Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Senetle motor almak hakkında

REKLAM ALANI

Motosikleti
    kanuni seyhan 150
    kefil olmak o arkadas ödemezse borc benimdir ben ödeyeceğim demektir... malı alana sıkıntı olmaz avukat direk kefile zıplar... tabi bi insanın kefil olması için geliri olması lazım... ama senedi alan kişi banka deilki nerden bilsin kimin ne iş yaptığını falan filan itimaller uzar gider.. uzun lafın kısası pesin paraya bak yada kredi kartıyla al...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Evkurda Cbr yok Daelim var

Sıfırı 8.600 tl

Evkurda 24 ay taksitle tam olarak 14.900 tl ye denk geliyor

Motosikleti
    henüz yok
    abicim senete imza atması yeterli maaşı olsada olur olmasada olur yanlız parayı ödedikce senetleri alıp yakmayı unutmayın...

tefeci muhabbetine gelince faiz oranları yüksektir.. vade bitince ana para istenir...

örneğin 10.000 tl için %10 aylık faiz 10 ay sonra ana para yani ödediyin faiz 10.000tl+10.000tl ana para :D

bankalar 1.000-3.000tl arası faizsiz kredi veriyor 40-60tl dosya masrafı alıyor onu bir araştırın isterseniz

benimde istanbulda yeni bir restorantım var... dışarıdan sipariş almadan olmuyor.. edemedik iki kurye alalım dedik. NErden baksan 15 bin lira para... zaten eski borçlar duruyordu.. araştırırken rs motorlu araçlar diye bir yer çıktı karşıma.. raşit bey sağolsun çok iyi bir insan... senetle aydan aya ödemek üzere iki adet honda motor aldık. onları ödedikten sonra bir tane daha aldık. ne bana yük oldu. ne ekstra borca bindik. benim gibi mağdur olanlar var ise eğer raşit beyi tavsiye ederim 5322378824

samet10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Xmax 400
    senetle alıyorsan senin işine gelir satanın işine gelmez ödemememe olasılığına göre

sen ödemeni yaptığında senedini alırsan sorun yok

Motosikleti
    Activa-Pcx-cbr250r-Xj6N-BAVYERALI :) K1200R
    Arkadaşım ne gerek var senete sepete,ticari isletmeler (özellikle senet yada vade ile ) motor satiyorsa adam gö züne güveniyor demektir yani olmaz ya ödemeni bi aksatirsan hem motorunu elinden alırlar,hemde o motor gibi 2 tanesinin parasini senden alırlar.istanbul da örnekleri bol yani adam seni mahkeme ye verirse Duacı ol biriktir paranı yavaş yavaş tirman

2500 den asagi senetlerde icra baslatilamiyr artik

metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Kredi kartı çıkmadan önce ülkemizde tüm ticari işlemler, beyaz eşya, araba, ev alım satımı senet üzerinden yapılırdı. Öyle bir kültür oluşmuştu. Kredi kartı çıktıktan sonra artık taksit kart üzerinden yapıldığından senetler pek kullanılmaz oldu. Ancak son zamanlarda kredi kartları patladığından dolayı yine eski usule, senet ile alışverişe dönen bir çok işletme oldu.

Senet ile mal alınır mı, ödeme gücünüz var ise, taksitlerinizi zamanında ödeyecekseniz, gelir gider dengenizi oluşturmuş iseniz tabi ki alınır. Alacağınız firmaya şunu sorun; senet ile taksit olayına girince ne kadar vade farkı koyacak, toplamda siz ne kadar ödeme yapacaksınız. Yani malın değerinin üzerine konulacak faiz oranı. Örneğin mal 5.000 tl. 10 ay taksitle ödeyeceksiniz. Vade farkı olarak 1.000 tl ve üzerine değerler istenirse bu sizi kazıklamaya yöneliktir haberiniz olsun. 5.000 TL de en fazla 500 TL vade farkı alınması lazım. Diğer bir husus, senetleri başkalarına ciro edecek mi. Başkalarına ciro edecek ise ödemelerinizi senedin bulunduğu banka şubesine yapıp senedi alacaksınız. Banka senedin vadesinden önce adresinize bir mektup gönderecek, senediniz şubemizde, vadesi şu tarihte gelin ödeyin diye.

Ayrıca malın toplam değeri üzerinden tek senet yapıp, sen ödemeni her ay yap, borç bitince bu senedi alırsın derler ise o işe yanaşma. Çünkü bazı üçkağıtçı firmalar aylık ödemeleri alıp, sonra esas olan tek senet için hukuki alacak işlemi başlatıyorlar. Yani ikinci kez aynı parayı tüketiciden almaya kalkışıyorlar. Bu nedenle tek senet değil, aylık senetlerin yapılması daha doğru bir uygulama olacaktır.

Eğer başkalarına ciro yapmayacak ise, motoru aldığınız bayiye gidip taksidinizi ödeyeceksiniz, o ayki senedinizi geri alacaksınız, ödediğiniz senedin imzalı bölümünü yırtacaksınız. Ödemeleriniz tamamen bitene kadar ödediğiniz senetleri saklayın.

Ayrıca yukarıda bir arkadaş değinmiş. Senedin üzerinde rakam ile yazılacak olan ödeme tutarının önünü/arkasını kapatın. Aynı miktarın yazı ile de yazılmış olduğunu kontrol edin. (örnek #1.500# gibi)

Kısaca senet olayını yukarıda yazdım. Alıp almamak size ait. Benim amacım sadece bilgilendirmedir.

dostum senetle tefeciyle uğraşma direk böbreğin birini sat.Zaten biri fazlalık daha iyi olur.(Dostum kendine güvenmiyosun bide kefil bulmuşsun hadi motoru aldın diyelim orta halli bi kaza gecirdin 1 ay ortalıkda olmayacan calısamıcaksın en iyisi paranı biriktir öyle al.Bunlar üstüme erzem değil ama genede uyarmak kendi fikirlerimi söylemek gereği duydum.Bu sözlerim seni rahatsız ettiyse kırdıysa kusura bakma.Hayırlı aksamlar.)

Motosikleti
    MONDİAL 150 ZC (Alayına Gider)
    bro konuyu açalı 2 sene olmuş yazmayın şuna daha ,çoktan arazi olmuştur.
    SametK bunu beğendi.

hakanzorbey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 125
    Senetle Motor Almak İsteyenler Buraya Bakabilir

http://www.senetlepara.net/senetle-motor-alma/

fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    işin aslı şu ki 125cc bir motoru senetle almaya değmez çünkü daha taksitlerini bitirmeden değiştirmek isteyebilirsin. bunu böyle bil. 250cc falan olsa tamam derdim, kazıklansanda bişey olmaz çünkü çok bineceksin derdim.

Senetle motor almak isteyen arkadaşların önclikle senet nasıl doldurulur bilmesi lazım. Burada herşey detaylı yazılmış. Benim başıma geldi direkten döndüm birinden motor alırken. https://www.kredihibedestek.com/sene...e-motorsiklet/

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)