Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Diablo rosso 2

REKLAM ALANI
    Nomad_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 250 / Triumph Daytona 675 / Yamaha R1 / Z800
    Arkadaşlar internette biraz araştırdım'da burdaki arkadaşlarımın ve abilerimin de yorumu benim için önemlidir . Önümüzde ki hafta içi kısmet olursa lastikleri değiştirmeyi düşünüyorum ninjanın standart lastiği mevcut şuan. Diablo rosso 2 istiyorum ön 120 arka 150 ebatında olcak . Fakat diablo ya çok takılma sert hamur lafını duydum . Sorma isteğinde bulundum rosso 2 kullanan varmı aramızda ? Aynı segmentte şunu al diye bileceğiniz öneri varsa düşüne bilirim . Ama ilk tercihim rosso 2
    KaanD bunu beğendi.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07
    ben de onu kullanıyorum, benim motorun orjinal lastiklerine göre gerek ıslak gerek kuruda oldukça güven verici

Şimdiye kadar bir sakatlıklarını görmedim
    Nomad_41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Hmm . Bende şuana kadar araştırmalarımda kötü sonuç görmedim. Dün bi duyduğum rosso ya takılma o kadar kalın hamur sözü bi kafamı kurcukladı. . Birde hocam sen fabrikadan mı aldın bayiden mi ? Fabrika ankarada ve kocaelide var diye biliyorum ben . Fakat ikisinede gitmeme imkanım yok bayiden alıcam. Üretim zamanları önemli husus diye bilirim lastik alırken

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ağzı olan konuşuyor arkadaş

Kalın hamuru ilk defa duydum, damarlı hamur
    burakragaa, mithrelios ve velizrsln bunu beğendiler.

Motosikleti
    MT-07
    Alıntı Nomad_41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hmm . Bende şuana kadar araştırmalarımda kötü sonuç görmedim. Dün bi duyduğum rosso ya takılma o kadar kalın hamur sözü bi kafamı kurcukladı. . Birde hocam sen fabrikadan mı aldın bayiden mi ? Fabrika ankarada ve kocaelide var diye biliyorum ben . Fakat ikisinede gitmeme imkanım yok bayiden alıcam. Üretim zamanları önemli husus diye bilirim lastik alırken
    ben bayiden aldım. üretim tarihininden itibaren 2 yıl içinde alırsan kullandığın anda kullanım ömrü başlar

yani bir aylık lastik bulucam diye kendine dert yaratma ;) mümkün olduğunca yeni almaya çalış tabii. 1 yıldan fazla beklememiş lastik iyidir
    tabi açık havada beklemiş olmayacak.

ben izmirden motolastikten aldım, içine de azot bastırdım, çok da iyi ilgilendi köksal bey. oldukça memnunum
    Nomad_41 bunu beğendi.

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    4 gün önce cbr250r motoruma taktım diablo rosso 2 110 ön 140 arka virajlarda kontralarda falan çok iyi frenlemeside fena değil arka tekerlek frenlemede kitleniyor ama orjinallere göre ciddi güven veriyor motor
    2013 üretim benim lastikler 750 tl ye takma dahil motosiklet mağazasından aldım
    Nomad_41 bunu beğendi.

fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kalın hamur derken sert-yumuşaklık açısından mı ? Diğer türlü kalın hamurdan kasıt nedir ben de tam anlamadım..
    Nomad_41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Sertlik yani hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------

Alıntı berkay3212 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    4 gün önce cbr250r motoruma taktım diablo rosso 2 110 ön 140 arka virajlarda kontralarda falan çok iyi frenlemeside fena değil arka tekerlek frenlemede kitleniyor ama orjinallere göre ciddi güven veriyor motor
    2013 üretim benim lastikler 750 tl ye takma dahil motosiklet mağazasından aldım
    Hocam beni yanlış anlama Çokda bilgim yok zaten ama . Kitleme sorunu arka frene fazla basdıgından ola bilir mi? Yoksa lastikle bağlantılı mı ? Daha once duymadım'da hocam ben şu lastiği takıyorum lastik kitlenıyor dıyede .

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------

Alıntı umurcan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben bayiden aldım. üretim tarihininden itibaren 2 yıl içinde alırsan kullandığın anda kullanım ömrü başlar

yani bir aylık lastik bulucam diye kendine dert yaratma ;) mümkün olduğunca yeni almaya çalış tabii. 1 yıldan fazla beklememiş lastik iyidir
    tabi açık havada beklemiş olmayacak.

ben izmirden motolastikten aldım, içine de azot bastırdım, çok da iyi ilgilendi köksal bey. oldukça memnunum

Bende internetten o siteye baktım fiyatları fln orda gördüm . 913 tl yapıyor 120 ön 150 arka . İstanbulda bir kaç pirelli bayisi biliyorum salı güünü oralara gidip sorucam satıyorlarmı diye. Eğer bulamazsam Siteden alacağım fakat sitede üretim 2012 tarih yazıyor . Yine bir arkadaşımın bilgisine dayanarak lastik ömrü 4 yıldır kullanılmasa bile durduğu yerde sertleşir derdi. 2 yıldır dükkanda yatan bi lastik almış olucaz siteden alırsak motolastik'den yani . Sen ne kadara aldın hocam ayıptır sorması ?

fatek95 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Sertlik yani hocam
    Yok canım daha neler. Viraj yapanların tercih ettiği bi lastik türü sanıyorum bu. Bence kesinlikle yumuşak hamurdur. Size bulaşma diyenler geç ısınmasından kaynaklı bir sorun varsa o yüzden uyarmışlardır bence. Çünkü pist lastikleri sokak lastiklerine göre daha geç ısınır. Belki o yüzden demiş olabilirler ?

Motosikleti
    MT-07
    bilmiyorum bana çok sert veya yumuşak havası vermedi
    kitledinmi kitliyor yine tabii de onu minimuma indirecek bir lastik de oldukça çabuk bitecektir
    orada bir denge kurmak lazım. yoksa bi takım rosso2 parasına tek bir supercorsa alırsan çok daha iyi tutacağı garanti

bu arada bizim motorların beygirleri de ısıtmak konusunda yeterli rosso2'yi

daha önce metzeller m5 almayı planlıyordum ben de, bir abimizim mt-03'ün ısıtmada yetersiz kaldığını öğrenince vazgeçmiştim

berkay3212 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 600 RR 2015
    Sertlik yani hocam

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:06 ----------

Hocam beni yanlış anlama Çokda bilgim yok zaten ama . Kitleme sorunu arka frene fazla basdıgından ola bilir mi? Yoksa lastikle bağlantılı mı ? Daha once duymadım'da hocam ben şu lastiği takıyorum lastik kitlenıyor dıyede .

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:08 ----------

Bende internetten o siteye baktım fiyatları fln orda gördüm . 913 tl yapıyor 120 ön 150 arka . İstanbulda bir kaç pirelli bayisi biliyorum salı güünü oralara gidip sorucam satıyorlarmı diye. Eğer bulamazsam Siteden alacağım fakat sitede üretim 2012 tarih yazıyor . Yine bir arkadaşımın bilgisine dayanarak lastik ömrü 4 yıldır kullanılmasa bile durduğu yerde sertleşir derdi. 2 yıldır dükkanda yatan bi lastik almış olucaz siteden alırsak motolastik'den yani . Sen ne kadara aldın hocam ayıptır sorması ?

tabi arka frene belli düzeyde basarsanız kitlemez orjinal lastikde kitlemez

Motosikleti
    MT-07
    lastik yumuşak ve çabuk ısınan olursa; çok utar, zor kitler ama çabuk biter(moogpde falan bi yarışa bitiyor lastikler, kazara yağmur lasiğiyle kuru piste çıkanlar yarışı bile tamamlayamıyor)
    eğer sert ve zor ısınır olursa doğru dürüst tutmaz(öbürüne göre) ama zor biter.

istersen dünanın en iyi lasiğini al freni sert yaparsan o kitler. kıstasın tutuş olsun. abs yoksa kitlenme olacak.

pek fikir sahibi değilsin görüyorum bu konuşarda. sana tavsiyem eğitim alman olacak. fren ve pek çok konuda faydasını görürsün

bi kere kesinlikle orjinal lastik boyutunu değiştirmeni tavsiye etmem. euro kuruna göre değişiyor o fiyat. ben daha ucuza almıştım ama ön lastik 110luk benim.eğer daha yeni lastikleri yoksa başka şubelere bakmanı tavsiye ederim, 2 yıldan fazla beklemiş lastiğe de bulaşmamalı. az para değiller sonuçta
    Nomad_41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Hmm aslında dediğin gibi bir cift rosso parasına corsa alırsan tabi dediğin gibi olurda. Bizim motorlar için rosso 2 iyi bir seçim olur diye düşünüyorum . Sende rosso2 kullanıyorsun öneriyorsan hafta içi satın alıcam uygun bulduğum pirelli bayisinden. Bu arada daha önce lastik kitleme sorunum olmadı 1-2 kere yaşadığımın dısında 11 bin km standart ninja lastiği

kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Lastik ninjaya göre pek uygun değil ve gerektiğinden çok daha pahalı,

Pirelli sport demon ile 3 sene ninja kullandım, karda bile kullandığım için hiç bir sıkıntı yalatmyacağını garanti ederim.
    Rosso serisi ıslakta Sport Demondan daha kötü tepkiler verir. Bu yüzdendir ki hava ıslakken rosso ile kimse piste çıkmaz.

Sport demonun ısınma süresi daha kısadır çünkü pist için değil yol içindir. Rosso'nun hamuru sağlam pist asfaltı için olduğundan daha yavaş ısınacaktır.
    umurcan, Nomad_41 ve kemboo bunu beğendiler.

Motosikleti
    Hmm Arada kaldım sımdı nıyetım rosso'idi ama tecrübeyle ilgili verilen bilgiler karşısındayım

Motosikleti
    MT-07
    ben diğer lastiği kullanmadım, bir fikrim de yok

ben memnunum ama kefe öbürünün daha iyi olacağını belirtmiş, tavsiyem birebir tecrübeye kulak ver

ama dediğim gibi kitapçıkta yazan orjinal lastik ebatlarının dışına çıkma

Motosikleti
    110 ön . 130 arka. Ebatları. Alper abi var kawasakici . Onunla çok konustum 150 idael yapa bılecegın ebat diyordu . Yol tutusunu arttırman fren mesafesını azaltman ıcın . O konuda çok tartısılcak yonlerı var ama bakalım Kefe'den cevap gelırse ona gore hafta ıcı ya rosso alcam ya demon

Motosikleti
    Fazer
    Sizin gibi lastik araştırması yapıyorum bende.Mıchelin pılot street'in desenleri hoşuma gitti,hamuru nasıldır bilemiyorum.Fiyatı için 600 tl demişlerdi bana

Motosikleti
    Alıntı ermanay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sizin gibi lastik araştırması yapıyorum bende.Mıchelin pılot street'in desenleri hoşuma gitti,hamuru nasıldır bilemiyorum.Fiyatı için 600 tl demişlerdi bana
    Street'i 2 saat önce bi arkadaşım söyledi whatsapp'dan konusurken . oda Pilot road 2 kullanıyo . road 3 ççok iyi diyo ama ebat olarak 160 dan baslıyo sanırım arka teker o bana gelmez . Arka teker 600 ön 450 di sanırım bide böyle bişey

Motosikleti
    Fazer
    Street'i 2 saat önce bi arkadaşım söyledi whatsapp'dan konusurken . oda Pilot road 2 kullanıyo . road 3 ççok iyi diyo ama ebat olarak 160 dan baslıyo sanırım arka teker o bana gelmez . Arka teker 600 ön 450 di sanırım bide böyle bişey
    Bahsettiğim model şu 140 ebatı var,http://www.motolas.com.tr/PilotStreet.html

Kafamı karıştıran ybr,cb için yazıyor hamuru sert olabilir

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)