Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

İstanbulda çevirmeler sıklaştı -DİKKAT-

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    Alıntı Shrieker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zaman istisna olmuşsunuz. Muayende devir aralığının tamamını kapsayacak şekilde desibel ölçümü yapıldı mı ? Bu testin yapılması gerekiyor. Bu testten geçip muayene onayı alan motorlara da polisin gık dememesi gerekiyor. Polis şu an tam törkiş iş yapıyor çevirmelerde. Egzozun uygun olup olmadığına neye göre karar veriyorlar ? Hadi diyelim desibel ölçüm aleti olsun polisin elinde. Yok, kaldı ki olsa bile teknik ölçüm yapmak polisin işi değil. Kafalarına göre milleti alıkoyuyorlar.

Memleketin neresini tutsan elinde kalıyor. Egzoz işine sıra gelene kadar ohooo... Ankara merkez kafasına göre herkes. Polis de dahil, hatta polis başı çekiyor.
    Valla muayeneye ben götürmedim, arkadaşım götürdü. Detaylarını sormadım hiç. Hatta benim arka plaka mühürsüz olmasına rağmen ona muayene pulunu bile yapıştırmış.
    Polisin bahaneside şu; "kardeşim muayeneden bu egzozla geçtiğini nerden bileyim, muayeneden çıktıktan sonra gidip taktırmışsındır" diyip işin içinden sıyrılıyor. "Git bu egzozla muayeneye gir bakalım geçicek mi" diyor. Sonra orjinalini taktığını iddia ediyor yine vs. vs. kısır döngü.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Apaçilerin buyuk kismi korumali kiyafeti olmadigindan bu sogukta yollara cikamiyor,dolayisi ile cevirmeye girenlerin çoğu bizim gibi bilinçli kullanici oluyor.şu işi yazin ortasinda yapsalar da atlet don gazlayan apaçileri yakalasalar ya!
    Ayrica hirsizlari yakalamalari imkansiz gibi birsey,adamlar nerde cevirme oldugunu emniyet amirlerinden iyi biliyorlar. Calinti motosiklet satin alan,şasesi kazinmiş plakasiz gezen armutlari yakalarlar anca ;)

Tüv de çalisan arkadasim 3tane şase kazinmis motosiklet tespit edip emniyete haber vermiş,yani tuvdeki calisanlarin bu konuda egitilmesi şart. Cogu goruyor ama anlamiyor bile.

Yine de siz çevirildiginiz zaman polislere tesekkur ederek memnuniyetinizi belirtin,olur ya 1 tane de olsa calinti motosiklet yakalasar 1 insan sevinir.. bugun ona yarin size,mutluluk bazen sırayla ;)
    otopsici ve adonis84 bunu beğendiler.

Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Alıntı redmachine adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla muayeneye ben götürmedim, arkadaşım götürdü. Detaylarını sormadım hiç. Hatta benim arka plaka mühürsüz olmasına rağmen ona muayene pulunu bile yapıştırmış.
    Polisin bahaneside şu; "kardeşim muayeneden bu egzozla geçtiğini nerden bileyim, muayeneden çıktıktan sonra gidip taktırmışsındır" diyip işin içinden sıyrılıyor. "Git bu egzozla muayeneye gir bakalım geçicek mi" diyor. Sonra orjinalini taktığını iddia ediyor yine vs. vs. kısır döngü.
    Demek ki muayenede egzoza yüksek sıcaklığa dayanıklı bi pul yapıştırmaları lazım İşte polis ona kulp bulamaz.

tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    İstasyonda motorun resmini çeksen kanıt olarak ? En azından delik mahiyetinde

acemi60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha X-City 250
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çevirmeler nerelerde yapılıyor aynı sıklıkla devam ediyor mu ? güncel bilgi verirseniz sevinirim
    Ehliyet, ruhsat vs kontrolü yapılıyor. Edindikleri izlenime göre kontrolü daha etraflı yapabilirler...

RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Bu günde beni çevirdiler Sultan Ahmet de. Evraklarımı aldılar kayıt yapacağız dediler 30sn sürmedi teşekkür ettiler gönderdiler. Ama ehliyetsizler dikkatli olsunlar.

inzell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Az önce çevirmeye girdim ben de. Çok saygılı ve kibarlar. Uygulamayı sonuna kadar destekliyorum.

barex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Geçen mayıs ayında bir ay içersinde 5 kere kontrole girmekle rekor bende sanırım. Anlamadığım, Mayıstan ocağa kadar devamlı kullanmama ve 4 kere uzun yola gitmeme rağmen bir daha hiç çevirmediler.

designserhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha XJ6 N

Bizide bugün şile dönüşü 5 arkadaş çevirmeye denk geldik sadece ehliyete baktılar ve kayıt ettiler.Emniyet şeridinden gidin ama çok gözümüze sokmayın dedi memur arkadaş en azından bizi görünce yola çıkın sonra arabalarla kavga ediyoruz dedi ve yeşil reflektörlü yelek giydiğimiz için tebrik etti...
    swath bunu beğendi.

zerzura - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6N
    Polislere bakın,
    4 tane hem de
    designserhat bunu beğendi.

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Kayıt işi nedir yaw . Kafama takıldı neyi ne amaçla kaydettiklerini soran oldumu hiç .
    Yaptıkları için çetelesini mi tutuyorlar acaba.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Hyosung GV 250
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kayıt işi nedir yaw . Kafama takıldı neyi ne amaçla kaydettiklerini soran oldumu hiç .
    Eskiden beri tüm çevirmelerde yapılan bir şey, "ben bunları çevirdim" listesi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mondial 125 mh drift
    Ben motora 5 sene ehliyetsiz bindim bi kere bile ceza yemedim kask vs. hersey tamam olunca bi de serseri degilsen pek bisey yapmiyolar. en fazla biraz azarliyolar. zaten bizim burda ehliyetli motosiklet kullanicisi bi elin parmak sayisini gecmez

Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Alıntı acayüp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Amirlerinden emir gelmiş ve hergün belli bir kotada motorsiklet çevirmek zorundalarmış.O yüzden sadece ehliyetlere baktı

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------

Alıntı Jokzilla adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben motora 5 sene ehliyetsiz bindim bi kere bile ceza yemedim kask vs. hersey tamam olunca bi de serseri degilsen pek bisey yapmiyolar. en fazla biraz azarliyolar. zaten bizim burda ehliyetli motosiklet kullanicisi bi elin parmak sayisini gecmez
    Bu çevirme de ehliyet olmasaydı çok güzel öperdi bizi polis amcalar

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mondial 125 mh drift
    Sadece ehliyetten kaç para yazarlar? :D

acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cawa
    Bir hikayemide ben yazim bari.

Ehliyetim yok polis uygulama yapıyor , kaldırım kenarında belki 15 motor var ve kullananlarda kaldırımda tek sıra oturmuşlar.
    Ben gayet nizami giyiniğim yine , polis evrakları istedi çıakrdım verdim , bakarken şaşkın bir surat ifadesi ile döndü , aaa senin ehliyetin yok dedi.
    Duruşuma ve tavırlarıma bakınca inanamadı ehliyetim olmadığına. Ama bırak A2 yi sanki bende A18 var o derece poz vermiyorum memura
    Sonra evraklarımı uzattı , fazla etrafa çaktırmadan , al kardeşim sen ufaktan kaybol millet uyanmasın dedi. Ve gittim.

İlginçti .

İlk başladığım zamanlarda da sene 95-96 felan ne ehliyet ne ruhsat hiçbirşey yok.
    Kaldırımda ters yönde gidiyorum . Polis in yanından geçicem , çevirme yapıyor.
    Beni görünce lan lan lan nere gidiyon dur hele dedi.
    Ehliyet dedi
    Yok dedim
    Ruhsat dedi
    Yok dedim
    Kimlik ded,
    Yok dedim.

Lan s..tir git dedi.
    Olur abi dedim.
    Gittim

Tabiki plakada yok. Arkamdan el kol hareketleri felan yaptıysada genciz heycanlıyız adrenalin arıyoruz ya , dururmuyum.

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    aferin sizlere bu kafayla devam edin , okulların yakınıda hız denemesi yapın , hastahanelerin etrafında egzoz bağırtın , yollarda da arabaları taciz edin .

en önemlisi kask, ceket, eldiven giymeyin tamam olsun.

o sizlere birşey yapmayan polisleri de alınlarından öpüyorum. öpüyorun ki hem gelecek kuşaklara hep birlikte çok güzel örnek oluyorsunuz. hem de Allah göstermesin çok acı olaylara davetiye çıkartıyorsunuz.

ve de bunu hiç çekinmeden dünya aleme ilan ediyorsunuz.

neyse güleriz AĞLANACAK halimize diyelim. bu seferlik affedelim

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------

Sadece ehliyetten kaç para yazarlar? :D
    sürene 1400tl aracın sahibine bir 1400 daha. haa bunlara zam da gelmiştir yeni yılda.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Mondial 125 mh drift
    Alıntı sdirer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aferin sizlere bu kafayla devam edin , okulların yakınıda hız

denemesi yapın , hastahanelerin etrafında egzoz bağırtın , yollarda da arabaları taciz edin .

o sizlere birşey yapmayan polisleri de alınlarından öpüyorum. öpüyorun ki hem gelecek kuşaklara hep birlikte çok güzel örnek oluyorsunuz. hem de Allah göstermesin çok acı olaylara davetiye çıkartıyorsunuz.

Reyiz Ben Motorla sadece Balığa ve bağ'a amcama yardima giderim sehir icinde isim yok. kaskimi takarim herzaman 60 km uzerine cikmam

Motosikleti
    Yamaha XJ6 N
    Alıntı sdirer adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aferin sizlere bu kafayla devam edin , okulların yakınıda hız denemesi yapın , hastahanelerin etrafında egzoz bağırtın , yollarda da arabaları taciz edin .

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------

sürene 1400tl aracın sahibine bir 1400 daha. haa bunlara zam da gelmiştir yeni yılda.
    Mahalleden bir arkdaş ehliyetsizlikten 1400 tl yedi ve ruhsat sahibine de ceza kesmediler dedi ben de şaşırdım benim bildiğim ruhsat sahibine ceza kesilmesi gerekir aslı nedir bilmiyorum

Motosikleti
    Z300, Xtreme Enduro/Süpermoto, XRS700
    genç arkadaşım aynı hatayı ( ehliyet ) ben de çok kısa süre yaptım ama Allah göstermesin, en ufak kaza durumunda haklı bile olsan haksız duruma düşersin. sonra öde öde bitmez. bir de vicdan tarafı var, hemen hiç düşünmediğimiz. yani hayatın boyunca ah dersin. ah şunu yapmasaydım. kötü yani.. bunları yaş ilerleyince dah iyi anlıyor insan

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:57 ----------

Alıntı designserhat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mahalleden bir arkdaş ehliyetsizlikten 1400 tl yedi ve ruhsat sahibine de ceza kesmediler dedi ben de şaşırdım benim bildiğim ruhsat sahibine ceza kesilmesi gerekir aslı nedir bilmiyorum
    ne biliim atlamıştır polis ya da sahibi amca oğludur. yoksa atlamaz geçiriyorlar çünkü yazdıkalrı cezadan komisyon alıyorlar $$$$$ yani

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)