Motosiklet merkezi acilmasi fikrine ne dersiniz?
Reklamlar
-
26 Aralık 2013, 20:30
turkish39 adlı üyeden alıntı
Siteye ne oldu yaw.Bi yeniledim tırstım ne oldu diye.
Sinan abi bajaj pulsar konusuna bi bak istersen bayilerin ne kadar kâr yaptığına,biz işin içinden çıkamadık...
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:00 ----------
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/121889-bajaj-motor-turkiye%27ye-kuralkan-a-s-ile-birilikte-geliyor-yakinda-satisa-sunulacak-12.html
Link bu Sinan abi
Hocam motora biçilen 7000 TL'lik fiyatın %3/5 gibi bi orani Bayii'e kaliyor.
Bayiler genelde yedek parça, aksesuar, varsa teknik servis vb, gibi yollarla para kazaniyor.
Yani parayi götüren Distribütör firmalar.
Motosikletçilerin %70'i düşük cc kullaniyor.
Büyük çoğunlugu kendi bakimlarinida kendileri yapiyorlar.
Durum böyleyken bu projenin pek karli bi yatirim olacağini zannetmiyorum.
Benim 150 CC bi motorum daha var, onunda bakimlarini ben yaparim mesela.
Reklamlar
-
26 Aralık 2013, 22:44
bence bu iş güzel olur motosiklet kullananların bir araya geleceği güzel bir yer etkinlikler çok hoş olur bardağın her zaman boş tarafına bakmamak lazım tamam satış servis olayını bilemem fakat bütün markaların aynı çatı altında olması iyi ve hoş olur neden derseniz adam gelecek bir o semte bir bu semte gitmek zorunda kalmayacak gidicek direk oraya gezicek bütün firmaları hoşuna gideni alıcak ve takılacak yer olacak aslında içine eğitim de girse tam bir motosiklet merkezi olur. Bence tutar bu fikir yılın belli günleri özel toplantılar yapılır Bu arada bu gerçek bir proje mi yoksa sadece hayal mi ?
-
26 Aralık 2013, 22:53
Benim yıllardır hayalim , zor birşey değil .
Yeterince para olsun yeterli.
-
26 Aralık 2013, 23:52
Kompleksin içersine her markadan bayiler toplayabilirseniz ve kira bedeli makul seviyelerde küçük tamirhaneler açılırsa birazda restaurant ve eğlence oldumu her zaman gidilecek canlı bir motosiklet fuarı sanayisi ve eğlencesi olur çok ta tutar civar iller hafta sonları takılır buraya ..... Ortak lazımmısa bakılalım
-
27 Aralık 2013, 00:47
hellboys adlı üyeden alıntı
bence bu iş güzel olur motosiklet kullananların bir araya geleceği güzel bir yer etkinlikler çok hoş olur bardağın her zaman boş tarafına bakmamak lazım tamam satış servis olayını bilemem fakat bütün markaların aynı çatı altında olması iyi ve hoş olur neden derseniz adam gelecek bir o semte bir bu semte gitmek zorunda kalmayacak gidicek direk oraya gezicek bütün firmaları hoşuna gideni alıcak ve takılacak yer olacak aslında içine eğitim de girse tam bir motosiklet merkezi olur. Bence tutar bu fikir yılın belli günleri özel toplantılar yapılır
Bu arada bu gerçek bir proje mi yoksa sadece hayal mi ?
bu tamamiyla gercek bir proje. uzerinde uzun saatler calisilan, projeyi daha iyi hala getirmek adina gun icerisinde bir cok toplanti yapilan herseyden ote buyuk bir sermaye ayrilmis bir proje. ve sizlerin fikirlerini dinleyerek neler ekleyebiliriz ve neleri cikarmaliyiz konusunda katkiniz olacak.
-
27 Aralık 2013, 01:12
Beylikdüzündeki otoport veya otopia gibi motoport motopia yapacaksanız içinde mutlaka ekipman satan mağaza ve motor yıkama bölümünüde eklemeyi unutmayın. Sigortacı muameleci plakacı hatta motor hurdacısı da unutulmasın
-
27 Aralık 2013, 11:05
RODWIN250R adlı üyeden alıntı
Beylikdüzündeki otoport veya otopia gibi motoport motopia yapacaksanız içinde mutlaka ekipman satan mağaza ve motor yıkama bölümünüde eklemeyi unutmayın. Sigortacı muameleci plakacı hatta motor hurdacısı da unutulmasın
Foruma katılma sebebim zaten bu. proje tamamen hazır oldugunda sizlerle paylasıp fikirlerinizi almak
-
27 Aralık 2013, 11:18
Bence, satış - servis işini devre dışı bırakıp akrobatik pistler ve küçük çaplı eğlencelik yarışlar + cafe-restaurant yanına arkadaşların önerdiği motosiklet ekipman satışı bence de servis-satış işinden çok çok daha karlı olacaktır. Aranızda bir de eğitmen varsa ve eğitim verebilir durumda iseniz çok güzel olur... Şimdiden başarılar...
SinanAksu adlı üyeden alıntı
Hayalinizi baltalamak istemem ama,
Bu forum 100.000 kişilik, arazide hoplayıp zıplamayi saymazsak kaç kişi akrobasi yapti diye bi konu açsaniz, 3 kişi ya çıkar ya çıkmaz.
Abi uygun yer vardı da biz mi zıplamadık
Bu işi uygun olarak yapan yer pek olmadığından millet sağda solda zıplıyor, çukura girip kaldırıma çıkmaya çalışıyor :D
Bu söylediğin husus, işin tutmaması için değil de tutması için bir sebep bence
-
27 Aralık 2013, 11:22
metci adlı üyeden alıntı
Bence, satış - servis işini devre dışı bırakıp akrobatik pistler ve küçük çaplı eğlencelik yarışlar + cafe-restaurant yanına arkadaşların önerdiği motosiklet ekipman satışı bence de servis-satış işinden çok çok daha karlı olacaktır. Aranızda bir de eğitmen varsa ve
eğitim verebilir durumda iseniz çok güzel olur... Şimdiden başarılar...
Abi uygun yer vardı da biz mi zıplamadık
Bu işi uygun olarak yapan yer pek olmadığından millet sağda solda zıplıyor, çukura girip kaldırıma çıkmaya çalışıyor :D
Bu söylediğin husus, işin tutmaması için değil de tutması için bir sebep bence
Mehmetim bu iş yatar.
Aha tekrar söylüyorum
-
27 Aralık 2013, 17:21
crxforever adlı üyeden alıntı
harika olur ancak herkesin ulaşabileceği fiyatlar orijinal ve yan sanayi parçaların olduğu 4 mevsim bir fuar görüntüsünün yanında isteyenler için motosikletlerini kendilerinin tamir edebilecekleri veya değişiklikler yapabilecekleri bölümler de olsa harika olur.
Veya serviste araç tamir edilirken vakit geçirebilecek şeyler olsa bir de ufak bir alanda (bu pek maliyetli olmaz konsol, tv olabilir mi?)
Yalnız bu kadar maliyetli bir işin ilk başlarda kendini amorti etmesi nasıl olur
-
27 Aralık 2013, 18:41
Bence merkezi yerde yapmaya çalışıp, dar mekanlar düşük m2'ler yerine, biraz uzak olsun ama adam gibi yer olsun.
Biz 4 tekerli değiliz ki. Önce motora binip sonra nereye gideceğinizi düşündüğünüz olmadı mı hiç? Sadece gitmek için yolda olduğunuz???
Sırf yol olsun diye giderim hafta sonları.
Orada 3-5 tanıdık görsek yada dost edinsek mesela.
Ufak tefek servis bakımlarını kendimizin yapabileceği, garajlar olsa. Yüzümüze gözüme bulaştırdığımızda oradaki ustalardan yardım alabilsek. Bakım ve modifiye işlerini de öğrenebileceğimiz bir garaja Allah derim.
Mutlaka dolaplar olmalı kiralayabileceğimiz yada depolar. Yeri geldi mi motoru park edebileceğimiz. Lastikti şuydu buydu bırakabileceğimiz. Uzun süreli kiralayamasakta gün boyu bizde kalacak.
(uzun süreli, motorunda girebildiği depo kiralamayı mutlaka düşünün. Altı motor üstü dolap olan 2 X 3 yer yeter. Tavana kadar boş yeri de dolap yaptın mı tamam işte)
Ha bir de aman bizi keriz sanmasın kimse. Öyle derdi gücü para kazanmak olan 1 kolanın 5 tl ye satıldığı, her köşe de gözü cebimizdede olan bir yerde kimse kendini yontturmaz. İllaki para kazanacak ama bizi de kollayacak.
-
27 Aralık 2013, 19:09
ectuna adlı üyeden alıntı
Bence merkezi yerde yapmaya çalışıp, dar mekanlar düşük m2'ler yerine, biraz uzak olsun ama adam gibi yer olsun.
Biz 4 tekerli değiliz ki. Önce motora binip sonra nereye gideceğinizi düşündüğünüz olmadı mı hiç? Sadece gitmek için yolda olduğunuz???
Sırf yol olsun diye giderim hafta sonları.
Orada 3-5 tanıdık görsek yada dost edinsek mesela.
Ufak tefek servis bakımlarını kendimizin yapabileceği, garajlar olsa. Yüzümüze gözüme bulaştırdığımızda oradaki ustalardan yardım alabilsek. Bakım ve modifiye işlerini de öğrenebileceğimiz bir garaja Allah derim.
Mutlaka dolaplar olmalı kiralayabileceğimiz yada depolar. Yeri geldi mi motoru park edebileceğimiz. Lastikti şuydu buydu bırakabileceğimiz. Uzun süreli kiralayamasakta gün boyu bizde kalacak.
(uzun süreli, motorunda girebildiği depo kiralamayı mutlaka düşünün. Altı motor üstü dolap olan 2 X 3 yer yeter. Tavana kadar boş yeri de dolap yaptın mı tamam işte)
Ha bir de aman bizi keriz sanmasın kimse. Öyle derdi gücü para kazanmak olan 1 kolanın 5 tl ye satıldığı, her köşe de gözü cebimizdede olan bir yerde kimse kendini yontturmaz. İllaki para kazanacak ama bizi de kollayacak.
yonlendirici tespitleriniz icin tesekkurler. sizin de belirttiginiz gibi tabi ki para kazanacak fakat bunu 1-2 yılda degil cok daha uzun bir vadede isletmeyi ayakta tutarak ve isletmenin yasamasını saglayarak yapacak.
---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:04 ----------
uçan pırasa adlı üyeden alıntı
Veya serviste araç tamir edilirken vakit geçirebilecek şeyler olsa bir de ufak bir alanda (bu pek maliyetli olmaz konsol, tv olabilir mi?)
Yalnız bu kadar maliyetli bir işin ilk başlarda kendini amorti etmesi nasıl olur
bu belirttikleriniz hali hazırda planlanmis durumda
-
27 Aralık 2013, 19:39
Bu yatırımın capex'i hayatta onaylanmaz bence
-
27 Aralık 2013, 19:50
binaların ustunde akrobatik pistlerin oldugu
Sakata gelmeyelim
Keşkeee...
-
27 Aralık 2013, 20:03
Sinema mutlaka olmalı bence
-
27 Aralık 2013, 20:21
-
27 Aralık 2013, 23:00
Ulasimi kolay olmali, cunku servise motorunu birakan musteri acikta kalmasin. Ya da saat basi belli bir ulasim hattina musteri servisi olmali. İnsanlarin hic isi olmasa bile atlayip gidip takilabilecegi bir yer olmali. Butce coksa tuzla orhanli daki autodrom gibi bir yer yapilabilir. İcinda fazladan cafe, servis, aksesuar magazasi vb de olur.
-
28 Aralık 2013, 01:50
Aslında hayal ettim. Mükemmel !!
Böyle çok büyük olmasa da teker stoppie bilimum şeylerin çalışılabileceği alanlar. Çevresinde seyretme için düzenek de kurulur tabii, insanlar zevkle izlerler.
Minik kafeler. Birkaç motosiklet servisi.
Sadece motor işinden değil arkadaşın hayali.
Aslında ben her hafta gider günümü öyle bir yerde geçirmek isterim.
Pist işi zor.. Hakkaten zor. Ama belli bir alanda boş alanlarla minik aksesuar satan dükkanlar, kafeler, motosiklet bayi ve tamircileri
, minikten bi sağlık merkezi (teker falan diyoruz sakat ) nebileyim öyle bilimum şeyler.
Biz motorcular için müthiş ötesi olabilirdi..
Do it yourself ( kendin yap ) mantığıyla çalışabileceğimiz atölyeler, içinde kendi takımları vs si bulunan falan =))
Müthiş olurdu.
-
bence satış servis bulunmalı çunku burası bir motosiklet merkezi olacak ana konu motosiklet olsada amaç insanların eğlenebilceği çeşitli etkinliklerin olacağı bir yer (böyle kurguladım kafamda doğrumudur bilmem) küçük bir pistin olduğu çünkü diğer pistlere düzgün giremiyoruz insanların hafta sonu geleceği vakit geçirip eğleneceği bir yer
-
olur çok güzel olur ama çok para gerekir...
bu parayıda iş olduktan sonra bizden çıkarırsan iş yatar...suyu çayı 2 liradan satarsan bi daha kimse gelmez
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)