Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Motor Güvenlik Önlemlerim

REKLAM ALANI
    SUKRU-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB125E
    Arkadaşlar herkese merhaba,oturduğum yer itibariyle motorumu en güvenli hale getirmem şart yoksa kaldırıp götürülme riski çok yüksek(eline demir makasını alan gece motor avına çıkıyor resmen ) Şaka bir yana kendi çapımda aldığım güvenlik önlemlerini belki sizlere de faydası olabilir diye resimledim ve açıklamaya çalışıcam;

Kullandığım malzemeler
    1 adet asma kilit
    1 kayar milli asma kilit
    Demir makasına dayanıklı zincir
    Çelik halat kilit
    Uzaktan kumandalı pille çalışan motor alarmı (Yemek tarifi gibi oldu sanki)

[IMG][/IMG]
    İlk olarak giriş kapısına asma kilit.Kolay kesilebilir belki ama uğraştırır

[IMG][/IMG]
    İkinci olarak motora mümkünse branda yada üzerini örtebileceğiniz örtü ve bağlamak için sağlam bir yer ( Kesilmeyecek demir yada ağaç elektirik direğide olabilir)
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    Ve konunun en önemli yeri;kilitleme şekli.kesilmez kilit bile alsanız nasıl bağladığınız çok önemli kesinlikle tekerlerden kitlemeyin zira tekeri söküp götürüyorlarmış Mümkünse şaseden kilitlemenizi öneririm.Resimdeki şekilden de gördüğünüz gibi önce amortisör demirinden zincirle kilitliyorum sonra gidonun gerisi-jant ve zincirin içinden geçicek şekilde çelik halat kilitle kitliyorum.Tekeri sökseler bile çelik halat kilidi gidondan ve janttan çıkartamazlar
    bu arada zinciri İzmir de bit pazarından aldım deniz malzemesi filen satıyorlardı,adam makasla denedi kesilmedi zincir.Malzemesi kaliteli ve çok ağır,kayar milli asma kilidi ise tavsiye üzerine aldım.Makasla kesilmesi çok zormuş çünkü zincirden makas giremez girse bile mil kesmeye çalışırken dönermiş.Ağacıda kesseler zaten duyarız:D
    Ayrıca çalınmaya karşı motorunuzun kullanma kılavuzunda sahibinin iletişim bilgileri diye bir sayfa var orayı mutlaka doldurun.Çalan kişinin oraya bakma olasılığı azmış ve kullanma kılavuzuyla satması daha çok para kazanma psikolojisini tetiklermiş Çalıntı motorlarda bu kılavuzlardan bulunabiliyormuş.(Doldurduğunuz alan yarım sayfa kadar bile değil ve kılavuzun 70 sayfa kadar olması fark edilmemesinde etken)

Son olarak daha önceden de konusunu açtığım titreşime duyarlı pille çalışan uzaktan kumandalı alarm.Alarmın sesini mahalledekilere tanıttım gece ve gündüz,kediler de sağ olsun) Evde olmasam bile gözüm arkada kalmaz gece alarm çalarsa en kötü ihtimal bir komşum polisi arar yada mahalleden arkadaşlar gerekli müdahaleyi yapar.Sürç-i lisan ettiysem affola,umarım faydalanacağınız bir metin olur.Saygılar...
    dental_land, banno1957 ve Ahmet Abi bunu beğendiler.
    Bɑzı insɑnlɑr yɑğmuru hisseder, bɑzılɑrı ise sɑdece ıslɑnır.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    hasanfuat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr .13
    allah yardımcın olsun

gözüm korktu bu kadar işten . bizi bu hale sokan hırsızların ( diğerlerinin de ) te ...........
    SUKRU-35 bunu beğendi.

Ben bakla şeklinde içiçe geçmiş kilit aldım.Hemde alarmlı.Sallayınca ötüyor.Genelde de apartmanın içine kitliyorum ki toplamda 3 kilit eder çalmak isterse.
    SUKRU-35 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CB125E
    Alıntı hasanfuat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    allah yardımcın olsun

gözüm korktu bu kadar işten . bizi bu hale sokan hırsızların ( diğerlerinin de ) te ...........
    Aynen öyle daha önlemelerim bunlarla da sınırlı değil.Bizim burada hırsızlar grup halinde çalışıyorlar 6 7 kişi bildiğin tim:D içlerinden biri kardeşimin okulunda okuyormuş,çektim bir köşeye önce nasıl önlem almalıyım onu öğrendim(bu ön tekerle şaseyi bağlama fikrini kendisi verdi Aküye bağlanan alarmlardan alma abi akü kablosunu kesiyoz dedi.Dedim senin gruba söle benim motora ilişmesinler bişey olursa seni tanırım diye yok abi ayıpsın diğer gruplara da söylerim yanlış olmaz dedi ama bellide olmaz

Ahmet Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA PCX
    Motorumda alarm var, halat kilit var, disk kilitim var fakat anahtarla susturulduğu için kullanmıyorum. Bu gün pilli alarm siparişi verdim. Önlem almaktan başka çaremiz yok. Pilli alarmı aküden beslenen alarm arızalanırsa kullanacağım.
    SUKRU-35 bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CB125E
    Alıntı Ahmet Orhan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Motorumda alarm var, halat kilit var, disk kilitim var fakat anahtarla susturulduğu için kullanmıyorum. Bu gün pilli alarm siparişi verdim. Önlem almaktan başka çaremiz yok. Pilli alarmı aküden beslenen alarm arızalanırsa kullanacağım.
    İkisini bir kullanabilirsiniz aslında.Akü bağlantı kablolarını kestiklerinde 2.alarmınız devreye girer

yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03

Benim güvenlik önlemim şuan için işimi görmüyor yaklaşık bi 6-7 ay sonra motora yanaşsınlarda göriyim
    SUKRU-35 ve Pasali1921 bunu beğendiler.

HanzoLife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    SUKRU-35 kardeşim söylemin bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi birşey olmuş sanki. Madem hırsızla tanıştın şebeke olduklarınıda öğrendin bari karakola gidip ihbar etseydin en azından emniyet takip ederdi başkalarının canı yanmasın
    kurufasulye bunu beğendi.

Motosikleti
    Honda CB125E
    Alıntı HanzoLife adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SUKRU-35 kardeşim söylemin bana dokunmayan yılan bin yaşasın gibi birşey olmuş sanki. Madem hırsızla tanıştın şebeke olduklarınıda öğrendin bari karakola gidip ihbar etseydin en azından emniyet takip ederdi başkalarının canı yanmasın
    Kardeş bunların hepsini polis bilmiyormu sanıyorsun? adres belli çalan belli ben şikayetçi olsam ne olacak 16 yaşında daha çocuk.Başımı belaya sokmaktan başka bir işe yaramaz.Menemende ünlü bir yer var.sor izmirde tanıdığın polis varsa.Şöyle özetliyeyim durumu;Bir şahsın motoru çalınıyor aynı gün malum yerden parçalanmadan zor bulup bir miktar parasını verip motorunu öyle alabiliyor.Bazen kanunların yavaş işlediği yada hiç işlemediği durumlarda olabiliyor malesef.Bu yazdıklarımı da burada yaşayan herkes bilir polis dahil ama kimse konuşmaz umarım anlatabilmişimdir.
    Allah hiç kimseye böyle bir durum nasip etmesin.Ben hırsızla anlaşsam bahçemde kilide bile gerek kalmaz ama gördüğün gibi motorumu korumak için her türlü önlemi almaya çalışıyorum.Başkasının canı da yanmasın diye bu konuyu açtım.Bana dokunmayan yılan düşüncesinde olsaydım 1 saat emek verip bu konuyu açmazdım..

FermanogLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011-Red Cbf150
    Ön koruma Demir'i ile ön lastiğe kilit+garaj başka önlem yok

Motosikleti
    Honda CB125E
    Alıntı yiqit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.hizliresim.com/epB2g0.jpg
    Benim güvenlik önlemim şuan için işimi görmüyor yaklaşık bi 6-7 ay sonra motora yanaşsınlarda göriyim
    Pratik çözüm tebrikler ) pil derdi kumanda derdi yok,gereksiz yere de devreye girmez:D

EmrE_09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    Alıntı yiqit adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://i.hizliresim.com/epB2g0.jpg
    köpek maalesef çözüm olmuyor dostum.zehirli et verip öldüren,bayıltıcı iğneyle bayıltan falan çok duydum.başına aslan diksen şerefsizler bana mısın demez

Motosikleti
    Honda CB125E
    Alıntı FermanogLu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ön koruma Demir'i ile ön lastiğe kilit+garaj başka önlem yok
    Hocam koruma demirine pek güvenmeyin zira 5 dakikada kolaylıkla sökülebiliyor garaj olunca zaten kilide gerek yok

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:18 ----------

Alıntı EmrE_09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    köpek maalesef çözüm olmuyor dostum.zehirli et verip öldüren,bayıltıcı iğneyle bayıltan falan çok duydum.başına aslan diksen şerefsizler bana mısın demez
    Allah korusun öyle bir durumda insan neye üzüleceğine şaşırır.Köpek diyip geçmeyin insan öyle bir alışıyor ki hem can dostun hem motor

FermanogLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011-Red Cbf150
    Her ihtimale karşı kilitliyorum Şükrü bey.
    SUKRU-35 bunu beğendi.

Nomad_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 250 / Triumph Daytona 675 / Yamaha R1 / Z800
    Ben otoparka bırakıyorum ordanda çalarlarsa otoparkcı düşünsün sözleşmemiz var . Cebimde de 45 tl ye aldığım 110 desibel alarmlı disk kilidim mevcut kafeye dürümcüye caycıya çorbacıya gittiğimiz zamanda . Takıyorum şiddetli esen rüzgarda bile ilk titreşimde 3 kere ötüyor uyarı olarak ( dit,dit,dit ) daha sonra ki ötüşü cidden kulak parçalıyo . Öneririm . telefon gibi cepte muhafaza ede biliyorum . Çıplak bırakmaktan iyidir motoru. Gidon kilidi dediğimiz şey se 3.5 sanıye alıyo kırılması
    SUKRU-35 bunu beğendi.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)