Arkadaşlar bu videoya internette gezerken rastladım . Belki kafanızda bir fikir oluşur . Özellikle ben gibi yeni başlayacak olan arkadaşlar için güzel bir sistem gibi geliyor bana.
Arkadaşlar bu videoya internette gezerken rastladım . Belki kafanızda bir fikir oluşur . Özellikle ben gibi yeni başlayacak olan arkadaşlar için güzel bir sistem gibi geliyor bana.
Abs bu tak tak tak yavaşlatan büyük bir icad değilmi eheh
bana biraz şişirilmiş gibi geldi. abs siz modeli sürene dikkat edin hemen direksiyonu kırıyor sanki bilerek. absli motosiklet kullanan bazı kullanıcılar bazı zamanlarda abs nin devreye girmemesinden şikayetçi. en güzeli bana göre boş yollarda frenleme antrenmanları yapmak.
Dün otoparkta 15 km hızla giderken ön freni ani ve tam sıkarak denedim. Otopark zemini kaygandır. Tekerlek kilitlenmiyor yani düşmüyorsun ama yine de yalpalama var. Abs ye güvenip risk almak çok tehlikeli. Yokmuş gibi tedbirli olmak en garantisi.
Tamam mutlaka iyidir ama adamımızın düşmeye meyili var bariz biçimde.
abs ye laf sokmak deyilde,bu baya bi abartılmış,direksiyonu abs sizdeki gibi kırda,bak o abs ne yapıyo sana..
birde abs'nin abs msc'yi var..
virajlarda frenlere abanmak..
Arkadaşlar anlaşılmaycak kadar zor bir durum yok.
İlk fren anından itibaren motorun kontrolü kayboluyor gidonu kırması o yüzden.
Yandaki tekerlekler olmasa motor zaten yerde , o dakkada kırsan ne olur kırmasan ne olur.
Burada uygulanan panik fren senaryosu , şunu yapsaydı bunu etmeseydi gibi şeyler boş.
Diretecek birşey yok. Abs var , işe yarıyor , bunuda tüm dünya kabul etmiş.
İster alır kullanırsın ister almaz alıştığın gibi devam edersin, ama birgün biryerde 20 cm daha sağa kaçsam kurtarıcaktım yada 10 cm daha sola kaçsam ölmeyecektim , virajda frene basmasam düşmeyecektim dediğin yerde abs yi hatırlarsın.
Tamam abs li alıcaz bundan sonra kızma.
Abs nin onemini panik frende yere kapaklanmadan kimse anlamaz.bunun fren yapma teknigi ile alakasi varmidir yokmudur bilmiyorum ama insanin o anda aklina pek teknik gelmiyo. Var gucuyle frene asiliyo.
Panik fren , hayatta bildigin herseyi unutup , tek hatirladiginin frene basmak oldugu andir .
Nekadar hazirlikli ve tecrubeliyseniz okadar cok sey hatirlarsiniz .
abs ne ya biz millet olarak asd yi daha fazla tercih ediyoruz
Yeni başlayacaklara bir faydası olmaz.Başlangıç motosikletlerinin hiç birinde abs yok.En azından Türkiye'de...O kadar motosiklet alıp sattım hiç absli motosikletim olmadı bu zamana kadar.Bir sonrakini kesin absli alacağım.Bende göreyim ne menem birşeymiş...
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
Daha önce de dedim yine diyorum bu test saçma.
ABS'siz motor freni ölümüne sıkmak yerine kitlenince bırakacak şekilde yapsa da mesafe farkını görsek gerçek anlamda
Abs güzelde Barkın BAYOĞLU nun söledikleri çok kafa karıştırdı abs var ama pek güvenmeyin demişti bazen tutmayabilir gibi şeyler söyledi...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)