eğer büyk cc ihtiyacın olmayacaksa cbf akıllı tercih olur hem parçası bol ucuz 2 eli iyi sağlam ama bazı ları yağ yakar ama yolda koymaz..
yanlız oturuş pozisyonu ile uzun yolda pek rahat olacağı söylenemez...
Haklisiniz fotograflari inceleyince bende ayni fikirdeyim, iste butcem hem kaliteli hemde guzel olan motorlara yetmiyor malum ortalik karisik borclanmak istemiyorum coluk cocuk var gecim derdi var yani bajajla kendimizi riske atmaya gerek varmi bekleyip gorucez fakat fazla uzatmadan da motoru almam gerekecek
bajaj discover 100 1 litre ile 91 km
bajaj discover 125st 1 litre ile 71.1 km
bunları nedense kimse yazmıyor
sitesinden alinan veriler
94 cc olarak geçiyor
Enjoy unmatched mileage of up to 91kmpl* with the Bajaj Discover 100. Its DTS-I engine provides a class apart experience for an average commuter motorcycle. It’s Molycote piston lowers friction and increases engine life & efficiency. The low maintenance battery reduces the hassles of frequently checking the water levels. The ExhausTec technology also provides excellent pulling power even at a low speed in a high gear, thus reducing the need to constantly shift gears.
*CMVR
Bütün mevzu titreşim. Tireşim sıkıntı yaratmadıktan sonra CBF150'ye o parayı vereceğime pahalı gelmesine rağmen Pulsar'ı tercih ederim. Pulsar almak sanıldığı gibi macera veya bilinmeyene yolculuk değil. Hintliler kötü motor üretmiyorlar. Su soğutmalı ve enjksiyonlu bir motorla, karbüratörlü ve hava soğutmalı motoru mu kıyaslıyorsunuz ? Performansına falan hiç girmiyorum zaten. Hele CBF250'den falan hiç bahsetmeyin. Bu zamanda CBF250 mi kaldı ? İkinci ellerin tamamı çöp...
125 stnin satis fiyati benim motorun fiyatının 2 kati
senede 102 tl vergisi var st nin
1lt sen de 50 60 km gitsin şehiriçi daha az km yapar
iddialara göre prince sehir disi 1 lt 60 km deniyor
(50 km hizla mi gitti ne yapti bunu ölçen)
kafa kafaya gelir
belki de benimki daha ucuza gelir toplam maliyette
dediğim gibi bajaj discover 125 st nin 1 yıllık vergisine benim motora 125 cc silindir piston segman atılır iscilik kdv falan da dahil
hem görünüş itibariyle ayni motor (bajaj 100 , 94 cc olan)
prince daha performansli 9.1 bg
dicover 100 den daha az performans almışlar
sıkıştırma orani da ayni iki motorun
bajaj 100 olan ön teker de arka teker de kampana
prince de on teker disk fren
çok ölçüp bicmek gerek
de simdilik memnunum
rakibim cup
1 prince =1.5 cup
güç farkı
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:08 ----------
yav niye satim
belki koleksiyon yaparım ilk motorunu satar mi insan hiç
ilk heyecan
ilk motor açma
pir pir pir çalışması
heyy be aklına titan geldi deel mi sattin motoru yeeeyyt
Ben bu firmayı çok araştırdım, çok büyük bir firma ve Türkiye'ye çok büyük bir giriş yapıyorlar. Emin olun pulsar 200ns çok tutulan bir motor olacak buraya yazıyorum.
200 cc 23 beygir
3 buji teknolojili
Çok yakışıklı
KTM Duke 200 ile benzer özelliklerde fakat KTM sıfır 5500 Euro sıfırı!
Bajaj fabrikası Show tv haberde çıktı. Pulsar ile 2 kişi 135-140 km/s hıza çıktılar.
http://www.youtube.com/watch?v=IzqVsFtoc2Q
Ayrıca 16 Şubat Pazar NTV Saffet'in Garajı programına da çıkacak. İzlemenizi tavsiye ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:22 ----------
Büyük cc motorlarda bile olmayan kontrol düğmeleri ışıklandırması bile var.
http://www.youtube.com/watch?v=eACtwg9yXXU
http://www.youtube.com/watch?v=c5QYf_0cKMU
Şimdi 200cc sınıfında kaliteli bir motor tahmini 10 12 bin civarı ve ya daha pahalı, bajaj da oldukça kaliteli diye biliyoruz fiyatı 7 bin tl şimdi ister istemez düşünüyorsun bir de olayın şu yönü var pulsar bazı ülkelerde daha ucuzmuş..
Peki kısa bir örnek ne kadar doğru olur bilmem ama
Rks titanic 200 5500 tl
Pulsar 200 ns. 7000 tl
Ktm duke 200 15000 tl
Burda teknik özellik bakımından en yakın olan motor ktm ve bajaj birde fiyat uçurumuna bak
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:19 ----------
Teknik özellik açısından 7 bin tl yi hak ettiğini düşünüyorum, bir de kalitesi ve kullanımı ile hak ediyorsa o parayı fazlasıyla hak eder
ingilizce bilenler buradan karşılaştırma videosunu altyazılı izleyebilir.
Kullanımla ilgili tek tereddüt titreşiminde... Yoksa gidişi, duruşu falan iyi motor. Titreşim de bence Honda Ace kadar olsa yeterli... Yağ gibi çalışmasını beklemiyorum.
Arkadaşlar videoda artıları ve eksileri yazılmış. Yüksek hızlarda titreşim olduğu yazıyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)