Arkadaşlar Kurye İşlerine Bakıyordumda,Adam En Az Lise Mezunu Demiş.Sizce Üniversiteyi Bitiripte Kurye İşini Yapmayı Düşünen Varmıdır?
Arkadaşlar Kurye İşlerine Bakıyordumda,Adam En Az Lise Mezunu Demiş.Sizce Üniversiteyi Bitiripte Kurye İşini Yapmayı Düşünen Varmıdır?
Düşünmüyor değilim şahsen. Çok zor iş bulmak üni mezunu olsan bile. Artık yaş kriteri koymuş adamlar, askerliğini bitirmiş, 5 sene iş tecrübeli, 28 yaşından gün almamış fln. Özel sektör uçmuş gitmiş.
bu ülke üniversite mezunu pazarda limoncular,itfaiye işçileri gördü kuryelik neden olmasın...
öyle düşünmemek lazım..
mesela ben. aile sorumluğum varsa, işsiz kaldığım anda hemen gider yaparım ne iş olursa olsun. üni mezunu falan fark etmez.
Allah kimseyi işsiz güçsüz bırakmasın
Kurye diyip gecmeyin parasi gayet iyi.
Eskisi gibi kuru diploma para etmiyor. Bunun iki nedeni var.
Birincisi çok fazla diplomalı insan var.
İkincisi iş bilgisine diplomadan daha çok önem veriliyor.
Yaptığı işde iyi bir şekilde yetişmiş bir kişi herzaman firmalar tarafından öncelikli olarak değerlendirilir.
Yaptığı işde iyi bir şekilde yetişmiş bir kişi herzaman piyasada para eder. Para kazanır.
Kısacası sanat altın bileziktir atasözü şimdilerde eski geçerliliğine kavuşmak üzere.
Bunun nedeni insanların kaliteye verdiği önemin artmasıdır. İletişim hızı kalitesizliği ve kaliteyi hızlı bir şekilde insanların hizmetine sunuyor. Öğrenme ve kıyaslamayı daha sağlıklı bir biçimde yapabiliyoruz.
Motosiklet sektöründen örnek verecek olursak. İyi/kötü usta paylaşımları bunlara bir örnektir.
Satıcı firmalar servisler her an ipliğini pazarda bulabilir.
Feyizoğluda buna bir örnek. Esnaflık dediğimiz dürüst ve ahlaklı alışveriş yaptığı için diğer firmaların önüne geçti. Firma sahibinin ve çalışanlarının diplomasının kimse için bir değeri olduğunu sanmıyorum.
Özel sektörde Grafikerim.
Konya'da bu parayı hiçbiryerde "GRAFİKERİM" diyip alamazsın.
Aldığımda memur maaşı gibi yani. Aman aman 3-4 binlerde değil.
"3D modelleme" bile yaptım sanayide CNC adamla anlaşırsın girerken 1-2 işini yap para çıkacakya senin bir hatanı bulup hatta iftira atıp çıkarıyorlar. ki başıma 2 kez geldi.
Mutlu olmak ise , yaptığın işten şükür dersen çalışılır.
Memleket bu şekilde gittiği sürece ünv mezunları sokaktan çöp toplarsa şaşırmayın.
Bende ünv mezunuyum mesleğimde iyi kötü elimde ama bende kuryeliği düşünmüyor değilim çünkü askerden geldim geleli adam gibi iş bulamadım.
İzmirde kuryecilerin bi kısmı üniversitelidir.
Adamlar hem okuyor hemde part time çalışıyor böyle tanıdıgım çok insan var.
Fakat malesef 1-2 ay en fazla 3 ay dayanabiliyorlar şahit oldum çünkü uykusuzluk dersler yogun çalışma vs ..Zor bir durum oluyor.
Ben daha evel kuryelik yapmış biri olarak hiç bulaşma diyorum.
bende şu anda iş arıyorum...ilanlara bakarken (link bulamadım yoksa koyacaktım)...aynen şöyle ''vasıfsız terzi''aranıyor..
ulan adam terzi zaten ne vasfı...böyle yüzsüz işveren çok...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)