Konu forumda açıldı, ararsanız daha detaylı bilgi alırsınız.
genelde sirt korumalari su sekilde oluyor..
bunu sezon sonu indiriminden faydalanip 200 küsür liraya almistim ktm'den..
satin alirken sirt korumasi tekbasina kullanilabilen bir model almani tavsiye ederim. bunu gerektiginde montun altindan sorunsuz giyebilirsin.. montun dirsek omuz gibi korumalari mevcut oluyor (sirt korumalari biraz yetersiz gibi gördügüm montlarin)
birde mutlaka bu tarz korumalari icten giymek gerekir, diz korumasini pantolonun altindan (kaymasini ve koruma özelligini kaybetmesini önlemek icin), body armour üzerinden de mutlaka birsey giymek gerekir.
cenkitonun giydigi gibi mesela.
eldiven de önemli - montun altina veya üstüne gecirilecek uzunlukta olmasi avantajli olacaktir.
genel olarak mutlaka ama mutlaka korumasiz "amaaaaann.. bi merkeze inip gelicem" olsa bile binmemeli..
düpedüz yolda mandaya carpmis birisi olarak yaziyorum bunlari..
genelde kaza gecirmeden bunun ne anlama geldigini kestirmek pek mümkün olmuyor..
Aslinda burada da acildigi iyi olmus
Yaz aylari icin bende almayi dusunuyordum herhalde fuara kadar arastirir fuarda uygun fiyata bulursam alirim. Tabi bu arada deri mont icinde tavsiyelerinizi merak ediyorum
Bu konu çok fazla açıldı hepsine de yazıyorum asfaltta düştüğünüzde kolunuzun iç kısımları yere sürterse o fileler hemen erir çok fazla motosiklet kaza videosu izledim http://www.youtube.com/watch?v=8IeQ18xX8O0 (3.dakikadan sonra) buradaki gibi düşerseniz body armor yırtılıp koruma özelliğini kaybeder. Darbelere bağlı yaralanmaları önlese de sürüklenmeler de işe yaramaz motosiklet montunun içine giyip nasıl olduğunu fotoğraflı bir şekilde forumda paylaşmayı düşünüyorum çok fazla soran var bende merak ediyorum.
body armor lar sürtünmeyi absorbe edecek kumaş yapılarından yoksun olduğundan asfaltta bir montun altına önerilir. arazi sürüşlerinde mutlaka giyilmesi gerekir. montun altına arıyorsan sanırım montun korumalıklarını çıkarıp üstünde denemelisin. ben zandona kullanıyorum. yaz için şunlar çok daha mantıklı gibime geliyor. dirsek korumaları ile destekleniyor.
Önümüzdeki ay bende fiyatı 150$ civarı
arkadaşlar,bu koruma arazi sürüşleri için yapılmıştır.bende arazide kullandım,zaten mutlaka kullanılmalı.asfalt'da kullanılmazmı,kullanılır fakat ilk darbeyi egale edebilir ancak sürtünmede çok daha fazla hasar alacağınızı unutmayın.o yüzden mutlaka corduro bir montun altına giyip kullanmanızı öneririm.yazlık düşünen arkadaşlara ise;yazlık korumalı file mont öneririm...
ayrıca bu koruma güzel duruyor ama biraz kaba.uzun yolda rahat edebilirsin ama şehir içi giy çıkart 3 günde bıktırır...
acaba body armourun üzerine yanmaz termal yelek yada polar giysek koruma nasıl olur
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:31 ----------
mesela şöyle bir ürünü:
http://www.n11.com/soft-touch-yanmaz-iclik-beyaz-l-P17414608
body armourun üzerine giysek nasıl olur ?
Arkadaşım madem korumaya o kadar önem veriyorsun düzgün bir mont alıp altına da phradrel'in gösterdiği body armour'ı giy. Senin gösterdiğin içlikle polarla felan olmaz bu iş. O yelekler polarlar muhtemelen ısıya dayanıklıdır sürtünmeye değil.
arkadaşım neden sert yaptınız anlayamadım..
konu başlığınının altındaki açıklamamda alpinestars montumun olduğunu yanına body armour almayı düşündüğümü söylemişim..
düzgün bir montum var zaten ben body armour bakıyorum..
ısıya dayanıklı olduğu için sürtünme esnasındada body armourun ısınıp eridiğini biliyorum..
benim amacım body armourun üzerine yanmaz içlik giyerek sürtünme esnasında ısıyı engelleyip body armourun erimesini engellemek ve daha iyi koruma sağlamak..
o içlikler genelde yarıs arabalarında filan yangına karsı, direk alev yada yuksek ısıya dayanıklı olarak uretilir.
ama direk asfalta temas halinde olusacak ısıdan ziyade törpü etkisine dayanamaz, sürtünmeden oda dagılır.
teşekkür ederim ozrace değerlendireceğim..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)