Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

600cc Başlangıç Motoru

Motovento
    REKLAM ALANI

Motosikleti
    Ktm Duke 125
    öncelikle hepinize merhabalar,forumda yeniyim.

600cc ile başlamayı düşünen kardeşlerim ve abilerime söylemek istediğim bir kaç şey olucak.
    Yaklaşık 10 gün önce bir motosiklet satın aldım (ktm duke 125). motosikleti satın almadan önce,yani duke 125 i almadan önce başlangıç motoru olarak 600rr düşünüyordum. (kendime özgüvenim tamdır ve böyle şeylerde yetenekliyimdir. motorlu taşıt kullanma konusunda) kesinlikle 600rr gibi bi makineyi kullanabileceğimi,onunla hiç bir sorun yaşamayacağımı düşünüyordum.
    ancak para durumları nedeniyle (maksimum 7.500tl gibi bu bütçe) daha ucuz bi motosiklet bakmaya başladım ve bir ss 600cc olmayacaksa almanın bi anlamı yok dedim ve nihayetinde ktm duke 125 aldım.ayrıca daha önce hiç manuel motosiklet kullanmamıştım.motosikleti aldım ve ilk kullanışıma rağmen hiç bir sıkıntı yaşamadım.(araba konusunda çok iyiyimdir,arabadan kalma debriyaj&gaz ayarlaması sebebiyle) stop etmeden istediğim kadar gezebiliyodum.(hatta yokuşlarda bile hiç bir sıkıntı yaşamadım) ancak biraz gaz basınca (125cc olmasına rağmen) fena gitmediğini düşündüm. arka frenin sağ ayakta olmasıda bir sıkıntı yaratmadı onada alıştım ama bu kullandığım motosiklet 125cc değilde 600cc olsaydı herhalde ilk binişimde kol&bacak kopartırdım.(alıcam ben hiç gazlamam efendi kullanıcam diyenler.yalan söylüyor o cümleyi en çok kuranlardan biri bendim fakat motor üstündeyken hiç de öyle olmuyor.125cc nin tahrik etmeyen sesi bile tahrik edici oluyorsa 600cc de neler olur siz düşünün.)
    Asıl söylemek istediğim yere gelmek istiyorum.Benim gibi düşünen arkadaşlar ve abiler varsa eğer ( bu arada 20 yaşındayım belli bir olgunlukta olduğumu düşünüyorum.) 600cc ye hiç bulaşmasın,125cc bile yeni başlayanlar için çok tatmin edici ve mutluluk verici oluyor.Yine benim gibi düşünenler varsa eğer hiç sorun yaşamam,herşeyini yaparım falan vb diye.
    Öyle bişey yok hadi arabadan kalma debriyaj&gaz tepkisini biliyorsunuz. kalkarken hatta yokuşta kalkarken bile sıkıntı çekmiyorsunuz diyelim. bu işin virajı var bu işin önüne aniden bi araba çıkınca aniden durması var aniden durmayı geçtim 600cc bi makina ile hızlandıktan sonra,kontrollü durmak çok zor bi ihtimal. (daha önce vitesli motosiklet sürmemiş ve tecrübesi olmayanlar için söylüyorum.)

yaşadıklarımdan sonra sırf bunu yazabilmek için,bişeyler paylaşabilmek için foruma üye oldum. umarım fikrinizi değiştirebilmişimdir,gözünüzü açabilmişimdir. çeşitli forumlarda bu konu ile yazılar çok ama benim gibi düşünenlerin de çok olduğunu düşünüyorum.inşallah yanlış bişey yapmazsınız.
    okuyan ve göz atan herkese teşekkür ederim,umarım işe yarar.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Linwelin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha YZF R25 / 2016
    15bin kmye yaklaştı tecrübem. Hızlandıgım zaman hala çığlık atarım kaskın içinde. 3-5 kere arkadaşların yüksek ccli motorlarını kullandım(600rr, r6, r1, vs). Fark ne bilio musun? ybr öyle güzel hissettiriyo ki hızını 80 bile heyecanlı. diğerlerinde gazı açtıgın gibi 100-130 zaten. her yüksek cc denemem de sesim kısılınca, ben hyo gt250r'da karar kıldım, hem bütçeme uygun, vergisi benzini masrafı vs.
    residue bunu beğendi.
    Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..

"daha önce hiç manuel motosiklet kullanmamıştım"
    Ve 600rr almak istiyordun?
    Ktm iyi seçim olmuş.Kazasız belasız.

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bende öyle düşündüm başlarda : ) yaza VFR800 alıcam eski kasa,şuanki motorum da gayet iyi, şehir içinde zaten sürat yapamıyoruz ama arada şehir dışına çıkınca eksikliğini hissediyoruz... yanından vızır vızır yüksek ccler geçiyor sen bakıyorsun
    residue bunu beğendi.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    100MFH
    Birgün biri çıkıp başlangıç motoru olarak 1300 cc hayabusa düşünüyorum derse şaşırmayacam....

cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Acıları Tecrübe etmeden ibret aldığın ve bizimle paylaştığın için seni tebrik ediyorum kardeşim. Şunu unutma lütfen motosiklet sürerken hiç birşey aniden olmaz! Doğru hızda, doğru çizgide olduğun sürece ;) bilinçli bir kullanıcı olarak şimdiki aşamanın iyi bir eğitim alman olduğunu düşünüyorum.
    residue bunu beğendi.

Motosikleti
    kanuni seyhan 150
    önemli olan bence motorun değil senin ne yapabileceğindir.... altımda canavar var deyipte basmanın bi anlamı yok hersey zamanla deneyimle tecrübeyle.... ALLAH KAZA BELA VERMESİN... gerisi olur gider

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    125 cc ile düz yolda gidemiyolar sen nasıl 600 cc kullanıcaktın zaten. onları kullanman için farklı bi kafa yapısına sahip olman gerekiyo. 100.000 kişiden anca 1 kişi adam gibi kullanabiliyo zaten

Motosikleti
    Ktm Duke 125
    güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim.inşallah yazdıklarımın bi faydası olur

emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XJ6

ertoros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki KLX150L
    iyi güzel yazmışsın doğru tespit 600 cc yi herkes sürebilir önemli olan onu kontrol altında tutabilmek bu da ancak tecrübe ile olur --imla için özür--
    residue bunu beğendi.

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)