Motosiklette RFİD teknolojisi
Reklamlar
-
Merhaba arkadaşlar.İneternette immobilizer sistemlerine bakarken RFİD keyless ignition diye geçen kontak sistemi buldum.RFİD'in Türkçe anlamı radyo frekansı ile tanıma..RFİD denilen teknoloji günümüzde pek çok yerde kullanılmakta imiş ben daha yeni öğrendim.Mesela; temassız kredi kartları,kart ile açılan kapılar vs. vs. Bu teknoloji motosiklette kontak sisteminde kullanılıyormuş.Sistem çin malı alınırsa baya ucuz tabi ne kadar kaliteli orası biraz tartılışılır
http://www.aliexpress.com/item/car-e...915576553.html
http://www.aliexpress.com/item/Promo...665863512.html bunun gibi birçok ürün ebay,aliexpress gibi birçok yurtdışı alışveriş sitesinde mevcut
Gelelim motosiklete uygulanmış videolarına(Bugüne kadar motosiklette hiç görmemiştim.Belki Türkiye'de uygulayan bile yok olabilir)
Arkadaşlar bu sistemi 2006 r6 da uygulasam beynin sıfırlanması gerekir mi?Yoksa hiç bir işlem yapılmadan kullanılabilir mi?Şimdiden teşekkürler...Belki de bu sistemi Türkiye'de motosiklette kullanan vardır
Reklamlar
-
RFID aslında motosiklette halihazırda kullanılıyor. Nasıl mı ? OGS ve HGS de RFID dir
Senin dediğin sistemin motosikletin guvenliğini arttıracağını sanmıyorum. Ayrıca çin işi olduğundan ve sonradan takıldığından dolayı olur olmaz yerde arıza yapıp yolda bırakabilir.
-
ne gerek var ALLAH aşkına yaa
-
RFID teknolojisi şu anda arabalarda da kullanılmaktadır,mesela renault fluence ve bazı meganelar,fluencede durum şöyle arabanın kartı cebinizde duruyor elinizi arabının kapı koluna yaklaştırınca kapı açılıyor arabanın içine oturup düğmeye basınca araba çalışıyor bu esnada kart hep sizin cebinizde,ve siz arabayı stop edip arabadan uzaklaşınca araba kilitleniyor ve aynalar kapanıyor buda rfid,bu sistem motosiklete uygulanabilir belki ;)
-
RFID ile birlikte çalıp götürürler
-
kurubuz adlı üyeden alıntı
RFID aslında motosiklette halihazırda kullanılıyor. Nasıl mı ? OGS ve HGS de RFID dir
Senin dediğin sistemin motosikletin guvenliğini arttıracağını sanmıyorum. Ayrıca çin işi olduğundan ve sonradan takıldığından dolayı olur olmaz yerde arıza yapıp yolda bırakabilir.
dediğiniz gibi çin malı malum ama fiyat olarak pahalı olanlar biraz daha kaliteli gözüküyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:34 ----------
blt_59 adlı üyeden alıntı
ne gerek var ALLAH aşkına yaa
Benim amacım motora ekstra olarak uygulamak değil.İmmobilizer setini değiştirmem gerek immobilizer yerine bu sistemi motoruma uygulamak istiyorum yani anahtarsız kullanmak biraz değişik geldi bana birde R6 immobilizer seti ile bu sistem arasında dağlar kadar fiyat farkı var
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:36 ----------
visamlord adlı üyeden alıntı
RFID ile birlikte çalıp götürürler
Dediğiniz gibi chipi aldıktan sonra götürebilirler normal anahtarınızı aldıklarında götürebildikleri gibi.Motor park halinde bu sistemi fark ettiklerinde söküp götürebililer aynı motosikletin direksiyon kilidini kırıp götürdükleri gibi
-
Konuyu hortlatmak istiyorum 2014 den bugüne 7 yıl geçti. Konu hala Türkiye'de pek bilinmiyor. Harley bunu 2012 sonrası motorlarda kullanıyor. Ben aliexpresste baktım bulamadım. Var ama şu spy5000m diye Türkiye de de satılanlardan var ama onlarda uzaktan kumandaya basıyorsunuz. Ben cebimden hiç çıkarmadan motora yaklaşınca anahtarı takıp çevirdiğinizde ki konuma gelsin ben de kontak tuşuna basıp ardından marşa basmak istiyorum. Bi arkadaşın Fluence araba da anlattığı ya da galiba xmax 250 de bile olan sistemin sonradan takılanını bulmak istiyorum.
-
volkanergune adlı üyeden alıntı
Konuyu hortlatmak istiyorum 2014 den bugüne 7 yıl geçti. Konu hala Türkiye'de pek bilinmiyor. Harley bunu 2012 sonrası motorlarda kullanıyor. Ben aliexpresste baktım bulamadım. Var ama şu spy5000m diye Türkiye de de satılanlardan var ama onlarda uzaktan kumandaya basıyorsunuz. Ben cebimden hiç çıkarmadan motora yaklaşınca anahtarı takıp çevirdiğinizde ki konuma gelsin ben de kontak tuşuna basıp ardından marşa basmak istiyorum. Bi arkadaşın Fluence araba da anlattığı ya da galiba xmax 250 de bile olan sistemin sonradan takılanını bulmak istiyorum.
Çin malı vs almayın. Hırsız bir yazılımcı anında kırıyor bunları. Güvenilir markalardan alırsanız olabilir belki.
-
Çok zor bir şey değil. 50 TL lik harcama ile kendim yapabiliyorum bu tarz basit şeyleri.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)