta fayda var. MTSK sınavları 29.05.2013 tarihli resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre yapılıyor.
YÖNETMELİĞİ okumak için tıklayın.
Yönetmeliğe göre sınav parkuru şöyle;
Yine yönetmeliğe göre sınavın şöyle yapılması gerekiyor;
MADDE 35 – (1) “A1”, “A2” ve “H (motosiklet)” sınıfı sertifika sınavları, sınav güzergâhının bulunduğu
karayolunda ve akan trafik içinde başlatılır. Karayolu üzerinde veya hemen bitişiğinde, (EK-7)’deki krokide belirlenen
mesafelere göre seyyar olarak hazırlanan sınav alanında ve akan trafikte devam ettirilerek tamamlatılır.
(2) Sınavın krokiye göre uygulanması:
a) 6 metre genişlik, 115 metre uzunluğundaki bir yolun 40 metrelik kısmında motor çalıştırılır ve hareket ettirilir.
b) Sekiz koni etrafında slalom yaptırılır ve koniler arasından geçmeye sağdan başlatılır.
c) Konilerin bitiminde sekiz çizdirilir.
ç) Sağa ve sola dönüş yaptırılır.
d) 8-10 metre uzunluğunda 15-20 cm genişliğinde 3-5 cm yüksekliğinde yüzeyi tırtıklı kullanılacağı zaman yere
sabitlenen demir veya dayanıklı malzemeden yapılmış platform üzerinde düzlemesine hareket yaptırılır.
e) Hızlanma: Motorlu bisikletler için azami hız 30 km, motosikletler için 50 km’ye çıkartılır.
f) Başlangıç konisi hizasında fren yapılır ve durulur.
(3) Sınavda kullanılan araç-gereçler kurslar tarafından sınav merkezinde hazır bulundurulur.
Fakat henüz yeterli bir standardizasyon yapılamadığı için sınav uygulamaları ilçeden ilçeye, hatta aynı ilçe içindeki iki parkurda ayrı uygulamalar yapılabilmektedir.
Önemli olan sınavda ne yapacağını bilmektir. O da yukarıdaki 35. madde de yazıyor. Sekiz çizme konusuna gelince yukarıdaki resimde parkurun sonunda hunilerle çevrilmiş bölümde içten ve hunileri devirmeden ellle nasıl 8 çiziliyorsa o şekilde hareket ederek 8 çizmektir. Vitesi küçük tutarak sekiz çizmek daha kolay olacaktır.
-
herkese merhaba,
motosiklet zehrini yeni aldım, martta sınava gireceğim bende, ama bu kadar sıkışık ve zorlu olacağını düşünmemiştim hiç. Honda gs1 eğitimini aldım, orda hiç sıkıntı yaşamadım ama yazılanlar azıcık gözümü korkuttu. yapmayın etmeyin
-
neshea adlı üyeden alıntı
herkese merhaba,
motosiklet zehrini yeni aldım, martta sınava gireceğim bende, ama bu kadar sıkışık ve zorlu olacağını düşünmemiştim hiç. Honda gs1 eğitimini aldım, orda hiç sıkıntı yaşamadım ama yazılanlar azıcık gözümü korkuttu.
yapmayın etmeyin
bence honda gs1 de sıkıntı yasamadıysan sınavda da basarılı olmaman icin bi sebep yok!!! haydi bakalım. kolay gele ;)
-
neshea adlı üyeden alıntı
herkese merhaba,
motosiklet zehrini yeni aldım, martta sınava gireceğim bende, ama bu kadar sıkışık ve zorlu olacağını düşünmemiştim hiç. Honda gs1 eğitimini aldım, orda hiç sıkıntı yaşamadım ama yazılanlar azıcık gözümü korkuttu.
yapmayın etmeyin
Motosiketle ilk temasim Honda GS1 egitiminde oldu. Orada cok zorlanmistim. Bu parkur oradakinin yaninda cerez kaliyor. Orada zorlanmayan biri bu parkurda gule oynaya gecer. Kaldi ki ben orada zorlandigim halde burada gule oynaya gectim. Tabii surucu kursum da bu parkurda calistirdi iki haftasonu boyunca. Onun da cok olumlu etkisi oldu. Santimetresini ezberledigim bir parkurdu. Sinav ayni yerde yapiliyor
Bir ilave bilgi: denge cubugundan yavas gecmeye calismayin, isiniz zorlasir. Ve mutlaka cubuga degil karsiya bakmaniz kolay gecis yapmanizi saglar.
-
byildizbyz adlı üyeden alıntı
Benim ki Alanya da idi.
Sınav kalabalık mıydı?
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)