Merhaba Arkadaşlar Arka Teker Olur Olmadık Yerde Kayıyor.Sanki Buzun Üstünde Gidiyormusum Gibi,Viraja Vs. Girerken Bile Kayıyor.Neden Acaba Çözemedim:D
Merhaba Arkadaşlar Arka Teker Olur Olmadık Yerde Kayıyor.Sanki Buzun Üstünde Gidiyormusum Gibi,Viraja Vs. Girerken Bile Kayıyor.Neden Acaba Çözemedim:D
% 25 lastiklerin dandik olması
%25 virajlara girmeden önce hızın ne olursa olsun devamlı arka frenle yavaşlıyor olman
% 25 arka frenin bir anda kavramasî yada bir anda tepki vermesi
% 25 diyer faktörler .
Lastik kalitesi,
Viraj öncesi ve sonrası arka fren sıkmak ve gaz arttırmak,
Asfalt kalitesizliği ve asfalt üstündeki maddeler,
Bunlara dikkat et high side, low side olman an meselesi olabilir mazallah.
Arkadaşların söylediklerine bir de küçük tekerleri eklersek kayma sebebin daha da ortaya çıkmış olur.
Arkadaşlar benimde arka fren kampanalı, arka lastik değiştikten sonra arka frene basınca tak diye bir sesle birlikte teker 1 yada 2 saniye kilitlenip açılıyor bilgisi olan varmı bu konuda. Özellikle arka lastik değişiminden sonra bu olayı yaşamaya başladım
Michelin Lastiklerini Taktırdım.Lastikten Değilde Frenlemeden Kaynaklanabilir,O Zaman.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:01 ----------
High Side,Low Side Derken
Değişiyor Hocam Bazen Arka Bazen Ön Yerine Göre Kullanıyorum.Arkada Orjinal Lastik Varken Kayma Problemi Yoktu.Michelin Lastik Takdırdım.Ondan Sonra Olmaya Başladı.
LAstiklerin havasının fazla olmasıda benim bildiğim kadarıyla kaymayı arttırıyor . Basınç değerlerini bi kontrol edin isterseniz.
Benim merak ettiğim olay şu runner180lerin videosunu izliyorum o lastiklerle o virajlara nasıl giriyorlar be ?
yanlış teknikten dolayıdır büyük ihtimalle.
Beyler Birde Bu Köpek Olayını Napıyorsunuz:D Normalde Havlar Kovalar Sanıyordum,Ancak Az Kalsın Dişleri Geçireceklerdi.Kaç Kere Ani Saldırmaları SOnucu Karşı şerite Geçmişliğimde Oldu.Çok Sorunluyum Galiba:D
baktın köpek var hazırlanıyor yavaşlıyosun 1 e 2 ye atıyorsun yanından tam geçerken bi asılıyorsun gaza apışıp kalıyor orda
lastikletiniz çok yeni ise üzerindeki koruyucu madde (raf ömrü süresince lastiğin yapısını koruyan) henüz tam olarak silinmemiş olabilir. malum lastiklerinde bir rodaj süreci var. ayrıca içerisindeki hava yetersizse yine anlamsız kaymalar yaşayabilirsiniz.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)