Motor çevirmeleri yaygınlaşsın ki şu motor çalınmalarının önüne geçilebilsin... Dolaştığım şehirlerde plakasız bir sürü motor geziyor duyduklarıma inanmak istemiyorum muayenelerden ve satışlardan geçebilen çalıntı araçlardan bahsediliyor...
Ben şahsen uygulamayı yerinde buluyorum...
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:54 ----------
Bu arada verginizi ödemeyi unutmayın bu ayın sonuna kadar...
uygulamalara kimse karşı çıkmıyor zaten de bizim derdimiz, her stickerlı egzosa apaçi muamelesi yapılması, ceza kitlenmesi. Alper gerçi orjinal egzosla da ceza yedi de Saçma cezalara karşıyız, yoksa çevirsinler çevirebildiklerince.. ehliyet alırken bi eleman vardı 6 senedir 600rr kullanıyorum bi kere durdurmadılar, full koruma giyiyorum diye. düşün 6 sene ehliyetsiz binmiş adam. bu da ceza almalı bana göre..
Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..
Keşke her köşe başında yapsalar uygulamaları...
Sadece motor değil bitin araçları...
Özellikle gece 12 den sonra...
bitek istanbulda değil samsundada aynı her köşe başı ordu yolunu sağlı sollu çevirmeler nerden kitlesem diye bakınmalar...köy yolunda çevrildim arkadaş...
Bende Harley kullaniyorum ve uzerine 3000TL verip egzoz taktirdim.
Bu egzoz yurt disindan geliyor ve gumrukten gecerken devlet babalar gibi vergisini aliyor ve satisina izin veriyor da ben motoruma takinca mi sıkıntı oluyor..!!!
Ayrica zorlamadikca oyle kimseyi rahatsiz etmiyor ve yolda giderken beni gormeyip ustume dogru yandan yanasan arabalarin sayisinin da azalmasini sagliyor yani binek araclar beni daha net fark ediyor..!!!
Madem yasak hiç getirtmeyin arkadaş millette böyle uğraşmasın.
Ben şimdi gitsem sıfır akrapovic veya vance hines gibi egzozlar almak istesem alabiliyorum devlet bundanvergi alıp para kazanıyor ama takınca suçluyum...!!!
çevirmeler nerelerde yapılıyor aynı sıklıkla devam ediyor mu ? güncel bilgi verirseniz sevinirim
Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..
Bu durumu altın elbiseli adama yazalım... programında o da bahsetsin... Gerekirse bu konuda dilekçeler yazılıp, ilgili bakanlıklara yollansın. Mail de evrak niteliğindedir, mail atılsa da resmi işleme girer. Bir şeyleri değiştirebilmek aslında vatandaşın elindedir.
Farkındalık yaratalım ve Barkın Bey de bu forumda bu yazıları okuyorsa çarşamba akşamı canlı yayınında bu konuyu gündeme getirip bir kamuoyu oluşturabilsin. Canlı yayın sorularına sizlerde yazın... yazılan her maili okuyamayabilir kanımca ama bir çok kişi bu konunun gündeme getirilmesini sağlarsa bir sonuç çıkabilir diye düşünüyorum.
Bu tip egzozların satışı yasak değil çünkü alıp mesela pistte kullanabilirsiniz. Ancak trafiğe çıkan araçların belirli bir desibel sınırı var. O sınırı geçince doğal olarak cezaya tabi oluyorsunuz. Aslında buna muamelede iyice bakmaları lazım ama anlaşılan bakmıyorlar. Gerçi benim duyduğum genelde bu tip egzozlu motorlar muayaneden geçemiyor.
Bu sabah beni de durdurup evrak kontrolü yaptılar. Benden sonra durdurdukları motosikletli kasksızdı. Kaskını artçısına vermiş. Polise mazeretini anlatmaya çalışıyordu. Bu denetimlerin daha da yoğunlaştırılmasından yanayım. İyi sürüşler...
Kasksız artçı yüzünden ceza yersiniz...
Artçıya kask olayını geçtim, ben kasksız artçı bindirmedim şahsen arkama bu zamana kadar
Egzoz ve muayane işi biraz şans diyelim. Bazı görevliler çakal oluyor ve muayaneden motoru geçirmiyorlar. Bazıları ise orjinal değil bu kardeş diyiveriyorlar. Sizde abi bu orjinal diye direttiğinizde iyi bari diyebiliyorlar. Buna denk geldim çünkü
Genel olarak şans diyelim egzoz meselesi...
O zaman istisna olmuşsunuz. Muayende devir aralığının tamamını kapsayacak şekilde desibel ölçümü yapıldı mı ? Bu testin yapılması gerekiyor. Bu testten geçip muayene onayı alan motorlara da polisin gık dememesi gerekiyor. Polis şu an tam törkiş iş yapıyor çevirmelerde. Egzozun uygun olup olmadığına neye göre karar veriyorlar ? Hadi diyelim desibel ölçüm aleti olsun polisin elinde. Yok, kaldı ki olsa bile teknik ölçüm yapmak polisin işi değil. Kafalarına göre milleti alıkoyuyorlar.
Memleketin neresini tutsan elinde kalıyor. Egzoz işine sıra gelene kadar ohooo... Ankara merkez kafasına göre herkes. Polis de dahil, hatta polis başı çekiyor.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)