Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Lütfen bakarmısınız

REKLAM ALANI

Motosikleti
    henüz yok
    Selamlar abilerim...

Babam 2001 senesinde rahmetli oldu. Babamın bir çok aracı varmış(Ailem böğle söylüyor ben ozamanlar 5-6 yaşlarında çocuktum) Jawa 250 motoru varmış arkadaşının birisine satmış....

Ruhsatı devretmemiş sanırım ortada ne ruhsat var nede plaka nede motor motor'u alan kişiyi bulma şansım var diyelim buldum bir hak iddaa ede bilirmiyim.

sonuçta adam para vermiş almış... bu arada bu güne kadar hiç bir ceza uyarı kağıdı falan gelmedi...

hukiki bir işlem yapabilirmiyim... bu durumun bana bir zararı olurmu?

motor eyer hala tek parçaysa benim motoru kullanma-saklama şansım var mı?

Motoru alan kişi babamın samimi arkadaşıymış adamı bulup durumu anlatsam bunun bana bir zararı olurmu o tarihten itibaren olan cezalar vergiler falan varmıdır bir yanım kurcalama boş ver diyor, diyer yanım olum hatıradır varsa bul çıkar diyor kafam karışık biraz yardım edermisiniz

yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim....
    --------Efsaneler Ölmez Sadece Şekil Değiştirir 1985-2000 2013-20..--------
    JeT KaMiL'in OĞLU

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    TVS Ntorq+SHERCO 250
    Araçların kendisine özel sicili olduğu için devir trafik siciline uygulamada noter aracılığıyla tescil ile olur. ANcak aradan uzunca bir zaman geçtiği için aşağıdaki hüküm gereğince zilyet(malı elinde bulunduran kişi) malın kendine devrini isteyebilir.

4721 S.lı Türk Medeni Kanunu MADDE 777
    VII. Kazandırıcı zamanaşımı
    Başkasının taşınır bir malını davasız ve aralıksız beş yıl iyiniyetle ve malik sıfatıyla zilyetliğinde bulunduran kimse, zamanaşımı yoluyla o taşınırın maliki olur.

Burada sizin karşı tarafın iyiniyetini çürütmeniz gerekmektedir. YAni babanızı kandırdığını/zorla aldığını/karşılığını vermediği gibi.

Aksi takdirde bir hak iddia edemeyeceğiniz kanaatindeyim. Sizin yine de deneyimli bir hukukçuya danışmanızı tavsiye ederim.

Motosikleti
    henüz yok
    hım yani adam şuan iyi niyetle kullandığını göz önüne alırsak motordan bize herhangi bir borç harç sorun sıkıntı çıkmaz yani tamam şimdi kafam biraz daha rahat. Ozaman adamı bulup oturur konuşuruz motor duruyorsa hala tek parçaysa kendisinden isterim...

lakin parçalanmış dağılmışsa yapabileceğim birşey yok sanırım cevabınız için teşekkür ederim...

Umarım hala tek parçadır manevi değeri benim için paha bicilemez....

amaninmb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    QJ Motor- VPS 125
    benim arkadaşın babasının yetmiş küsürlerde bir motosikleti vardı 50 liklerden enson geçen sene otoparka çekilmiş ve bunun üstüne ruhsat olunca ceza gelmiş 200 civarı. oda gitmiş bakmış almış 200 ü ödeyip. şimdi yine biner

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    100MFH
    1. Adam zamanında para ödemiş almış
    2. Adamı bulsan parasını ödeyip alsan olur aksi takdirde hak fln idda etme olayına girsen dayak yesen yeridir
    3. o motor tarih olmuştur :D plaka sorgulatma yaparsan e devletten görürsün

RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Cezayı falan boş verde sen git o motoru bul al getir bide bakım yaptır rahmetlik babanın anısına sakla. Annede belki çok sevinir iyi olur bence ...

beko12345 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Suzuki Dl 650 V-Strom K8 , Kuba blackcat
    Allah rahmet eylesin.
    Herhalde dünyadaki en büyük acıdır , ana-baba-kardeş vefatı.
    Bu konuda biraz hassasım bu yüzden yazmak istedim.

Gerisi hakkında pek bilgim yok umarım bulabilirsiniz.

Motosikleti
    henüz yok
    elimde ne bi plaka nede başka bir bilgi fazla bir bilgim yok ama adamı bulma şansım var ortak arkadaşları vardır ordan bulurum.

Motor tek parçaysa süper olur.

berkut abicim aynen öğle çok büyük bir acı hani düştüğünde diyorlar ya büyüyünce unutursun bu onun gibi değil büyüsende unutamazsın

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Birikmis bandrol borcu vardır zamanında ruhsatı plakasının var oldugunu düsünürsek Satısıda yapılmadıysa eyer isiniz zor 14 senelik bandrol borcu faizi bilmemnesi, ,

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)