Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Zonguldak-İzmir Bisikletle Gitmeyi Planlıyorum Görüş ve Önerilerinizi Bekliyorum...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    afk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2006
    Şehir
    küçükyalı
    Motosikleti
    liberty200
    bence bu topiği bisiklet sitelerinde açsaydın daha iyi olurdu bence neyseki burdada bisiklete binenler varmış reklam olmazsa işte adresler www.bisikletforum.com veya www.mtbtr.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    vınvın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2006
    Şehir
    suadiye/istanbul
    sevgili cenk senin yazdıklarını ve diğer arkadaşların yazdıklarını okudum. İçindeki hevesi, adraneline olan bağımlılığını çok iyi anlıyorum. ( uzun yıllar dağcılık ve kaya tırmanışı ile uğraştım. ) arkadaşlarımızın yazdıklarına ilave olarak benimde birkaç küçük tavsiyem olacak. Öncelikle umarım bisikletleriniz ve kondisyonunuz ,sağlık durumunuz bu iş için uygundur. Bunun gerekliliğini ve önemini bildiğini düşünerek bu konuları geçiyorum. Yanına alacağın malzemelerin hafif fakat işine en çok yarayan cinsten olmasına dikkat et. Bizim kamp set adını verdiğimiz çok hafif çay demlemek ve yemek yapmak için kullandığımız bir setimiz var. Bu seti edinmeye çalış ya da çevrende bulamıyorsan benimle irtibata geç benimkini vereyim sana. Hem çok hafiftir hem de az yer kaplar. Ayrıca yanında götüreceğin ocağa dikkat etmen gerekir. hafif olmalı ve yakıtı uzun süre gitmelidir. benim tavsiyem msr adı verilen genellikle dağcılıkta kullanılan ocaklardır. Diğer kartujlu ocaklar hem çok yer kaplayacaktır hem de yakıtları çabuk biter. Hava ne kadar güzel olursa olsun yanında mutlaka polar, yağmurluk ve pamuklu uzun kollu tsort al. mutlaka güneş kremini ve ilkyardım setini, haritanı yanında bulundur.

  3. #23

    Üyelik
    01 Ocak 2005
    Arkadaşım herşeyden önce bunu yapmayı geçekten istiyormusun. Bu turu yapabilmek için geniş bir zaman ihtiyacın olacak. Bi yerden bi yere gitmek için belirli zaman aralığın olursa işkenceden başka bişey olmaz. Sindire sindire yol alırsanız zevk alacağınızdan eminim. Zaten arkadaşlar neler almanız gerektiğini fazlasıyla yazmışlar extradan yazacak başka bişeyim yok. Severek pedal çevirirseniz bir dahaki geziyi iple çekeceğinizden eminim.
    motorize07 [MT Antalya Burada]
    Her Tip Yol ve Hava Şartlarının Motorcusu
    Gittiğin Yol, Yol Değil. YAMAHA XT600 E

  4. #24
    turkishflier - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    Cenk arkadaşım söylenenleri dinlesen iyi olur.Hiç uzun yola çıkmamışsın,bisiklet konusunda yeterli tecrüben yok.Daha Zonguldak'tan nasıl çıkmak zor,nasıl giderim,nasıl gelirim gibi şeyleri düşünüyorsan senin için çok erken.

    Ayrıca bu işten adrenalin de bekleme.Bisiklet herşeyin haricinde bir spordur.Vücudunun yolun vereceği yorgunluğa karşı koyabilmesi gerekir.Sen bir anlık hevesle yürümeyi öğrenmeden koşmaya çalışıyorsun.Ayrıca işin bir de trafik yönü var.Ben senelerdir bisiklet sürüyorum,ayda 2000 km yaptığım oluyor.Ama buna rağmen trafik kazalarından kaçamıyorum.Sen hata yapmasanda arabanın biri gelip sana koyuveriyor.

    Dediğim gibi önce biraz işi öğrenmeye çalış.Buna rağman hala ''gidecem de gidecem'' diyorsan,allah kolaylık versin

  5. #25
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    vınvın
    ocak konusu doğru diyosun ama sıcak yicekleri düşün müyorum yani genelde hazır yicekler tercih etmeyi planlıyorum. Ama kararım değişebilir duruma göre irtibata geçicem seninle ilgin için teşekkür ediyorum...
    aythakan
    Severek ve isteyerek çıkıyoruz bu yola daha doğru umarım çıkacam. Dha kesin değil bakalım haziran ayında belli olacak...

  6. #26
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    ya geçen sen bi belçikalı karı koca ( en az 45-50 yaşlarında ) belçikadan türkiyeye gelmişler muhabbet etmiştik amaçları tibete kadar gitmekti ne oldular bilmiyom hatta hala yaşıyolarmı onuda bilmiyom ama 45-50yaşında biri yapıyosa sende yaparsın....Ama kasmadan yap onlar hiç kasmıyodu günde şu kadar km yapacam diye düşünme yorulana kadar de...
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  7. #27

    Üyelik
    23 Şubat 2006
    kardes amma buyutmussunuz meseleyi,duyan da dunya turu sancak.sen dedigimi dinle bul bi 35 plaka agır vasıta,takıl zincirine.aynen izmirdesin.kamyonculara guven en saglam onlardır trafikte.bi tek polis gorunce ayrıl.gerisi hikaye.sana iyi eglenceler.

  8. #28
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    Sevgili Cenk;fikir çok hoş.Ama öncelikle söylemen lazım;ne gibi tecrübelerin var?Zonguldak-İzmir dediğin yol kaç km biliyorsundur herhalde,ben bilmiyorum.Ben de öğrenme-başlangıç olayından hazzetmem,ama bir yere kadar...Dizimden geçirdiğim bir sakatlıktan sonra tekrar bisiklete binmeye başladım ben de...Önümüzdeki sene lisans alacağım kısmetse.
    Dah önce uzun yol yapmadıysan,sana tavsiyem önce Zonguldak-Sakarya yapman,.Yol zorlu değil,mevsim en durağan haline giriyor şu anda.Bir sonraki turunu İstanbul a düzenlersin.Kendini gerekirse bir de Çanakkale ile sınarsın,sonra ver elini İzmir.
    Bisiklet en önemli olay...Hardtail bir bisiklet herzaman daha avantajlıdır.
    İyi bir softtail çok pahalıdır ,yokuşa da gelemez yaylanma ve ağırlık faktörleri nedeniyle.Bisikletinin sade kadrosu değil tabii,vites sistemi de önemli.Benim kullandığım demir yığınında Shimano Mega var çok memnunum.
    Aklıma geldikçe yazacağım...

  9. #29
    Forumdan Uzaklaştırıldı CenkKeskin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2005
    Şehir
    Her an her yerde karşınıza çıkabilir ...
    Motosikleti
    Hitchhiking 1000 RR :)
    BBRR
    valla öle düşünüyorum bende yorulana kadar pedal salla sonra kur çadırı dinln ertesi gün baktım hava güzel değil hayla yorgunluğumu atamadım devam dinlenmeye... Sonra tekrar yola çık git baktım göl kenarı(veya deniz kenarı) kur çadırı takıl orada biraz denize gir filan.. öle öle yavaş yavaş gidecem zaten kafamda öle bişi benimki. Yok 3 günde o yol bitecek diye bi kayyide yok kafamda maksat macera benimki
    sarapci
    senin taktiği denicem hatta otobanda denicem daha çok sarsın diye
    motocycleboyreigns
    sen yazdıkca bende okuyacağım ve dikkate alıcam sölediklerinizi...

  10. #30
    kumkum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İSTANBUL
    [QUOTE=CenkKeskin]Merhaba arkadaşlar uzun zamandır (yaklaşık 6 aydır ) aklımda Zonguldak'tan İzmire oradanda Kuş Adasına Bisikletle gitmek var. Muhtemeln bu yaz Haziran ayında(babaannemin demesiyle Kiraz ayunda) çıkacaz bu yola 2 kişiyiz. Daha önce bu kadar uzun yola çıkmadık bisikletle sizlere bir danışayım dedim. Ne yapmamız lazım yanımıza neler alalım. Mantıklı bir iş yapmadığımızı billiyorum. Zaten mantıklı kimseler değiliz bu yola çıkanlar. Yorumlarınızı Bekliyorum...

    Önce tebrikler böyle bir cesaret göstererek uzun yola çıktığınız için.Ben de bisikletciyim.Çok da zevk alırım..Ama hiç o kadar uzun yol yapmadım.yazın hergün en az 40 km. yol yaparım bazan daha çok ama bu çok fazla.tebrikler tekrar..

    Teknik ve techizat konusu eminim tamamdır.Ben sadece ilave olarak arkadaşlara size ufak birkaç şey önereceğim...*1-spirulina deniz yosunu tabletlri kullanın ek destek olsun size.*2- mutlaka vahşi köpek ve hayvanlara hazırlıklı olarak köpeksavar bulundurun, geceleri de şarjlı olandan takın çadıra..
    *3- bisiklet bisiklettir, onu değiştirmemek lazım ama uzun yola zevkle çımak istiyorsanız yolun yokuşlarını ve yorgun anları düşünerek bisikletinize motor taktırın. En son motor fuarında gördüm bir standda. Adı şimdi aklımda değil, ilgilenirsen bulurum ama, istanbul Suadiyede bir bisiklet malzemesi satan firma var. öyle bir motor takıyorlarki düzeneğe vites değiştirerek bisikletini bisiklet, istersen de motorlu bisiklet yapıyorsun. 40-50 km hız (sanırım) veriyor ve aynı motosiklet kullanır gibi gidona takılan ayarlar var, gaz ,fren. İstedikleri tek şey, bisikletin kadrosunun erkek bisikleti veya unisex bisiklet olması.
    iyi yolculuklar dilerim şimdiden...

  11. #31
    motocycleboyreigns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Motosikleti
    BMW R26-MZ 251-SRAD 750
    O dediğiniz motorlar 2-3 kg'dir.Sorun çıkartır uzun yolda,tavsiye etmem o yüzden.Diğer tavsiyeler iyi;benim çadır tecrübem yok o konularda bilgisizim.Bazıları tasvip etmeyebilir ama av bıçağımı yanıma alırım.Ben de yaza doğru bir trek 4300 düşünüyorum,belki yazın sonuna doğru beraber birşeyler yapabiliriz.
    Bisiklet kadrosunda neler var?Toplamak daha hesaplı oluyor genelde,belki (hatta daha büyük ihtimalle öyle olur) ben de ona dönebilirim.

  12. #32
    muritu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Aralık 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    off kararsızlık ve parasızlık :(
    bi ara bende kalkışmıştım bu işe..işte trek markamıdır yokda bisan apeninmidir.. derken çadırdı felan herşeyi pilanlamıştık yazın 1 ay inecektik güneye.ama sona millet caymaya başladı .bide motor sevdası başladı bende,zaten eskiden beri vardı.sonra sinüzit çıkınca vazgeçip arabaya sarmıştım.ama gene başlayınca bisiklet işi yattı. ama bi alayım motorumu işte ozaman türkiye beni bekle geliyoruuuuuum..

    bence sende öğle yap. al bi motor, ayağın çalışacağıan cebin çalışsın sen keyfini sür hemde zaman kazan( yada cesaret et-ki takdir ederim- bas bisikletle cidden eğlenceli olur topluca olunca)
    ah bi kessem ayaklarımı yerden,kanatlanıp rüzgarla ,
    kükreyip motorla,keşfetsem dünyayı başladığı yerden[COLOR="Yellow"]***[/COLOR] [COLOR="Red"]şam piiii yonnn [/COLOR][COLOR="Yellow"]***[/COLOR]

  13. #33
    kocaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul Ataköy ve Zonguldak
    Cenk ereğliye 1 günde gidersiniz oradan oradan akçakoca,düzce maximum.Düzce'den otobüsle dönersiniz bence.İmkansız kardeşim profesyonel sporcular bile kalkışmaz o işe.Eğer gözünüz karaysa yanınıza silah,bıçak gibi malzemelerde alın ki kurtlar falan gelir gece allah muhafaza.


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler