Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Chopper

REKLAM ALANI

Mesajimi dikkate alip okuyan herkese öncelikle tesekkur ediyorum
    Arkadaşlar bende bir choppercı olmaya karar verdim motosiklet tutkun hep vardı bunu gerçekleştirmek isteyip ve araniza katılmak istedim..
    Chopper cinsinden en çok Regal Raptor Spyder 250cc cok hoşuma gitti boyle bir motoru 0 alirsam nelerine dikkat etmem gerekir?
    Spyderi olan arkadaşlar memnun musunuz? Edindiğimiz ufak tefek tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim :-) Sevgilerr

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    çift silindir,V motor,kore malı,daha kalıplı hyosung dururken mi ? biraz daha düşün derim

SipahiTurk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yuki 250 Çakma Shadow :)
    Coldbreaht sana en onemli tavsiyem o motoru alma. Tmm o paralara harley bulamazsin zaten yeni chopperci olacagim diyorsun. Al ikici el temiz bi 250lik dragstar hem acemiligini at. Hemde kafan rahat etsin her acidan sevgiler. Kaskin kafanda aklin basinda olsun.

Teşekkür ederim kardeşim ama ben hızı pek çok sevmiyiorum o yüzden hysong bana fazla tercihim rr spy mesajin için fikrin için gene tesekkurler
    Alıntı EmrE_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çift silindir,V motor,kore malı,daha kalıplı hyosung dururken mi ? biraz daha düşün derim

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:06 ----------

Neden o motoru tavsiye etmiyorsun kardeşim ne gibi eksileri var mesela bilgilendirir misin Yorumun için tesekkur ederim şimdiden Kask almadim daha alinca sürekli basimda olur :-)
    Alıntı SipahiTurk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Coldbreaht sana en onemli tavsiyem o motoru alma. Tmm o paralara harley bulamazsin zaten yeni chopperci olacagim diyorsun. Al ikici el temiz bi 250lik dragstar hem acemiligini at. Hemde kafan rahat etsin her acidan sevgiler. Kaskin kafanda aklin basinda olsun.

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Regal neden kötü abi ,bakmazsan yağına, suyuna kötü olan motosiklet değil sen olursun bence.Gönlünden geçeni al spyder da estetik olarak güzel motosiklet zart diyede döküleceğini sanmıyorum.Arada götürür baktırırsın ustana olur biter.

TwisTeD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung Gv250 2007
    Chopper: Amerikalıların 2. dünya savaşında Avrupada hafif kıvrak hızlı motorları görüp, savaş sonrası yurtlarına döndüklerinde kendi ağır-hantal motosikletlerini kesip kırpıp (chop edip) hafifletmesi ile başlayan bir akımdır. Daha sonra bu iş büyük-küçük atölyelerde gelişmiş ve artık tamamen "kişiselleştirilmiş" "özgün" hale getirilmiş, ya da bu şekilde sıfırdan yapılmış motosikletlere chopper denilmeye başlanmıştır. Chopper bir motosikletin eşi benzeri ve herhangi bir markası yoktur. Özelliği her chopper'ın dünyada bir tane olmasıdır (Tanım Donald Duck'tan alıntıdır). Örnek için Google'a chopper yazman yeterli.

Cruiser: Ayakların koltuktan daha ileride olduğu, dik oturuş tarzına sahip seri imalatlı, markalı, motosiklet. Örnek: Honda Shadow, Yamaha Midnightstar, Hyosung GV 250 ve Gv650, Regal Raptor Spyder gibi.

Custom: Cruiser motorların belirli parçalarını değiştirerek farklı bir görüntü elde edilmesi ile oluşan motosiklet. Yüksek gidon taktırmak, egzoz yerine soba borusu koyup milletin kafasını şişirmek gibi.

Madem "choppercı" olmak istiyorsun bunları bilsen iyi olur diye düşündüm.
    Jeeztro bunu beğendi.

Saol kardeşim yorumun için doğru diyorsun.. sevgiler
    Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Regal neden kötü abi ,bakmazsan yağına, suyuna kötü olan motosiklet değil sen olursun bence.Gönlünden geçeni al spyder da estetik olarak güzel motosiklet zart diyede döküleceğini sanmıyorum.Arada götürür baktırırsın ustana olur biter.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------

Benim için güzel ve değerli bir bilgi arasındaki farkı öğrenmiş oldum 0Almaya gittiğimde en azından tecrubem olmuş olacak..Fakat gittim diyelim almaya bunlar standart mı? Yoksa amerikan dizayn vs gibi şeyleri varmı? Atiyorum yabancı RR Spy'lerde koltuğu delikli zimbali Arkaya yaslandigimiz sirtligin ortasındaki zimba gibi ama Türkiye deliler düz dümdüz bu farkliliklar dizayn olarak motorda farklilik gösterir mi ? Uzun yazdim affina siginiyorum kardeşim anlayis göstereceğini umuyorum sevgiler..
    Alıntı TwisTeD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Chopper: Amerikalıların 2. dünya savaşında Avrupada hafif kıvrak hızlı motorları görüp, savaş sonrası yurtlarına döndüklerinde kendi ağır-hantal motosikletlerini kesip kırpıp (chop edip) hafifletmesi ile başlayan bir akımdır. Daha sonra bu iş büyük-küçük atölyelerde gelişmiş ve artık tamamen "kişiselleştirilmiş" "özgün" hale getirilmiş, ya da bu şekilde sıfırdan yapılmış motosikletlere chopper denilmeye başlanmıştır. Chopper bir motosikletin eşi benzeri ve herhangi bir markası yoktur. Özelliği her chopper'ın dünyada bir tane olmasıdır (Tanım Donald Duck'tan alıntıdır). Örnek için Google'a chopper yazman yeterli.

Cruiser: Ayakların koltuktan daha ileride olduğu, dik oturuş tarzına sahip seri imalatlı, markalı, motosiklet. Örnek: Honda Shadow, Yamaha Midnightstar, Hyosung GV 250 ve Gv650, Regal Raptor Spyder gibi.

Custom: Cruiser motorların belirli parçalarını değiştirerek farklı bir görüntü elde edilmesi ile oluşan motosiklet. Yüksek gidon taktırmak, egzoz yerine soba borusu koyup milletin kafasını şişirmek gibi.

Madem "choppercı" olmak istiyorsun bunları bilsen iyi olur diye düşündüm.

EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    [QUOTE=Coldbreaht;3257650]Teşekkür ederim kardeşim ama ben hızı pek çok sevmiyiorum o yüzden hysong bana fazla tercihim rr spy mesajin için fikrin için gene tesekkurler[COLOR="Silver"]

ben sana hız için hyosung önermedimki V motorun ömrü diğer düz motorlara göre daha uzun ve daha problemsizdir. onun için v motorlu bir cruiser önerdim ama illa regal diyorsan senin tercihin tabiki... ama uzun yolda,yokuş yukarı yollarda,özellikle sollamalarda falan regal raptor alırsan çift silindir V motorun çekişini,gücünü arayacaksın ve pişman olacaksın

Motosikleti
    Yamaha XJ6-N
    Neden regal?
    sifirbaldim.1 yildir kullaniyorum 8000 km oldu.
    Simdiye kadar 1 tl masraf acmadi.
    1- Bir motordan fazlasini veriyor. Estetik olarak cok yakisikli. Tum gozlerin sizin uzerinizde olmasi guzel oluyo..

2- su sogutmali. Kesinlikle şişme yapmiyo. Gidebildigin kadar git.

3- balansorlu. Titresim hic yok.
    4- servis agi cok yaygin..
    5- karburatorlu motor oldugu icin tamiri cok basit.
    6- mukemmel bir forum sitesi var. Her konuda kullanicilar birbirine destek
    oluyor.

7- malzeme kalitesi tatmin edici kalitede.
    8- regal olmasaydi 7-8 bin tl gibi uygun fiyatlara 25-30 binliralik motorlarin verdigi keyifi tadamazdik

Umarım en kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun, yaklaşık 2 aydır RR daytona kullanıyorum, rodajda olmama rağmen performansı gayet güzel, insanların bakışları bile bu motoru iyi ki almışım dedirtiyor. Tavsiye ederim memnun kalırsın.

Valla serkan kardeşim bakipta çok hosuma gittiği için heveslenip alma isteği duydum ehliyeti de o yüzden aldim yeni ama bu nasip birseymis daha almadan heyecanini yasiyorum :-) Asil etti kendine motor resme bi koza bile bu kadar hayranlık duymadim yalan söylemeye gerek yok :-)
    Alıntı serkangungor adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umarım en kısa sürede gönlündeki makinaya kavuşursun, yaklaşık 2 aydır RR daytona kullanıyorum, rodajda olmama rağmen performansı gayet güzel, insanların bakışları bile bu motoru iyi ki almışım dedirtiyor. Tavsiye ederim memnun kalırsın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:19 ----------

İşte bu çok iyi almak istediğim motor ve hic bir sorun cikartmadiysa düzgün kullanildiginda super tesekkur ederim kardeşim motoru daha iyi tanimaya basliyorum sayenizde İyiki varsiniz
    Alıntı gokhan0679 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden regal?
    sifirbaldim.1 yildir kullaniyorum 8000 km oldu.
    Simdiye kadar 1 tl masraf acmadi.
    1- Bir motordan fazlasini veriyor. Estetik olarak cok yakisikli. Tum gozlerin sizin uzerinizde olmasi guzel oluyo..

2- su sogutmali. Kesinlikle şişme yapmiyo. Gidebildigin kadar git.

3- balansorlu. Titresim hic yok.
    4- servis agi cok yaygin..
    5- karburatorlu motor oldugu icin tamiri cok basit.
    6- mukemmel bir forum sitesi var. Her konuda kullanicilar birbirine destek
    oluyor.

7- malzeme kalitesi tatmin edici kalitede.
    8- regal olmasaydi 7-8 bin tl gibi uygun fiyatlara 25-30 binliralik motorlarin verdigi keyifi tadamazdik

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Ben aynı kategoride Keeway superlight düşünüyorum ilk motor olarak. İkinci el olacak. Ne dersiniz?

Merhaba kardeşim keeway motor arkadasimda verdi surmustum gayet iyi bi motordu bende onu ilk alacaktim sonra RR Spy motoru gördüm sirf on teker önde olduğu için ve biraz daha çekici olduğu için Rr almaya karar verdim ama keeway arkadaştan bildiğim için güzel bir motor yalniz temiz kullanilmis ve kazasiz olmasına dikkat et derim kardeşim sayfada daha bilgili arkadaşlar vardır onlarda yorumlarini esirgemezler sevgiler..
    Alıntı hasanrs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben aynı kategoride Keeway superlight düşünüyorum ilk motor olarak. İkinci el olacak. Ne dersiniz?
    hasanrs bunu beğendi.

hasanrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Asya AS 150 T1 7k, SYM GTS250i Evo16k, Yamaha R25
    Coldbreaht Teşekkürler... Genelde yorumlar olumlu geliyor. Alırken bilen bir arkadaşla gitmeyi düşünüyorum. Tek problem şimdilik öyle bir arkadaş yok ortada hahah

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)