Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Yeni Satın Alıcağım Motor

REKLAM ALANI
    Uway - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Rks Titanic 150-SYM Wolf 250-Hyosung RT125
    Adamın cebinde parası varsa ustayı papua yeni gine'ye kadar götürür size ne?portatif veya değil.internetten bulduysan motoru at linkini güzel kardeşim biz zaten senin aklındaki pürüzlerin %80 ini gideririrz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Falcon Crown 150
    Alıntı oknglr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu ustanıda al git olayı çok komik :D Ne bu cebimizdemi taşıyoruz ustayı ? Portatif taşınabilir ustalar varda bizmi iblmiyoruz ? Herkesin peşiinden sürükleyeceği kadar samimi tanıdık bir ustası olmayabilir. Motoru satan adam meşgulse o usta ondan daha meşguldür eminim.Ayrıca şehir dışındaysa ne olucak ? ustayıda alıp 10 saat yolmu gidip gelinecek ? Hepimiz isteriz ilanı koy adam gelsin bakmadan kontrol etmeden alsın parayıda avcumuza saysın ama bi iş yapıyosan o işin gerektirdiği bazı durumlar var. servise gidiceksiniz motor kontrol edilecek. Buna yanaşmıyosa bahane uyduruyosa motorda bir sıkıntı var ve bilmeyen birine kakalamaya çalışıyor demektir
    İyi bi motor bulduğunu düşünüyorsun.Kilometresi iyi,tertemiz bide satıcısı ihtiyaç sahibi fiyatını şişirmeden elden çıkarmaya çalışıyor.Malum böyle motora herkes üşüşüyor.Şu fiyata ver bu fiyata ver diye adamın beynini yiyor alıcılar.Bide motoru şuraya getir,bi gösterelim derken adam malıyla rezil duruma düşüyor.En sonunda diyorki gelin bakın,anlamıyorsanızda yanınıza usta alın.Adam aynı gün içinde 5 defa servise git gel yaptıysa bunu söylemek hakkıdır.Ustanı alıp geleceksin kardeşim...

İşte tamda orda başlıyor senin komik dediğin benim malın iyisini kaçırmamak dediğim durum.Çevresi olan,fırsatları değerlendiren,tanıdık ustası olan yada usta tanıdığı olan birisinden rica eden bu güzel malı götürüyor.

Şehir dışından anlamayan adam zaten motor almaya niyetlenmesin bi zahmet.Kendisi usta olmuş adam gider şehir dışından mal alır...

Kakalamaya çalışan servistede kakalar.Ruhun duymaz.Hatta serviste daha çok kakalarlar.Serviste sana bilgi veren ustada insan.Duyguları var.Arkaşdaşları var.Arkadaşlarının arkadaşları var,çevresi,dostu,tanımadığı ama her sabah selamlaştığı,köylüsü,amca oğlu var.Bunların motorlarıda var.

En önemlisi o senin servise baktırmaya götürdüğün motorun sahibi aynı ustaya iş yaptırıyordu.Yani senden önce o vardı..Unutma.Onu kaybediyor,seni mutlaka kazanıcaktır...

MotojeN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 125 Duke
    Alma.
    Salla gitsin.
    Mal sağlam olsa neden kontrol etmeye karşı çıksın.

Tsubasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Demir At
    Alıntı oknglr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şu ustanıda al git olayı çok komik :D Ne bu cebimizdemi taşıyoruz ustayı ? Portatif taşınabilir ustalar varda bizmi iblmiyoruz ?
    motosikletten anlamıyorsun diyelim.
    tanıdıgın bir usta bulamadın yanında götürecek.
    ve sana yakın yine tanımadıgın servise götürdün.
    herkes al der. bunun masrafı var demez.
    biz motoru cbr 125 i aldık honda servisine götürdük.
    pek sıkıntısı yok güzel dedi.
    ne egzantirik kaldı değişmeyen, ne de piston. resmen motor yaptı sıfırdan.
    millet para kazanmak için al diyor patlak olsun veya olmasın.
    sen adama para kazandır diye adam sana al haledilir diyor.

dental_land - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf 600sa
    Bana da birisi kendi ustasının yerine motoru götürmemi teklif etti kabul etmedim . Tanımadığım adama motorumu kurcalatmam dedim . Gel honda yetkili servisine gidelim dedim , bunu da o kabul etmedi .

Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Bu işin adabı şudur.

Bakacağın aracın yanına giderken o civarda bir motor ustası da olabilir kendi tanıdığın biride. O ustanın ücretini ödersin. 50-100 neyse verirsin ki adamı işinden etmemiş tam tersi iş vermiş olursun. Bu adam da seni başından savmak yerine paranın karşılığı olan işini yapar. Belirlediğin motorları aynı gün içinde ayarlarsan ustanın yövmiyesi sana daha ucuza gelir.

Akşam olduğundada butun baktığınız motorları değerlendirirsiniz ve en sağlıklı kararı verirsiniz.

Burda dikkat etmeniz gereken bir konuda baktıklarınız dışında ustanın önereceği motordur. Ben şahsım adıma konuşayım ölsem ustanın önerdiği motoru almam. :D Sizede tavsiye etmiyorum.

Sonunda merakıma yenik düşüp motorsiklete kendim bakmaya gittim. Motorsikletin bir kazası varmış kazadan önce turuncu olan motorsiklet kazadan sonra siyaha çevrilmiş bir kısmı el ile boyanarak ve ruhsata işletilmemiş. Muayenesi 5 ay geçmiş motorsikletin yanına gidene kadar öğrenemedim. Göstergesi kırıktı nikalajı düşmüştü, deposunda çizik denilemeyecek kadar büyük hasar vardı 2 tane(kazadan sonra değişmiş depoda) boyası kazınmıştı ve depoda çürüme başlamıştı, çoğu somunda anahtar izi ve çürüme vardı. Ustaya servise göstermeden ben bunları gördüm götürsem başka bir şey bulurdu kesin. Uzak dur diyenlere şimdi birkez daha hak verdim ayrıca ilgilenip yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Jeeztro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha - XV 950 Cafe Racer
    Dostum internet linki varsa paylas istersen belki baskasina da yarar bu bilgiler

Burada paylaşmam doğru olur mu bilmiyorum ama isteyen olursa özelden herkese gönderebilirim.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)