Genç kardeşim sana yazılanları ve senin yadıklarının tamamını okudum.İyi-kötü herkes dilinin döndüğünce yüreğinden geldiğince sana tavsiyelerde bulunmuş.Sende çevrenden bahsederek motosikletle ilgili düşüncelerini anlatarak kendini bize anlatmışsın.Kötü diye niteleyeceğim yorumlarda yapılmış sana ama sen terbiyeni korumuşsun veya gözmezden gelmişsin.Bu anlamda kutlarım seni.
Öncelikle şunu unutma motosikletin hiç ama hiç şakası yok. Motosiklete 0 hata bilinciyle binmezsen,eğitimin yoksa, doğru zamanda doğru aletin üstünde değilsen sana mutlaka ama mutlaka zarar verir.
Arkadaşlarından bahsetmişsin.Motorlarını anlatmışsın.Sen onlardan geri kaldığını düşünüyorsun ve onlara yetişmek ve hatta onları geçmek istiyorsun.Bir yorumunda şöyle demişsin bana bunları düşündürende o yorumun oldu.
"250 cc lik bir alet alırım 2-3 ay binerim sonrasında 600 cc lik bi alet alırım"
Öncelikle bu düşüncen ve bu acelen son derece yanlış.Arkadaşlarının durumunu bilmiyorum ama en fazla senle aynı tecrübeye sahipler ve onlarda hata yapmışlar.Sende onların yaptığı hatayı tekrarlamak üzeresin.Hani derler ya iyi arkadaş kötü arkadaş diye sen kötü arkadaş kurbanı olmak üzeresin. İşin en can alıcı tarafı ne arkadaşların kötü oldularının farkında nede birisi sana onların neden kötü olduğunu anlatabilir.Çünkü altı üstü motora biniyorlar ne kötülüğü olabilirki? Motorcular kötü insanlar mı ki? diyebilirsin.
Hayır motosiklete bindende kötü değil motorda kötü değil fakat senin motorcu arkadaşların cahil arkadaşlar.Cahil insan en kötü en zararlı adamdır.Motor konusunda bir bilince sahip değiller.Sen de değilsin.Sana kızanların burda git alda gör 600 lük aleti diyenlerin bu kızgınlıkları senin farkında olmaman sebebiyle.Onlar yaşadılar yada etraflarında yaşayanlar oldu.Sende yaşama diye sana anlatmaya çalışıyorlar.
Tamam al 250 cc lik bir aletle başla diyeceğim ama içim elvermiyor.250 cc lik alet zararsızdır diyemiyorum.Gidip alacaksın 1 hafta kapalı alanda çalışcaksın (o kadar bile dayanamayacağını adım gibi biliyorum) düşeceksin arkadaşlarının peşine.İlla olur demiyorum ama başına bir iş gelecek.Diyelim çok şanslıydın olmadı bişey bu sefer diyeceksin ki oldum ben artık 2-3 aydır kullanıyorum bişey olduğu yok.Forumdakilerde amma abartmış alıyımda görsünler nasıl motorcu olunurmuş.Alacaksın 600 lüğü...
Bak kesin konuşuyorum 2-3 aylık tecrübeyle 600 lük motosiklet bu bilinçle sana mutlaka ama mutlaka zarar verir, sakat bırakır, babanı anneni evlatsız bırakır, o motorcu arkadaşların bidaha kendilerine gelemezler ve şunu unutma kesinlikle pişmanlık hissetmezler.Biz bu adama bulaştırdık bu zehri bi bokda anlatmadık.Gerçi kendimiz bi bok değildik ne anlatacaktık ki demezler mezarının başında bile.Çünkü farkında değiller.Öyle binmişler hiçbişey bilmeden motorun üstüne.Bahsettiğim cehalet bu.Ben ne kadar çok bilirsem bileyim, ne kadar iyi bir insan olursam olayım bir mimarla onun işini konuşmaya başladığım zaman cahilim.Olaya böyle bak.Sende motorda cahillik yapmak üzeresin.Yazdıkların, paylaştığın yorumlar senin bu konuda cahil olduğunu gösteriyor
.2-3 ay sonra 600 lük alet alırım demende bunun ispatı
Tavsiyem şudur.Eğitim al.Hondanın eğitimini tavsiye ediyor herkesler.Belliki racing modelleri seviyorsun. Hondanın cbr 125 i 250 cbr ile aynı heybette.Arkadaşlarınla gezerken motorun kesinlikle sırıtmaz.Kızlar da anlamaz etrafdakilerde anlamaz.Bi tek sen ve arkadaşların bilir.Amacına sağlam adımlarla yürümek için sağlıklı bir motorcu olmak için sende arkadaşlarında bu durumu takmayacaksınız.Laf sokarlarsa hadi lan cahil apaçiler dersin
Aradan zaman geçer olur senin tecrübe 40.000-50.000 km.Ha bu arada senin 125 lik gitmiş yerine 250 lik gelmiş olur. Bir eğitim daha alırsın.Sonrasında ver elini 600 lük.Sonra arkadaşlarını bir gün piste davet edersin.Başlarsınız gazlamaya.Dün gerisinde kaldığın arkadaşlar nal toplayınca bana dua edersin.Edermisin???