öncelikle hepinize merhabalar,forumda yeniyim.
600cc ile başlamayı düşünen kardeşlerim ve abilerime söylemek istediğim bir kaç şey olucak.
Yaklaşık 10 gün önce bir motosiklet satın aldım (ktm duke 125). motosikleti satın almadan önce,yani duke 125 i almadan önce başlangıç motoru olarak 600rr düşünüyordum. (kendime özgüvenim tamdır ve böyle şeylerde yetenekliyimdir. motorlu taşıt kullanma konusunda) kesinlikle 600rr gibi bi makineyi kullanabileceğimi,onunla hiç bir sorun yaşamayacağımı düşünüyordum.
ancak para durumları nedeniyle (maksimum 7.500tl gibi bu bütçe) daha ucuz bi motosiklet bakmaya başladım ve bir ss 600cc olmayacaksa almanın bi anlamı yok dedim ve nihayetinde ktm duke 125 aldım.ayrıca daha önce hiç manuel motosiklet kullanmamıştım.motosikleti aldım ve ilk kullanışıma rağmen hiç bir sıkıntı yaşamadım.(araba konusunda çok iyiyimdir,arabadan kalma debriyaj&gaz ayarlaması sebebiyle) stop etmeden istediğim kadar gezebiliyodum.(hatta yokuşlarda bile hiç bir sıkıntı yaşamadım) ancak biraz gaz basınca (125cc olmasına rağmen) fena gitmediğini düşündüm. arka frenin sağ ayakta olmasıda bir sıkıntı yaratmadı onada alıştım ama bu kullandığım motosiklet 125cc değilde 600cc olsaydı herhalde ilk binişimde kol&bacak kopartırdım.(alıcam ben hiç gazlamam efendi kullanıcam diyenler.yalan söylüyor o cümleyi en çok kuranlardan biri bendim fakat motor üstündeyken hiç de öyle olmuyor.125cc nin tahrik etmeyen sesi bile tahrik edici oluyorsa 600cc de neler olur siz düşünün.)
Asıl söylemek istediğim yere gelmek istiyorum.Benim gibi düşünen arkadaşlar ve abiler varsa eğer ( bu arada 20 yaşındayım belli bir olgunlukta olduğumu düşünüyorum.) 600cc ye hiç bulaşmasın,125cc bile yeni başlayanlar için çok tatmin edici ve mutluluk verici oluyor.Yine benim gibi düşünenler varsa eğer hiç sorun yaşamam,herşeyini yaparım falan vb diye.
Öyle bişey yok hadi arabadan kalma debriyaj&gaz tepkisini biliyorsunuz. kalkarken hatta yokuşta kalkarken bile sıkıntı çekmiyorsunuz diyelim. bu işin virajı var bu işin önüne aniden bi araba çıkınca aniden durması var aniden durmayı geçtim 600cc bi makina ile hızlandıktan sonra,kontrollü durmak çok zor bi ihtimal. (daha önce vitesli motosiklet sürmemiş ve tecrübesi olmayanlar için söylüyorum.)
yaşadıklarımdan sonra sırf bunu yazabilmek için,bişeyler paylaşabilmek için foruma üye oldum. umarım fikrinizi değiştirebilmişimdir,gözünüzü açabilmişimdir. çeşitli forumlarda bu konu ile yazılar çok ama benim gibi düşünenlerin de çok olduğunu düşünüyorum.inşallah yanlış bişey yapmazsınız.
okuyan ve göz atan herkese teşekkür ederim,umarım işe yarar.