Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Supermoto

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Ehliyeti alayım :)
    Merhaba arkadaşlar,abiler sormak istediğim bir şey var bakıyorum,araştırıyorum fakat bu supermoto'lar hakkında fazla bilgi bulamadım işte yarışları oluyormuş vs.
    Mesela bu supermotoları şehir içi kullanabilir miyiz?
    40-150 km arası yolculuklar yapabilir miyiz?
    Onların koruma ekipmanları da çok farklı ama neden mesela ss ve croos diye ayrılırken supermoto diye ayrılmıyor yani nasıl ekipman alacağız.
    Teşekkür ederim

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    Cross'u ayrı tutarsak,diğer türler de düşme,kaza vs. anında yakın ilişkiye gireceğin yerler belli zaten(asfalt,bariyer,direkler,kaldırımlar vs.)o yüzden ekipman ayrımı yapmak gereksiz,kullanışlı güvenilir ve sağlam olması önemli olan.

Terapist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    öncelikle supermoto olayı bana göre motosikletler arasında en zevklisi
    -şehiriçi için bulunmaz nimet ince yapısı, hafif ve kıvrak oluşu, geniş direksiyonu, yüksek görüşü..vs kaldırım merdiven dinlemeden istediğin gibi kullanabilirsin.
    -Uzun yol için tabiki kullanabilirsin ama konfor, rüzgar gibi dezavantajları var sadece. Dediğin gibi kısa mesafede çok büyük problem yaratacak şeyler değil. Hafif olduğu için kamyon otobüs gibi araçların yanından geçerken daha çok etkilenirsin buda bi dezavantaj.
    -Koruma kısmına gelince korumalar motora göre değilde kullanım şartlarına göre belirlenir daha çok yani sen bu motor ile araziye çıkmayacaksan eğer normal touring motor kullanan birinin ekipmanlarını sende kullanabilirsin supermoto zaten arazi için uygun bir motor değil lastiklerini değiştirmediğin sürece.
    bunlar bana ait düşünceler tabiki umarım yardımcı olur
    forzaBJK bunu beğendi.

Motosikleti
    Hepinize teşekkür ederim bu konuda hem benim hemde bir çok kişinin bilgilenip kafa karışıklığını gidermesi gerek

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Supermotolar şehir içi için çok uygun. Uzun yola da gidilir fakat KTM'nin birkaç modeli hariç hemen hepsi çok rüzgar alır, sele rahatsızdır ve tek silindir olduğundan dolayı 2 ve 4 silindir rahatlığı vermez, biraz titrerler genellikle. Bu da sürücü açısından dezavantaj tabiki. Ekipman kısmını da arkadaşlar açıklamış, yalnız cross kaskının görünüşü daha özdeşmiş olduğundan ben cross kaskı takardım, ki çoğu supermoto sürücüsü böyle yapıyor

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı zarem adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Onların koruma ekipmanları da çok farklı ama....
    Bu kanıya nereden vardığınızı bilemedim ama Terapist'in verdiği cevap sanırım temek sorunları halledecek şekilde.

Bir de başlığını açarken eminim şu konunun oldğunu görmüşsündür; http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/95332-supermoto.html . Bir göz at istersen

Motosikleti
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kanıya nereden vardığınızı bilemedim ama Terapist'in verdiği cevap sanırım temek sorunları halledecek şekilde.

Bir de başlığını açarken eminim şu konunun oldğunu görmüşsündür; http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/95332-supermoto.html . Bir göz at istersen
    Koruma ekipmanları farklı derken demek istediğim hani mesela illa ki vardır ama ben hiç supermoto sürüp mont giyen görmedim yani mesela bir ss de önce bir mont alınır içine bellik vs vs alırsın
    Teşekkür ederim

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------

Alıntı Blackeagletr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Supermotolar şehir içi için çok uygun. Uzun yola da gidilir fakat KTM'nin birkaç modeli hariç hemen hepsi çok rüzgar alır, sele rahatsızdır ve tek silindir olduğundan dolayı 2 ve 4 silindir rahatlığı vermez, biraz titrerler genellikle. Bu da sürücü açısından dezavantaj tabiki. Ekipman kısmını da arkadaşlar açıklamış, yalnız cross kaskının görünüşü daha özdeşmiş olduğundan ben cross kaskı takardım, ki çoğu supermoto sürücüsü böyle yapıyor
    Kesinlikle

forzaBJK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 690 Enduro/SMC R
    arkadaşın biri ktmden bahsetmiş, hemen görsellerle açalım biraz

ktm'nin orta boy supermotosu 690cc tek silindir

ufak ekler dışında enduro modeli ile aynı

- tekerler
    - dekor
    - ön çatal yumrukları ve korumaları
    - amortisör ayarı
    - motor koruması
    - biraz daha kısa ayaklık
    - ön fren sistemi
    - arka fren diski
    - 16:42'lik dişli oranı
    bu farklılıklar dışında enduro modeli ile aynıdır.

Motosikleti
    Teşekkür ederim ama yeni başlayanlara bunları göstermeyin lütfen hevesim kursağımda kalıyor sonra

Macit250 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar
    Asyanın var supermotosu baskada ucuzu yok sanirim.Yada en kötüsü ucuz bir cross bulup supermoto yaparsınız tabi bir sunyada masraf

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Koruma ekipmanları farklı derken demek istediğim hani mesela illa ki vardır ama ben hiç supermoto sürüp mont giyen görmedim yani mesela bir ss de önce bir mont alınır içine bellik vs vs alırsın
    Teşekkür ederim
    Ozaman kendimden bazı fotolar paylaşmam gerek demek

Sürüş yaptığın çevreye ve süratlere göre ekipman seçmek en doğrusu. Videolar jersey giyip SM süren tiplere çok aldanma derim. Hernekadar altına body armor gibi şeyler giyiyor olsalar da asfalt için en güvenlisi deridir. Deri cekek ve deri pantolon ve deri eldiven. Kross eldivenleri ile sürüşü de tavsiye etmiyorum. Asfaltın "yüce!!" sürtünme kuvveti adamın aklını alır valla

250 lik bir SM ile başlamanızı öneririm bu arada. Sürüş tarzına felan uyum sağlayın. Alışkanlıktan ziyade bağımlılık yapan bir sürüş tarzı var bu motorların. Özellikle ş.içinde.
    Blackeagletr bunu beğendi.

Motosikleti
    Ozaman kendimden bazı fotolar paylaşmam gerek demek

Sürüş yaptığın çevreye ve süratlere göre ekipman seçmek en doğrusu. Videolar jersey giyip SM süren tiplere çok aldanma derim. Hernekadar altına body armor gibi şeyler giyiyor olsalar da asfalt için en güvenlisi deridir. Deri cekek ve deri pantolon ve deri eldiven. Kross eldivenleri ile sürüşü de tavsiye etmiyorum. Asfaltın "yüce!!" sürtünme kuvveti adamın aklını alır valla

250 lik bir SM ile başlamanızı öneririm bu arada. Sürüş tarzına felan uyum sağlayın. Alışkanlıktan ziyade bağımlılık yapan bir sürüş tarzı var bu motorların. Özellikle ş.içinde.
    Anlıyorum Macit250'ninde dediği gibi asya rx250ydi galiba bana en uygunu o gibi hem acemiliği atarım diyorum.Ehliyet alırken zaten supermotoyla alaksı olamayan bir motorla alıcağımı biliyorum.
    Sizce ne yapmalıyım eğitim veren yerler mi bulayım yoksa tenha yollarda süre süre alış mı dersiniz?

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:24 ----------

Alıntı Macit250 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Asyanın var supermotosu baskada ucuzu yok sanirim.Yada en kötüsü ucuz bir cross bulup supermoto yaparsınız tabi bir sunyada masraf
    Evet doğru söylüyorsunuz

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Motosiklete başlıyorsan adam gibi bir eğitim almanı öneririm. Sadece ehliyeti geçmeye yönelik değil.

Motosikleti
    Motosiklete başlıyorsan adam gibi bir eğitim almanı öneririm. Sadece ehliyeti geçmeye yönelik değil.
    Supermoto için eğitim veren bir kurum araştırmak lazım o zaman
    Her şey için teşekkür ederim

Terapist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Supermoto için eğitim veren bir kurum araştırmak lazım o zaman
    Her şey için teşekkür ederim
    Türkiyede sm için özel bi eğitim veren yer varmı bilmiyorum. Zaten senin ihtiyacın şuanda sm eğitiminden çok temel eğitim dur-kalk,viraj, bakış, temel teknikler falan. Stopie, wheelie, slide..vs için biraz sabır gerekecek emeklemeden koşmaya çalışma

Motosikleti
    Alıntı Terapist adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiyede sm için özel bi eğitim veren yer varmı bilmiyorum. Zaten senin ihtiyacın şuanda sm eğitiminden çok temel eğitim dur-kalk,viraj, bakış, temel teknikler falan. Stopie, wheelie, slide..vs için biraz sabır gerekecek emeklemeden koşmaya çalışma
    Kesinlikle öyle bir niyetim yok zaten Aynen bende bilmiyorum eğitim veren bir yeri önce temel bilmem gerekenleri öğreneyim sağ salim ondan sonra stopie si slide'ı öğrenilir

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Asfalt için lastikler dişsizolmalı seleleride yüksek olduğu için bol bol rüzgar yersin

zerzura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    :(

drumstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    xtreme max "250"
    Sateym sana benim motoru canavar gibi 25o cc sm

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Nasıl 250 yaptın motoru ?? CG modifikasyon mu ?

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)