Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Hangi Akü Alınır ? Nereden Alınır ?

REKLAM ALANI
    The Machine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBF150 Siyah 2008
    Arkadaşlar CBF150 motoruma yeni akü alacağım. Motosikletin kendinde YUSAN marka akü vardı. Artık marşı güçlü basmıyor. Birkaç güne kadar akü almam lazım. Akü 12Volt 7Amper.

Hangi markaları önerirsiniz fiyat-performans konusunda? Sizin motorunuzda ne marka akü var? Ankarada nerede bulabilirim? İnternetten alan varsa hangi siteden aldı ?

Ben araştırdım ama tecrübem olmadığı için daha önce kullanıp memnun kalanların tavsiyelerini merak ediyorum. Özellikle CBF150 kullananlar bi el atsın. Şimdiden teşekkürler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Linwelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25 / 2016
    Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..

Motosikleti
    Honda CBF150 Siyah 2008
    Alıntı Linwelin adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Haklısın Yuasa çok kaliteli ve parasını hak eden bi akü markası ama biraz daha hesaplıya kaçma gibi bir şansım varsa onu kullanmak istiyorum. Bu arada linkteki akü motosikletler için değilmiş. Kutupbaşları başka makinelerde kullanılmak üzere imal edilmiş. Güç kayağı aküsü olarak geçiyor. Bi an çok sevinmiştim çok ucuzmuş diye Motosiklet aküleri de 130 tl civarında.

Şimdi gördüm sitede motosiklet aküleri de var gayet de ucuz

http://www.acdc.com.tr/tr/kuru-aku-hakkinda.htm?id=235

Linwelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25 / 2016
    yuasa 12 7 yazınca o çıkmıştı, gece geç saatti çok incelememiştim. Özür diliyorum.. Bulmuşsun yine de, hayırlı olsun
    Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..

http://www.rialli.com/urunler/359_motorsiklet-aku-grubu/9180__aku-12n7a-bs-12v-7-amper-scooter-serisi/
    otopsici bunu beğendi.

otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    sayın abim boşu boşuna marka diye yüksek para verme
    en iyi akünün ömrü 2 yıldır ortalama bir akünün ise 2 yıla yakındır
    sana mondialin jel akülerini tavsiye ederim 50 tl civarıdır çok ta işini görür
    motörcü bunu beğendi.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-energy-ytx7a-bs-aku-motosiklet-akusu-123444235/detay/

energy marka akü çok kaliteli görünüyor tavsiye ederim, aküyü eline alınca kutusundan, kendisinden iyi bir his veriyor, garanti belgesi de veriyorlar, kullanıyorum, sorun yok şimdilik, 75 tl ...

Motosikleti
    Honda CBF150 Siyah 2008
    Aslında kaliteli bir akünün ömrü daha fazla olabiliyor bilinçli kullanımda. Buna kendi aracımızda da şahit oldum. 2005 mayıs ayında sıfır km aldığımız seat marka aracımızda varta akü orijinal geldi. Babam çok sakin kullanır. Çalıştırmadan önce mazot ısınsın diye bekler. İç aydınlatmayı bile kapı açılınca yanıyor diye araba çalışmazken kullanmaz. Kışın hava soğukken stop etmeden önce aküyü doldurur bir iki dakika. Aslında bakımsız olan aküye her iki senede bir saf su ekler. Bu şekilde bu yaza kadar kullandık o aküyü yani 8 seneyi geçen bi ömrü oldu akünün. Daha da kullanıyorduk ama babam bi sabah marşın daha yavaş döndüğünü fark etti ve gidip yine vartanın start-stop teknolojisi için geliştirilmiş en pahalı aküsünden aldı.

Ama şu durumda cebimde 5 kuruş param olmadığından dolayı direk yuasa almıyorum. Bakıyorum daha hesaplı ve işe yarar akü var mı diye.
    Tavsiyen için teşekkürler otopsici...

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:04 ----------

Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-motosiklet-energy-ytx7a-bs-aku-motosiklet-akusu-123444235/detay/

energy marka akü çok kaliteli görünüyor tavsiye ederim, aküyü eline alınca kutusundan, kendisinden iyi bir his veriyor, garanti belgesi de veriyorlar, kullanıyorum, sorun yok şimdilik, 75 tl ...
    Peki ilk marş önemli benim için sezonu bu aküyle açıcam. İlk marşta nasıl oluyor. Şarjı dolu mu geliyor? İçine su falan mı konuluyor ?

ufukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco venox
    usta şimdi yuasa akünün elektrolidini (asit) ayrı veriyorlar, elektrolidi kendin doldurup ilk şarjı kendin yapıyorsun en sağlıklı yöntem bu
    bende ytx9 bs akü alacam geçen araştırdım yuasa 160tl fiyatı var elektrolidi ayrı
    birde yerli malı aküler var çinde üretilmiş elektrolidi içinde, Çin de beklemiş , Türkiye de beklemiş neredeyse raf ömrünü tamamlamış, rafta bekleye bekleye kurşun plakaları dökülmeye başlamış, fiyatı cazip 60tl ama bir sene giderse iyi
    vel hasıl kelam şahsen yuasa alacam birde şarj aleti 12v 0,8 amper hazır varsa hazır yoksa özel yaptıracam ilk şarjımı kendim uygulayacam ucuza aldanıp 60 tl yi çöpe atacağıma artı şarj aleti almış olurum

The Machine bunu beğendi.

ben 4 senedir ucuz fiyata aldığım aküyü motosikletimde kullanıyorum. diğer motosikletimde de yuasa akü vardı 2 senede bitti. onun yerinede ucuz akü aldım sorunsuz kullanıyorum. fazla para vermeye gerek yok.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Alıntı The Machine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Peki ilk marş önemli benim için sezonu bu aküyle açıcam. İlk marşta nasıl oluyor. Şarjı dolu mu geliyor? İçine su falan mı konuluyor ?
    jel akü olduğu için su ekleme vs yok, şarjlı geliyor, sahte yuasaları ucuza veriyorlar, dikkat et ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------

Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    vel hasıl kelam şahsen yuasa alacam birde şarj aleti 12v 0,8 amper hazır varsa hazır yoksa özel yaptıracam ilk şarjımı kendim uygulayacam
    bendeki blackdecker hızlı (2 amper) ve yavaş mod (1 amper)lara sahip:
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/black-decker-aku-bakim-sarj-cihazi-bdv080-55785641
    http://www.ekilavuz.com/kilavuz/b5ea48e2331da54f/10/black-decker/bdv080/inverter

akü akımının 10da biri değerde şarj etmek iyi olurdu ama bununla idare ediyorum, ucuz çin akülerinin bloklarını delmişti

Motosikleti
    kymco venox
    akü neden biter veya ömrü neden kısa olur, bunun sebebini araştırmak lazım
    şarj sisteminde bir arıza olabilir misal stator arızalıdır istenilen değerlerde üretim yapmaz
    konjektör arızalıdır voltajı 14,1v değerinde düzenleme yapmaz, akü doluyken şarjı kesmez akü elektrolid seviyesinde düşme olur (kaynatır)
    veya motorun standart donanımına ilaveten sis farı, korna, alarm,led , gibi eklemeler yapılmıştır üretim, tüketimi karşılamıyordur
    yukardaki sebeplerden önce bir emin olmak lazım
    benim orj. aküm 7 senelik ve yeni bitti, üretim değerlerini ölçtüm sıkıntı yok demek ki akü artık miadını doldurmuş
    aküyü değiştirmeden elektrikçiye ölçtürmenizi tavsiye ederim, çünkü sıkıntı şarj sistemindeyse, aküyü bozar

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------

Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jel akü olduğu için su ekleme vs yok, şarjlı geliyor, sahte yuasaları ucuza veriyorlar, dikkat et ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:52 ----------

bendeki blackdecker hızlı (2 amper) ve yavaş mod (1 amper)lara sahip:
    http://urun.gittigidiyor.com/otomobi...dv080-55785641
    http://www.ekilavuz.com/kilavuz/b5ea...dv080/inverter

akü akımının 10da biri değerde şarj etmek iyi olurdu ama bununla idare ediyorum, ucuz çin akülerinin bloklarını delmişti
    ya bende araştırdım 1 amper black &decker 62 tl gibi bir fiyatı vardı geçen oto elektrikçime gittim fabrikasyon redresörler kaliteli değil redresör imalatı yapan yerler var istediğin amper ve voltaja göre üretim yapıyorlar hem kaliteli hem uzun ömürlü dedi biraz aklım o tarafa doğru kaydıhttp://www.ensarshop.com/black-decke...-aleti-25-watt

Motosikleti
    Honda CBF150 Siyah 2008
    Alıntı ufukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    akü neden biter veya ömrü neden kısa olur, bunun sebebini araştırmak lazım
    şarj sisteminde bir arıza olabilir misal stator arızalıdır istenilen değerlerde üretim yapmaz
    konjektör arızalıdır voltajı 14,1v değerinde düzenleme yapmaz, akü doluyken şarjı kesmez akü elektrolid seviyesinde düşme olur (kaynatır)
    veya motorun standart donanımına ilaveten sis farı, korna, alarm,led , gibi eklemeler yapılmıştır üretim, tüketimi karşılamıyordur
    yukardaki sebeplerden önce bir emin olmak lazım
    benim orj. aküm 7 senelik ve yeni bitti, üretim değerlerini ölçtüm sıkıntı yok demek ki akü artık miadını doldurmuş
    aküyü değiştirmeden elektrikçiye ölçtürmenizi tavsiye ederim, çünkü sıkıntı şarj sistemindeyse, aküyü bozar

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:12 ----------

ya bende araştırdım 1 amper black &decker 62 tl gibi bir fiyatı vardı geçen oto elektrikçime gittim fabrikasyon redresörler kaliteli değil redresör imalatı yapan yerler var istediğin amper ve voltaja göre üretim yapıyorlar hem kaliteli hem uzun ömürlü dedi biraz aklım o tarafa doğru kaydıhttp://www.ensarshop.com/black-decke...-aleti-25-watt

Aküyü neden değiştirdiğimi söylüyorum gülmeyin ama

Şimdi kış geldi motosikleti çektim dükkana deposunu falan doldurdum yazı bekliyor. Yaklaşık bi hafta önce de gittim akü zayıflamasın diye aküyü motosikletimden söktüm ve oto elektrikçisine şarj etmesi için bıraktım. Kış boyunca motora takılı durmasındansa şarj edip eve koymak, kış biterken de yeniden şarj ettirip sezonu açmak gibi bi niyetim vardı. Akşam aküyü almaya gittiğimde adam bana akün patladı maalesef dedi. Eee ne olacak şimdi diyince bu artık bi işe yaramaz git yenisini al dedi. Ben de fazla yadırgamadım çünkü artık marşa da güçlü basmıyordu zaten, değişecekti eninde sonunda... Kısacası benim motosiklette bi sorun yok. Oto elektrikçileri işi bilmiyor. Şimdi aküyü taktıktan sonra 14,1 V veriyor mu diye konjektörü göstersem akü gibi onuda patlatırlar diye korkuyorum açıkçası.

Havaların biraz güzel gitmesi nedeniyle de motosikletimi özledim. Akü olmadığı için çıkamıyorum da

Motosikleti
    kymco venox
    ben de avometre aldım kendim ölçüyorum
    arabanın şarj aleti var 5 amper fakat yüksek geliyor
    8 amper ise 0,8 amperle şarj olması lazım 5-10 saat akünün üstünde bu yazar
    0,8 amperde 10 saat duruyorsa 5 amperde yaklaşık 1,6 saat şarj olması lazım oran orantıya göre
    ben yarım saat şarj ettim 2 saat mola verdim akü kaynamasın , patlamasın diye
    ama yinede amper yüksek olduğu için anlık sert şarj oluyor ve verimli olmuyor amper ne kadar düşükse şarj o kadar uzun ömürlü olur
    tabi bizim ustalar da çok büyük bir teknik bilgi eksikliği var, istisnalar kaideyi bozmaz tabi

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sayın abim boşu boşuna marka diye yüksek para verme
    en iyi akünün ömrü 2 yıldır ortalama bir akünün ise 2 yıla yakındır
    sana mondialin jel akülerini tavsiye ederim 50 tl civarıdır çok ta işini görür
    Yok yahu ben sıfır aldığım motorun üzerindeki aküyü hala kullanıyorum, tam 5 sene oldu. Şimdi tekleme yapmaya başladı, acaba ne alsam diye düşünüyorum. Tavsiyelere açığım.

TheGokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok yahu ben sıfır aldığım motorun üzerindeki aküyü hala kullanıyorum, tam 5 sene oldu. Şimdi tekleme yapmaya başladı, acaba ne alsam diye düşünüyorum. Tavsiyelere açığım.
    Kaç yıllık konuyu hortlatmışsın 😂 tavsiye olarak yiğit akü var hem uygun hem kaliteli. Bi de mutlu akünün motosikletler için ürettiği golden aküler vardı onlara bakabilirsin

hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TheGokay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaç yıllık konuyu hortlatmışsın 😂 tavsiye olarak yiğit akü var hem uygun hem kaliteli. Bi de mutlu akünün motosikletler için ürettiği golden aküler vardı onlara bakabilirsin
    Konu hortlatmaya bayılırım.

Peki bu yiğit ya da mutlu akü alsam ebat olarak benim motorun yuvasına oturur mu? Ya büyük gelirse?

TheGokay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Custom Yamelli XSR 07
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu hortlatmaya bayılırım.

Peki bu yiğit ya da mutlu akü alsam ebat olarak benim motorun yuvasına oturur mu? Ya büyük gelirse?
    2 tip akü var. Yatay ve dikey. Sizin çıkan akünüzü ölçüp karşılaştırma yapabilirsiniz akü ölçülerini

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    duke 390
    Yuasa,varta,bosch iyidir...bunlar turkiye de satikan kaliteli akulee.exide marka da iyi ancak sanirim turkiyede yok

M.balibey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ben orbus aldım en son baya iyi çıktı ondan önce vlm almıştım 1 hafta marş basmadım akü ölmüştü.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)