Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motosiklet kullanmaya yeni yeni başlıyorum yardım

REKLAM ALANI

Arkadaşlar 5 ay sonra motosiklet ehliyetimi alıcam yani 17 me basıcam ama ehliyetimi alır almaz küçüklüğümden beri hayalim olan honda cbr600rr almayı düşünüyorum fakat çevremdeki motorcular bana düşük cc bir motorsikletle başlamamı söylüyo ben zaten önceden honda cbr125r ve cbf150 kullanmıştım siz ne dersiniz? bide bizim bi abimizin ducati bir motosikleti var 748cc lik ben onu biraz kullanırsam 600 lüğe alışcağmı düşünüyorum fakat onu zaptedememekten korkuyorum. Yani trafiğe kapalı düz bir yolda motoru sürcem sahibi bana ana caddede bile istersen al sür dedi ama trafiğe kapalı alanda sürmek istedim sizce yavaş yavaş sürersem bir sorun olurmu motosiklet kullanmanın püf noktalarını tam olarak bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Konu yanlış yerdeyse taşınabilir.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Konu saptırılmadan kapatılmalı
    eray_uluyazı bunu beğendi.

elantronikçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 Mh Drift
    Püf noktaları bilmiyorum diyosun, 600 lük motor alıcam diyosun Bence düşük hacimli al tecrübe kazan. Hayatınla tecrübe etmemelisin

önce derin bi nefes al..
    sonra gözlerini kapat..
    Ve........
    Gazı Aç....

---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

abi şöyle konular açmayın sinirleniyorum ya...
    600 lük nedir ki bence 1000 lik almalısın yada 2004 hayabusalar falan gayet uygun..
    neden süremeyesinki..
    her motorda mantık aynı debriyaj fren gaz..
    125 liği süren hayabusayıda sürer..
    süremezse zaten daha önce hayatında hiç motor kullanmamıştır..
    ramcixx bunu beğendi.

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    aynı konulardan bir tane daha. yeni nesilin ölüme susamışlığı mı var? daha 17 17 17 ... (Teoman)
    BRS_CHOPPER ve ccc67 bunu beğendiler.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı emo132 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bide bizim bi abimizin ducati bir motosikleti var 748cc lik ben onu biraz kullanırsam 600 lüğe alışcağmı düşünüyorum fakat onu zaptedememekten korkuyorum. Yani trafiğe kapalı düz bir yolda motoru sürcem sahibi bana ana caddede bile istersen al sür dedi ama trafiğe kapalı alanda sürmek istedim sizce yavaş yavaş sürersem bir sorun olurmu .
    Parlak fikirli bi kardeşiniz daha

Alıntı elantronikçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Püf noktaları bilmiyorum diyosun, 600 lük motor alıcam diyosun Bence düşük hacimli al tecrübe kazan. Hayatınla tecrübe etmemelisin
    Püf nokta derken viraja girmeyi yolda nasıl gitceğmi vites düşürmeyi devrini ayarlamayı felan hepsini biliyorum bunun dışında püf noktalar varsa diye söyledim

ramcixx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    cbf150 - cbr250 - cbf1000 - f650gs - cbf600
    Alıntı ramcixx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    aynı konulardan bir tane daha. yeni nesilin ölüme susamışlığı mı var? daha 17 17 17 ... (Teoman)
    Kardeşim bunlar imtihan. Sabır et, kızma. Arkadaşa 1800 goldwing yada zzr 1400 alcaz biz

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:04 ----------

Alıntı babaAkar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    önce derin bi nefes al..
    sonra gözlerini kapat..
    Ve........
    Gazı Aç....

---------- Post added at 12:54 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

abi şöyle konular açmayın sinirleniyorum ya...
    600 lük nedir ki bence 1000 lik almalısın yada 2004 hayabusalar falan gayet uygun..
    neden süremeyesinki..
    her motorda mantık aynı debriyaj fren gaz..
    125 liği süren hayabusayıda sürer..
    süremezse zaten daha önce hayatında hiç motor kullanmamıştır..
    Kardeşim bunlar imtihan. Sabır et, kızma. Arkadaşa 1800 goldwing yada zzr 1400 alcaz biz

Kusura bakmada vallahi tam dayaklıksın..
    Evlat olsan sevilmezsin..
    kardeşim az mantıklı ol.....
    dediklerinin hiç bir olur yanı yok..
    viraja herkes girer..
    racing 600 lükle virajlarda motoru yatırabiliyormusun ??
    kontra tekniğini biliyormusun ??
    yokuş aşağı yokuş yukarı yada düz yolda nasıl fren yapacağını biliyormusun ??
    kaygan yollarda yapman gerekenleri biliyormusun ??
    gazı açmış giderken lastiğin patlayınca ne yapman gerekeceğini biliyormusun ??
    eminim ki bunların hiç birini bilmiyorsun..
    yanlış anlama seni bozmak yada abilik taslamak istemem zaten senden 3 yaş kadar büyüğüm..
    mantıklı ol kardeşim daha çok gençsin hiç birşey bilmezken bu kadar tecrübesizken ve daha 20000 km bile yol yapmamışken asla büyük makine düşünme..
    bak benim xt125 le 54000 km tecrübem var sadece buda değil 200 250 lilik bi çok motor kullandım ve bunlarlada ortalama 10000 km kadar tecrübem var yukarda saydığım tüm teknikleri bildiğim halde..
    motor arızalarını bildiğim ve nasıl müdehale edeceğimi bildiğim halde daha 600 lük için erken diyorum..
    gerisini sen düşün...
    çok konuştum inşallah yararlı olur..
    cykilic bunu beğendi.

cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 390
    Püf nokta derken viraja girmeyi yolda nasıl gitceğmi vites düşürmeyi devrini ayarlamayı felan hepsini biliyorum bunun dışında püf noktalar varsa diye söyledim
    tamam git ve 600rr al hemen yaşın gelmiş geçiyor zaten
    Püf nokta kaskı takmayınca daha karizmatik oluyor kızlara falan daha rahat bakış atıyorsun
    https://www.facebook.com/cenk.toker.3
    Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]

Motosikleti
    Falcon Crown 150
    Kardeşim kullandığın küçük cc li motorları sadece denemek amaçlı kullanmışsın anladığım kadarıyla.600 cc lik aletler öyle 125-150 lik makineyle bir iki deneme yapıp üstüne atlayacağın aletler değiller.Acele etme zamanın var.Yaşın genç.Al 125 lik bir alet markasının modelinin ne olduğu hiç önemli değil.Yeterki 125 lik olsun...

Sana 748 cc lik aleti al istersen yolda sür diyen ağabeyinden de hemen uzaklaş.O sana ağabey olmayı haketmiyor.Bir kez daha söylğyorum o ağabeyinin sana öğretebileceği hiç ama hiçbir şey yok.O ağabeyine ne kadar yakın olursan ne kadar ondan motor öğrenmeye çalışırsan o kadar erken ölürsün.Dikkat et kendine...
    RAMİREZ ve BRS_CHOPPER bunu beğendiler.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Motosiklette tecrübe yol yaptıkça kazanılır. Bu motorları sürebilmek için de sağlam tecrübe gerekir. Senin ne kadar tecrüben var ?

cykilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konu saptırılmadan kapatılmalı
    Size katılıyorum. Konu kapatılırsa sevinirim. Keza bu konu ile ilgili çok forum konusu açık. 600cc ile başlamak düz yolda kullanırım ama kapalı alan vs... tehlikeli bir konu...

Motosikleti
    Triumph Street Triple 675
    1000'lik yakisiir kardesime

Smyrna35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25 RB
    Herşeyi anlarimda su Ducati'sini veren abi kimmiş? Ben de tanışmak istiyorum benim hiç öyle abim olmadı..
    zakirhasan bunu beğendi.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    beyler tecrübem yok paramda yok ama bmw r nine t almak istiyorum yorumlarınız nedir

cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 390
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler tecrübem yok paramda yok ama bmw r nine t almak istiyorum yorumlarınız nedir
    Hemen git bmw ye düz yolda gidebiliyoyum payam vay abi payam vay benimde
    stokta varsa hemen teslim ediyorlar
    https://www.facebook.com/cenk.toker.3
    Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]

Arkadaşlar herkeze teşekkürler anladımki 600 lük şu anda beni aşar ama 125 likte hiç sevmediğim bişey kawasaki ninja 250r ile başlasam sizce nasıl olur uygunmudur?

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:15 ----------

Alıntı babaAkar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kusura bakmada vallahi tam dayaklıksın..
    Evlat olsan sevilmezsin..
    kardeşim az mantıklı ol.....
    dediklerinin hiç bir olur yanı yok..
    viraja herkes girer..
    racing 600 lükle virajlarda motoru yatırabiliyormusun ??
    kontra tekniğini biliyormusun ??
    yokuş aşağı yokuş yukarı yada düz yolda nasıl fren yapacağını biliyormusun ??
    kaygan yollarda yapman gerekenleri biliyormusun ??
    gazı açmış giderken lastiğin patlayınca ne yapman gerekeceğini biliyormusun ??
    eminim ki bunların hiç birini bilmiyorsun..
    yanlış anlama seni bozmak yada abilik taslamak istemem zaten senden 3 yaş kadar büyüğüm..
    mantıklı ol kardeşim daha çok gençsin hiç birşey bilmezken bu kadar tecrübesizken ve daha 20000 km bile yol yapmamışken asla büyük makine düşünme..
    bak benim xt125 le 54000 km tecrübem var sadece buda değil 200 250 lilik bi çok motor kullandım ve bunlarlada ortalama 10000 km kadar tecrübem var yukarda saydığım tüm teknikleri bildiğim halde..
    motor arızalarını bildiğim ve nasıl müdehale edeceğimi bildiğim halde daha 600 lük için erken diyorum..
    gerisini sen düşün...
    çok konuştum inşallah yararlı olur..
    Abim kızma ama kimse bunları annesinin karnında öğrenmiyo tamam haklısın 600 lük bana büyük gelir. Benim aklımda 2 soru var 1.si bu söylediklerini ehliyet kurslarında öğretiyorlarmı yoksa herkes kendimi öğrenip gidiyo? 2. si ben ehliyetimi alınca kawasaki ninja 250r almayı düşünüyorum sence bu uygunmu?

bil bakalım en sevdiğin tatlı ney DDDD

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:26 ----------

kardeşim küçük cc başla sorun yaşamak istemiosan 600 lükte ölürsün

Ahmet Abi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Subaru Xv
    Motor gücünü Chip Tuning ile 20beygir civarına düşürdükten sonra 1300cc ile de başlanmasında sakınca yok.
    500px.com/importantphotogalleryblogspot

1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)