Arkadaşlar bu çin malı balansörlü motorlar ne ayak bilen varmı? kafam karıstı işe yarıyolarmı?
Arkadaşlar bu çin malı balansörlü motorlar ne ayak bilen varmı? kafam karıstı işe yarıyolarmı?
"Yasamayan cesaretiyle bir kösede öyle ölür esaretiyle..."
bu yukarıda ki parça krank hareketinin (krantan aldığı hareketin) tersini yaptığı için krankdan kaynaklanan sallantıyı en aza indiriyor. amaa (aması var)
motor içindeki hareketli ve hareketsiz parçaların mikronluk hesapları, montajı v.s. gibi durumların düşüklüğü titreşimin boyutunu oluşturuyor.
bazı markalar öyle bir hassas denge ve ayar, mühendislik yapıyorki bu balansöre bile gerek kalmıyor.
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
bi halta yarıyormu bari ybr alıcaktım bu yuzden kafam karıstı ybr ile çin malı arasında kaldım balansörlü çin malları ybr ile aynı fiyatta
"Yasamayan cesaretiyle bir kösede öyle ölür esaretiyle..."
zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)
olaya sadece balansor yönünden bakma. kullanılan malzeme o kadar adı ki çin mallarinda ilk kez cıvata soktugunde ya da üç dört kere sokup taktiginda cıvata yuvası yalama oluyor. bak cıvata değil civatanin yuvası. ben 12 bin dir kullanıyorum şükür yolda bırakmadı bakimlari tam yapiyorum ama param olursa bundan sonra honda ya da yamaha alirim inşallah.
Çin malının adı çıkmış arkadaş bi laf vardır bilirmisiniz ne kadar ekmek o kadar köfte!
Adam kaliteli olanını koymuş oraya sana demişki al kardeşim bu makina 10bin lira sen kendini yoklamışsın işine gelmemiş gidip 3bin liraya çin malı almışsın çünkü gücün ona yetiyor.
Tamam hadi birde çin malı motorların olmadığını varsayalım... Belki aramızda bulunan birçok insan motor sevdalısı olduğunun farkına bile varamayacaktı.
3 liralık motordan 10 liralık performansı dayanıklılığı beklersen bu zaten senin hatandır.
YBR ile ilgili güzel bir yazı . Okuyun ikna olacaksınız..
http://www.motosiklet.net/forum/moto...-bir-yazi.html
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)