Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Yeni tartışma konusu "ZİNCİR TEMİZLİĞİ"

REKLAM ALANI
    ectuna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Versys 650 (İnazuma-YBR125-Honda Ps150i-H.Kinetix)
    Arkadaşlar böyle bir konuya gazyağı ile ilgili yazmıştım. o mesajı bulup buraya kopyalıyorum. işe yarar belki:

Alıntı ectuna adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gazyağı hakkında:
    Arkadaşlar cumartesi günü gazyağı için tarif edilen yerlerden 2'sine gitttim. Bostancı minibüsyolundaki shellin karşısında Kirby denen sobacı da hakikaten gazyağı var. adam 1.5 lt lik ve 5lt lik olmak üzere iki ayrı şişe hazırlamış. 1.5 litrelik olanı 15 TL 5lt ise 45TL ye satıyorum diyince, yok anasının gözü diyerek dükkandan çıktım.
    2. olarak bastım Kartaldaki minibüsyolunda toprakyol denen mevkideki shell benzin istasyonu pompadan direk satış yapıyor. Yanınızda kap yoksa 5 lt lik afilli bir kabı 5 TL ye satıyorlar. Yanımda kap olmasına rağmen onların bidonu hoşuma gittiğinden getirdiğim su şişesini çöpe atıp, onların sattığı bidonu aldım. Litresi 4.22 gibi bişeydi. 5 litre aldım 26 mı 27 mi ne para verip çıktım. (Bidon dahil)
    Bilginize...
    http://www.motosiklet.net/forum/moto...iyorsunuz.html
    tr_select ve aadrenalin16 bunu beğendiler.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Private_User - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    GT250RR xD ^^
    ist esenyurt otosanayide gazyağı var arkadaşlar ufak su şişesi ile ben temin ettim. denemek amaçlı

Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Valla biz hemen hemen her hafta araziye girdiğimiz için cumartesi günlerini bakıma ayırıoruz . Zincirleri söküp gaz yağında bekletioyoruz fırçalayıp. sonra kurutup yüksek ısı ve su dayanımlı gres yağına buluyoruz . Ne sıçratma ne yağmursa suda arınma on numara yola devam. Tabi oringsiz zincirler için öneririrm. Oringleri mahveder gres sanırım
    Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)

http://www.facebook.com/amraercan

EKONOMİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MOTORU SATTIM GİTTİ
    Alıntı Ahmanamra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla biz hemen hemen her hafta araziye girdiğimiz için cumartesi günlerini bakıma ayırıoruz . Zincirleri söküp gaz yağında bekletioyoruz fırçalayıp. sonra kurutup yüksek ısı ve su dayanımlı gres yağına buluyoruz . Ne sıçratma ne yağmursa suda arınma on numara yola devam. Tabi oringsiz zincirler için öneririrm. Oringleri mahveder gres sanırım
    kaucuklu gres sanirim bahsettiğiniz sudan etkilenmeyen

APALA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ARMadillo
    İki zamanlı el hızarlarına yapılan karışımdan alıyorum.
    Mazot+yağ.
    Hiç yoktan kiri çapağı dökülmüş oluyor.
    Gaz yağı bulamadım çünkü.
    Hem böyle ucuz olyor.

Motosikleti
    yamaha cryptone
    Alıntı adm12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Zincir yağı için yamalube zincir spreyi kullanıyorum. 400-500 km periyotlarda zincir temizliği ve yağlama yapıyorum. dikkatimi çeken şu; Yağmurlu havada kullanma, motoru yıkamama rağmen zinciri silmeye çalıştığımda zincir epey yağlı duruyor. baya yapışkan gibi bir şey, gaz yağı bulamdığımdan benzinle silmeye çalıştığımda baya uğraştırıyordu. Acaba gereğinden fazlamı kullanıyorum yoksa peryodu kısamı tutuyorum
    Birkere benzinle zincir temizlenmez. Gazyağı veya bulamazsan mazotla temizle. Yarım litre mazot veya gazyağını al yarısını bir kaba koy, küçük bir fırça ile zinciri fıçaladığın zaman yağ akacak. Bunu defalarca yapınca zincir yeni gibi tertemiz olacak zaten.

Sonra kalan gazyağını bir küçük pet şişeye koy kapağına delik aç. Zinciri yavaş yavaş çevirirken gazı üzerine dök ve zinciri yıka.

Böylece zincirin tertemiz olur. Fakat sonrasında küçük bez parçaları yırtıp çevirip beze sürtmek suretiyle zinciri kurutmalısın bu önemlidir. Zaten beş altıncı bezde zincirin kuruduğunu göreceksin.

Ardından elinle yavaşça tekeri çevirerek sprey zincir yağıyla zinciri bir tur üstten, bir tur da alttan yağlaman gerekir.

400 km de bir bunu yapman abes. 1000 km de gazyağıyla temizleyip, 500 km de bir de sadece yağlamalısın. Yani gazyağı ile komple temizlik 1000 km sonraki 500 km de ise sadece yağlama yapılmalı. Zincir bu iş için üretilmiş ve zincire yapışan zincir spreyleri ile yağlanmalıdır. Bunlar önemlidir zincir sizi öldürebilecek parçalardan biridir, kopmaması için doğru bakımı yapmalısınız...
    ahmetunuver bunu beğendi.

ugur.t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YBR 125 CBR 250 TRICOLOR XJ6N
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar. Biraz polemik yaratmak istedim

IPONE zincir temizleme spreyi: 40-50TL civarları ve 2-3 kullanımda bitiyor. Kullananlar memnun.
    WD-40 (mucizevi sprey): 200ml 15 TL. Kullananlar kısmen memnun.
    GAZ YAĞI: Litresi 3-5tl civarları olduğu için daha çok fiyat konusunda herkes memnun

Gazyağı, mazot, tiner, temizleme spreyleri, sabunlu su v.b. ne varsa. Neredeyse her temizleme şeklinin bir artı-eksisi var.

Ecnebi abiler araştırma yapmışlar, Kısacası;
    O-Ring almışlar bir poşet ve esnekliğini, çapını, inceliğini ölçüp, hap saklama kablarına her bir sıvıdan koymuşlar ve o-ringleri içine bırakmışlar.
    24 saat bekledikten sonra çıkarıp ölçüm yapmışlar ve değişim değerlerini not almışlar.

Sırası ile aşağıda ki listeyi yapmışlar.

1.WD-40
    2.Gazyağı
    3.Benzin
    4.LPS3 marka bir temizleyici
    5.Fren sıvısı
    6.PJ1 marka zincir temizleme ürünü
    7.Gumout marka sakız vernik kir temizleyici (karbüratör için miş)
    8.Açık hava da tutulmuş

Ölçüm sonuçlarıda şu şekilde tamamlanmış.
    Not: "Change in Diameter" yazan değişim değerini gösteriyor demek. % lik dilim yüksekse sonuç kötü demektir.

SİTE İÇİN: http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=345397

http://i52.photobucket.com/albums/g2...g/IMGP9225.jpg
    http://i52.photobucket.com/albums/g2...g/IMGP9242.jpg
    http://i52.photobucket.com/albums/g2...oringexcel.jpg

Kişisel yorumum;
    Ben genelde gaz yağı kullanıyorum. Diğer ürünlerin fiyatlarıyla karşılaştırdığımda zincir parasını zaten tolere ediyor. Gaz yağı (2.5lt 5TL) olarak hesapladığımda çok cüzi paralara geliyor ve aylarca bol bol kullanabiliyorum..
    Yağ değişimi sonrası artan yağıda zincire güzelce yedirdiğimde, demeyin keyfime...

Sonuç olarak gazyağı ve wd-40 candır abiler, kardeşler...

(Kısmen alıntıdır)

Kardeşim gazyağını nerden alıyosun eğer 2,5 lt. si 5 TL ise adam beni iyi düdüklüyo demektir. Yeri söylede bende ordan alayım ucuza )

aadrenalin16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 cbr 600 rr
    Alıntı tr_select adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Her şeyin fazlası zarar demişler. Haddinden fazla sürüldüğünde tabikide sıçrama yapıcaktır. Tabi bu yağın akışkanlığına ve yapışmasına bağlıdır. Ben genelde akşam üstü motoru garaja çekiceğim zaman yağlardım. Sabaha kadar yağlı şekilde kalırdı... Sabahta hafif üzerinden bezle geçerdim ve her hangi bir yağ fırlatma olayı olmazdı...

Buna dikkat edilmediğinde varsa zincir muhafazası... Yok ise jantlar sıçrayan yağın yüzünden toz toprağı emer. Hem temizlemesi güç olur hemde kötü bir görüntü ortaya sunar... Tecrübe ile sabittir, ona göre önlemini alın.
    castrol zıncır spreyını yeterlı mıktarda ,temızlenmiş zincirimize sıkıp 2 saat beklersek hıç sıçratmadığını gorursunuz.yıllardır race makına kullanıyorum,okadar gazlamalarıma bıle sıcratmıyor.(her 500 km, bılemedın 1000 kmde zıncırı temızlerım) yağlama ıse 250 kmde bır yaparım. zıncreın ustune bakınca bellı edıyor zaten.
    iphone da kullandım şeffaf olsun renklı olsun,yok baba castrol daha yapışkan.ıphonede ,sadece motor yagı ve aır fıltre yağını kullanıyorum.

yqavuzhyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Birkaç kişi zincir kopması öldürebilir yazmış. Daha önce başıma gelmedi. Seyir halinde zincir koparsa başıma ne gelebiir ?

Bisikletteki gibi kırıldığı yerde düşmez mi? Yoksa illaki arka teker dişlisine dolanır kelle mi alır ?

aadrenalin16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2014 cbr 600 rr
    kopan kol bacakları unutmayalımmm

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Yeni arkadaşlar görsün. Up...

polemos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS (2013)
    Dün ilk vitesli motoruma ilk zincir bakımını Yaptım. O-ring ile ilgili dikkatli temizlenmesi yönünde okuduğum konulardan dolayı gittim ipone zincir temizleyici aldım ve temizledim. Ardından Motul zincir spreyi ile yağladım ve bu başlığı gördüm. Açıkcası ipone 750 ml temizleme spreyi 59 TL ve 3. Temizliği çıkartır mı şüpheli. Gazyağına yönelmeyi düşünüyorum temizlik için.

4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)