Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Zonguldak-İzmir Bisikletle Gitmeyi Planlıyorum Görüş ve Önerilerinizi Bekliyorum...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır (yaklaşık 6 aydır ) aklımda Zonguldak'tan İzmire oradanda Kuş Adasına Bisikletle gitmek var. Muhtemeln bu yaz Haziran ayında(babaannemin demesiyle Kiraz ayunda) çıkacaz bu yola 2 kişiyiz. Daha önce bu kadar uzun yola çıkmadık bisikletle sizlere bir danışayım dedim. Ne yapmamız lazım yanımıza neler alalım. Mantıklı bir iş yapmadığımızı billiyorum. Zaten mantıklı kimseler değiliz bu yola çıkanlar. Yorumlarınızı Bekliyorum...


    Not:konuyu bilerek buraya açtım konuyu çünkü daha Gezi Yazısı olamadı


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    beto_977 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    AS 150 T1 ( Yiğidim Aslanım, Façası bozulsada eski günlerine geri döndü )
    Öncelikle kendinin fizikselolarak hazırla, Yanına mutlaka iyi tamir malzemeleri al, bide bence konaklama yerlerini önceden tespit et.

  3. #3
    İskenderunluKILIC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    İskenderun/HATAY ama Şimdilik AĞVA/İstanbul
    Motosikleti
    Yok Yok İşte Beah ama Olacak merak etmeyin
    Valla abi önce hangi yollardan gideceksen onu planla ondan sonra yola çıkın motorun varsa motorla git hem yorulmazsın hem de zaten işine gelir motorla gitmek yoksa kirala yaw
    ......................... ___KILIÇ___ ......................
    [B] ยภยtยlคภlคг ยภยtคภlคгı ครlค ยภยt๓คzlคг ¤ۣۜ __ к ı ℓ ı ç __ [/B]

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    tamir malzemesi tamam.konaklama yeri olarak çadır düşündük madem macera için yapıcaz bu işi çadır olsun dedik. Fiziksel olarak o zor olacak kondisyonum var zaten amacımız birazn önce varmak değil yavaş olsun temiz olsun... Maksat Macera olsun diye bu yola çıkıyoruz acelemiz yok yani o kadar Teşekkürler beto_977

  5. #5

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    35 plaka bi kamyon bulacaksin.gizlice arkasına yanasıp tek elle zincirini yalakalayacaksınız.sonra durdugu yerlerde durup leziz ve ucuz yemekleri yiyeceksiniz.hareket edince yine takılacaksiniz.keyifli olur.

  6. #6
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    çok yakın bir arkadaşım.. bahsettiğin gibi bir geziyi.. bodrum-istanbul arasını bisikletle gitmeyi denemiş.. bu bahsettiğim arkadaşım kürek milli takımında aynı zamanda gs kürek takımında profesyonel bir sporcu.. arkadaşımın herhangi bir para problemi de olmadığından piyasadaki en iyi malzemeleri yanına da almış ve yola koyulmuş.. piyasadaki en hafif bisikleti falan satın almış.. geziye çıkmadan 1 ay öncede her gün bisikletle antrenman yapmış takımla yaptığı kürek antrenmanları dışında.. neyse gelelim sadede.. daha yolun başında bizimki tamamen yamulmuş.. 1 gece çadırda konaklamış ama 2. veya 3. günü çıkartamamış.. hergün hiç durmaksızın 8 saat bisiklet kullanıyormuş ama yaptığı planların hep gerisinde kalıyomuş.. gereçkten tehlikeli ve zor olduğunu söylemişti.. 3. gün diz kapağı su toplamaya başlayınca, sakatlanmamak için bisikleti otobüse yükleyin istanbul'a dönmüş..

    yapmayı düşündüğünüz iş gerçekten çok ciddi.. ve bence kondisyon durumun yetersizse (arkadaşım kadar iyi kondisyona sahip olabileceğinizi açıkçası düşünmüyorum) bu işe hiç bulaşmayın.. gerçekten zor hem de çok zor... özellikle bisikletleriniz kaliteli, bu iş için yapılmış değilse zaten aklınızdan bile geçirmeyin derim ben.. ama illa yapacaksanız... ilk önce zonguldak'ın bir ilçesine gidip gelmeyi falan deneyin.. belki fikriniz değişir yada daha da netleşebilir..

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    İskenderunluKILIC Yol belirme işini yapıcam ok.

    sarapci bu fikri Kalın puntoyla not aldım

    ilnapoliTabiki arkaşdaşın kadar kondisyonlu değilim ama zonguldak ın ilçelerine çok gittik bisikletle yorucu olacak aksini iddaa etmiyorum ama arkadaşın belli plan yapmış kendine şu gün şu saatte orada olacam gibisinden bizde öle bişi olmıyacak bu gün 8 saat yarın 2 saat sürüp dinleniriz o yönden bir sıkıntım filan yok. Ama dediklerini kulakarkası etmiyecem dikkate alıcam emin olabilirsin...

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    İzmir-Bornova
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Maratoncular gibi kalbinizi büyüteceksiniz. Arslan gibi kalbiniz olacak. Bence yapmadan önce tanıdık bir doktorla konuşun. Hep yapmak istemişimdir ama sağlık kısmını gözardı etmeyin.

  9. #9
    naruto - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2005
    Selam hemşehrilim..Öncelikle sana bu yolculukta başarılar dilerim..Bence bi amasra yapsaniz yeterli olur size bu yolculuğun ne kadar zorlu olacağını anlamış olursunuz..Ben de kısa bi yolculuk yapmıştım zonguldak çaycuma arasını gitmiştim bisikletle..( Delilik zonguldağın havasında var galiba,kömür tozu akıl sağlığını bayaa bozuyomuş.. )..
    Yolculuğun sırasında otobanı kullanacağını ve konaklama yerleri olarak her zaman belirli tesisleri kullanmayacağını anladım..Bu kadar ıssız yerlerde seyahat ederken senin ve arkadaşının güvenlik için yanınızda bi iki şeyin bulunması gerektiğini düşünüyorum..Her ne kadar bilek gücüne güvensen de o kadar yol pedal çevirdikten sonra ekstra bir şeylere ihtiyacınız olacaktır.Ortamın güvenli olmadığı şu günlerde bi hemşeriyi kaybetnek isteyiz..Daha ne diyim..Kolay gelsin..

  10. #10
    raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2006
    selam. bende geçen yaz arkadaşlarla İstanbul Bursa ve Balıkesir yapmıştım. yapman gerekenlerin başında fiziksel ve zihinsel olarak bu yolculuğa hazır olmak vardır. çünkü gideceğin yollardan keyif alman tamamen bu uyuma bağlı. koşu yapmana gerek yok yalnız uzun ve hızlı tempolu yürüyüş egzersileri yapmanı ve hergün yine tempolu ve hızlı merdiven çıkmanı tavsiye ederim.
    bisikletin arkasına dayanıklı bir bağaj ve uygun bir çanta kullanmalın eğer rast gele bir çanta koyarsan yolda topukların çantaya değebilir ve buda rahatsız edici, yorucu olur. sırt çantası kullanmanı tavsiye etmem fakat küçük bir sırt çantası olabilir ancak çok yükleme. su şişeni koyabilir ve bir hortumla sırt çantası kayışının yanına düzenek yaparsan bisikletten inmeden su içebilirsin. bu çok iyi oluyor çünkü uzun yolda dur kalk yapmak kişinin temposunu baya bi bozuyor. yanına fren teli, yama ve yedek şamyel al mutlaka. ayrıca bisikletinin ön kısmına 2 tane ledli lamba koy. her lambada 5 led var toplam 10 led eder ve çok iyi aydınlatır. arka lambayı da unutmamlısın. kaskına mutlaka reflektör bant yapıştır. tabi kıyafetinede çünkü sadece bisiklet üzerindeyken görülebilirlikle beraber bisiklette değilkende görülebilir olmalısın gece durman gerekebilir. yanına küçük kamp ocağı, cezve, kafve, çay, konserve gibi şeyler al ama bunları tüm gezi boyunca yetecek kadar almana gerek yok çünkü bittikçe yollarda zaten bulabilirsin. yolda kenara çekip çay kahve içmek çok keyifli oluyor. fotoğraf makineni de yanına almalısın. tabi yola çıkmadan önce mutlaka iyi bir bakım yaptır bisikletine. heleki bisikletinin ar4ka dişlisi küçükse bunu mutlaka değiştir çünkü dik rampalarda zorlanırsın. shimanonun mega range dişlisini tavsiye ederim rampalar çok kolay aşılır onunla. yanınızda bir isviçre çakısı da bulundurum ve tamir için ekipman tabiki. gezi gününe kadar artırmalı bisiklet turları yapın. tur sırasında yedikleriniz ağır ve yağlı olmasın.
    bol sıvı alın ve muz gibi meyve şekeri yüksek gıdalar alın. yapay şekerli yiyecekler kısa süreli enerji verir fakat sonrasında enerjiniz kalmaz. çok önemli bir şey daha; seleyi değiştirin. geniş ve jel sele alın uzun yolda çok rahat edersiniz. pompayı unutmayın. yedek kıyafet alın. şarjı uzun giden bir cep teliniz olsun ve radyoyu da unutmayın. bir de telsiz bulundurun yanınızda şu ikili satılanlardan. el fenerinizde olsun ve yedek pil tabiki. bunlar tecrübe ile sabittir. kamp ocağınız için de tabiki yedek tüp lazım. bir kamp malzemesi satan yeri ziyaret etmenizi tavsiye ederim. birde yolda ekonomik sıcak yemek isterseniz eğer bunun için hazır gidalar var sadece ısıtıp yiyorsun. sanırım ülkerin vardı. yanınızda bir de ayna bulunsun. ayrıca bisiklete ayna da takın çünkü kamyon ve otobüsler çok tehlikeli oluyor şehirler arası yollarda. bisiklet kilitlerini unutmayın. bu arada eğer bisikletinizde arka amortisör varsa o bisikletle bu yolculuğa çıkmanızı önermem. yanınıza yol haritası alın ve yolculuk öncesi gideceğiniz güzergahları ve konaklama yerlerini belirleyin. birde alternatif plan yapın mutlaka ve muhtemel aksaklıkların neler olabileceğini ve olduklarında nasıl davranacağınızı planlayın. acil durum için aranacak telefon numaralarını yanınızda bulundurun.
    biraz karışık yazdım ama bunlar yolculuğunuzu rahat geçirmenizi sağlar. eminim diğer arkadaşlar da tecrübelerini aktaracaktır.
    "İnsanların sizden neler beklediği değil, sizin kendinizden neler beklediğiniz önemlidir." N.F.ERES

  11. #11
    FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    abi yapmayın derim ben

  12. #12
    raven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ocak 2006
    sen bakma her söylenene, kafana koyduysan mutlaka git iyi bir anı olur. bisiklet de bir tutkudur...
    "İnsanların sizden neler beklediği değil, sizin kendinizden neler beklediğiniz önemlidir." N.F.ERES

  13. #13
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    benim de kurekci ark.lardan ikisi boyle bi ise kalkisti. onlar da marmara turuna mi kalkismislardi ne.. ole bise.. sonu oldukca huzunlu geldi. trafik kazasi Ferit Toska adli arkadasimi buldu. o da baya bi sure GS da kurek cekmisti. otobana girmisler. kamyonun altinda kaldmis, 5 metre suruklenmis. uzun sure hastanede kaldi. 2 ay sanirim.. kac dikis, kac kırık bilmiyorum. su an saglikli evlendi falam nesse... diiceem sudur ki... tehlikeli yollara sidik yarisi icin, performans-dikkat testi icin falan filan girmeyin. yolu kısaltmak icin de girmeyin. her adimi dogru atacaginiza inaniosaniz kalkisin bu ise. ok? aman diim!

    ama cok eylenceli olacaktır mutlaka. imrendim walla..
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  14. #14
    toomuchcc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    -Güzergah ve trafik
    -Mevsim şartları

    Şu iki nedenden dolayı yapmayın derim. Profesyonel bisikletçi degilseniz tamamen unutun zaten.

  15. #15
    Axis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2006
    Şehir
    İzmir-Bornova
    Motosikleti
    Honda CBR 600 RR
    Arkadaşım Cenk Keskin,ben 4 yıldır yarı profesyonel olarak dağbisikleti sporu yapıyorum.Ayrıca ege üniv.bisiklet topluluğunda 3 yıldır yöneticiyim.2004 yılında kapadokyaya ve 2005 yılı yazında da Sarp sınır kapısından İstanbul a kadar bisiklet turumuz oldu.Toplamda 1780 km yol pedal basıldı.Rotamız üzerinde bulunduğunuz için az çok oraları da bilirim.Yapmaya çalıştığınız iş güzel,fakat bu tür şeyler ciddi bir altyapı çalışması ister.Söylemek istediğim yalnız kondüsyon değil,rota planlaması,diyet programı,yol ve hava şartları değişimi gibi şeyler.Sonuçta en az 3 ayrı bölge değiştireceksiniz.İsterseniz rota vb şeyler konusunda yardımcı olabilirim ama planlama olmazsa profesyonel de olsanız sonuç değişmez,2.günün sonunda geri dönersiniz...
    [B][FONT="Comic Sans MS"][SIZE="2"]35 YAR 14[/SIZE][/FONT][/B]

  16. #16
    turkishflier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    Axis'in dedikleri doğru.Bu arada ben de profesyonel bisikletçiyim.Bu tür turlara çıkmaya karar vermeden önce kendini tanıman gerekir.Sahip olduğun performansın bu yol için yeterli olduğuna kesin bir şekilde karar vermen gerekir.
    Öncelikle bu bahsettiğin gezi zor değil.Bu tür rotaları yapan bir sürü arkadaş var.Benim ve benim gibi arkadaşların çok kolayca yapabileceği bir rota.Ama dediğim gibi tecrübeli olmayan için biri için bu yol işkenceye dönüşür.Daha önce bu şekilde yola çıkıpta ilk gün sonunda geri dönen adamlarıda çok gördüm.
    Herşeyden önce bu tür bir rota için;günde 125 km yi rahatlıkla devirebilecek potansiyele sahip olman gerekir.Yani Zonguldak'ın ilçelerine gitmek pek yeterli olmuyor.Önce bu kapasiteye ulaşmak için kısa turlar yap,daha sonra gözünü yükseğe çevirirsin.

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    naruto
    Meraklanma gerekli güvenlik teşhizatını ben hemen her zaman yanımda tasırım Malum kömür tozu biraz beyin hücrelerine zarar veriyo anladın sen benim dediğimi bide amasraya da gidecem bu yaz mutlakacadır filan kurmayı düşünüyorum müsait bir yermi orası hiç gitmedim ?
    raven
    Hepsini not ıyorum dostum...
    Futurehock
    Valla sende halısın ne diyeyim. Millet sigaraya bağımlıdır bende Adrenalin bağımlısıyım hayatımda bazı çılgınlıklar olmassa rahat edemem...
    Cezerye
    sen bana küsmemişmiydin ya
    Arkadaşın için üzüldüm... onlar yolu kısaltmak için bir tehlikeyi göz önüne almışlar ama sonucu malum... Uzun sürsün ama temiz sürsün benim yolculuğum yola cıkarken ilk prensibim bu... Çünkü otobanlarda trafik çok hızlı sürer o trfiğe yak uydurmak zordur. Çevre yolları daha müsait ve yavaş işler trafik oralarda...
    İmrendiysen buyur katıl bize Sakaryadan geçicez muhtemelen oradan katılırsın...
    toomuchcc
    valla su nda kesin değil ama yapmak için elimden geleni ardıma koymucam. beni bu işten vaz geçirebilecek tek bir şey var. O da Haziran ayında bir motosiklet almam onun dışında zor vaz gecerim(sağlık sebebleri bide vazgeçirir)
    Axis
    Hocam irtibatı koparmyalım...
    turkishflier
    Zonguldak ilçeler arasında günde 125 KM yol yapan biri uzun yola cıkmak için düşünmez ... Benim bu yol güzergahında en çok korktuğum kısım zonguldaktan çıkmaktır çünkü oranın yolları çok dik ve virajl sakatlık çıkarta bilir...
    DARKDIAMONDabicim
    Niyet mutlaka yapmak tabiki. Saolasın normal karşılıcağını tahmin ediyordum...

  18. #18
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Senin için normal Cenk kardeşim.Ama lütfen bilenlerin önerilerini kulak ardı etme.Niyet mutlaka yapmaksa yap derim ben.

  19. #19
    aytskal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2006
    Şehir
    İzmir/Basmane-Üçyol Hatay Adana Ceyhan
    Gel abi gel sen ziyaret et bizi kahvemizi içersin adamlar bisikletle hollandadan buralara geliyorlar tam techizat sağlam ekipmanla ben olur derim...

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    thundersss taibi bea bi şişe su alsam yeter aslında nedir izmir 670 Km şimdi çıksam 10 dakka sonra oradayım


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler