Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda cbf 150 vs Yamaha ybr 125 esd ?

REKLAM ALANI
    duryolcu120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Düşünmekte :D
    Selamlar iyi aksamlar arkadaslar motora baslangic icin (scooterdan vitesliye gecis icin ) uzun suredir motor arastiriyordum bazi motorlari eledim kendi tarzim ve istegim acisindan en sonunda 2 motor arasinda karar kildim honda cbf 150 ve Yamaha ybr 125 esd motorlar arasindaki ozellik farki pek yok hemen hemen ayni motorlar bi tanesini almaya kalksam otekinde aklim kaliyor sizce hangisinde karar kilmaliyim sizden cevap bekliyorum uzun yol pek gitmem yapacagm en uzun yol 50 kmyi gecmez motoruma bakarim motoru zorlayan yuksek devirlere pek cikmam ama ara sira yapmayacagimdanda degil arkadasmn ybrsine bindim cok hosuma gitti sizden cevap bekliyorum simdiden tesekkur ederim..hersey gonlunuzce olsun tekeriniz duz bassin

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Subaru Xv
    Ybr: yağ yakmaz, 1lt ile 35km gider sorun çıkarmaz.
    Cbf: Yağ yakar, 1lt ile 30km gider sorun çıkarmaz.

İkiside pişman etmez.
    500px.com/importantphotogalleryblogspot

Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Bu soruyu ilk soran sizsiniz tebrikler.
    Re!S*33 bunu beğendi.

aranel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MT-07 ABS - Burgman UH 200
    Hala soruluyor mu bu sorular ya ?

mbuyuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    NC750X
    Alıntı Ahmet Abi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ybr: yağ yakmaz, 1lt ile 35km gider sorun çıkarmaz.
    Cbf: Yağ yakar, 1lt ile 30km gider sorun çıkarmaz.

İkiside pişman etmez.
    eee bizim cbf yağ yakmıyor hiç napces şinci

---------- Post added at 23:00 ---------- Previous post was at 22:55 ----------

Alıntı duryolcu120 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar iyi aksamlar arkadaslar motora baslangic icin (scooterdan vitesliye gecis icin ) uzun suredir motor arastiriyordum bazi motorlari eledim kendi tarzim ve istegim acisindan en sonunda 2 motor arasinda karar kildim honda cbf 150 ve Yamaha ybr 125 esd motorlar arasindaki ozellik farki pek yok hemen hemen ayni motorlar bi tanesini almaya kalksam otekinde aklim kaliyor sizce hangisinde karar kilmaliyim sizden cevap bekliyorum uzun yol pek gitmem yapacagm en uzun yol 50 kmyi gecmez motoruma bakarim motoru zorlayan yuksek devirlere pek cikmam ama ara sira yapmayacagimdanda degil arkadasmn ybrsine bindim cok hosuma gitti sizden cevap bekliyorum simdiden tesekkur ederim..hersey gonlunuzce olsun tekeriniz duz bassin
    ikisinide kullan,
    hangisininin üzerinde rahat ve huzurluysan onu al,
    bu mevzuyu yıllardır konuşulur sonuç bulunamaz,
    şimdiye kadar ulaşılan en yakın sonuç horaz dövüşüdür,
    benim ybr senin cbf'yi döver

Cbf150'yi gözün kapalı alabilirsin emin ol ybr içinde aklında kalmayacaktır ybr hoşuna gittiyse cbf'e bayılırsın.ikisinide kullandım hayatta değişmem cbf'imi.

Motosikleti
    Triumph Street Triple 675
    Bi arastirsan da gorsen kac bin tane ayni konu acilmis bu siteye.

Motosikleti
    arkadaslar kusura bakmayin ama baskalarinin konularndan ogrenerek yanilacagimi dusundum adam yaziyoki ikisi arasinda kaldim uzun yol yapicam o zaman uzun yolda iyi olan motoru soyluyolar tabikide.. ben kendi kullanm sekillerimi yazarak ona gore cevaplar almak istedm

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Yeni kasa tvs

onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Ntorq+SHERCO 250
    Cıbıf candır.

Kışın aldığında nakitte indirim taksitte ise vade farksız alma imkanın olur yazın sezonda pek esnek olmuyorlar.

Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Aynı paralara daha güzel motorlar geliyor bence acele etme, cbf ve ybr sallasan denk geliyor artık piyasa bunlardan bıktı hep aynı hep aynı motor , 2014 de örneğin bajaj pulsar geliyor ikisindende iyi diyorlar acele etme, sıfır alınca yazında peşin fiyatına taksit yapıyorlar aslında bence 200 veya 250 lik ile başlasan daha iyi olur, çünkü 125-150cc ile uzun yolda gitmek tehlikeli oluyor son hızları düz yolda 100-110 ancak kamyonları bile geçemiyorsun , 200-250cc ile ancak gerekli hıza ulaşılıyor 12-130-140 falan bence 125-150 işini geç dost tavsiyesi ben aynı dertten muzdaripim, kaldıki benim apaçi, ybr ve cbf yi her halükarda tokatlar hız bakımından.

Motosikleti
    sizce 250 cc de hangi motorlari tercih etmeliyim ?

Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Linwelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25 / 2016
    Alıntı duryolcu120 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sizce 250 cc de hangi motorlari tercih etmeliyim ?
    250cc icinde 232tane baslik acildi, arastirma yap sen once. Cbf, ybr diye girdin 250cc soruyosun simdi de..
    Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..

Re!S*33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Az kaldı alacak :)
    ben cbf yi görüntüsünü sevmediğim için almadım. 2 side iyi motorlar. ben ybr kullanıyorum gayet memnunum 25.000 km geldi hala tık yok maaşallah.

dekmanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kawasaki ZZR250 honda CBF 500 yamaha YBR 125
    HOCAM
    ONCELİKLe sunu belirteyim isyerimde bu iki motordanda var ben ticari olarak kullaniyorum

iki motorda duzgun kullanirsan kolay kolay sorun acmaz ybr cbf e gore biraz daha fiziki olarak kucuk hatlara sahip ve pratik kullanimi var
    cbf ise biraz daha ybr ye gore iri ve cusseli ama cbf yakit olara biraz daha cok fazla olmamak kaydi ile az yakiyo tabi kullanici faktoru yakitta cok onemli nerede hangi devirde gidecegini iyi bilmelisin zamanla buna alisip otomatik olarak farkinda olmadan yapmaya baslarsin

cbf ybr ye gore iki kisi daha rahat oturuyor cbf 150 lik oldugu icin ybr biraz daha iyi rampalarda felan daha iyi performans alirisn ikisininde son hizi assagi yukari ayni zaten ucacak halin yok sehir ici icin ikiside ideal
    ybr fazla grenaji olmadigi icin motoru dusurur isen daha az hasara ugruyor
    ybr nin direksiyon donus acisi cbf e core biraz daha iyi
    cbf yan ayagi biraz daha acip kapatmak motor ustunde iken daha zor motoru diger tarafa hafif egmek gerekiyor

benim gozlemlerim bunlar fakat hangisi alacaksan al ilk isin LASTİKLERİ DEYİSTİR cunku ikisinide lastigi cok kotu frenlemedr ve virajlarda zaten memleketin asvalti iyi deyil kaymalara yol aciyor
    ayrica ikisinede alir almaz koruma demiri takmayi unutma ufak tefek yatmalarda motorlarin fazla zarar girmez
    kazasiz belasiz surusler dilerim

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)