Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

Aprillia Scarabeo - Honda PS150i - Diğer ?

REKLAM ALANI
    satoyama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Gilera Runner / Aprilia Sr GT200
    Alıntı Ra_Messu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu mesajım da kimseye laf sokma yahut çamur atma içermediği için dikkat çekmeyebilir ama ben gene de yazayım =) Geçen yaz Scarabeo'mu şehir içinde iş görmek, arada da hanımla yine şehiriçinde gezmek için almıştım. Daha önceden CBF150 kullanıyordum ama şehir içinde kullanmak için sukuter daha cazip geldiğinden böyle bir değişiklik yaptım. Naked model şasesinden klasik sukuter şasesine geçince ilk farkettiğim motosikletin g*tünün başının ayrı oynaması oldu. Bir de yoğun trafiklerde sürekli dur kalk yapıldığı (anormal trafikten bahsediyorum) anlarda kayıştan sıyrılmaya benzer bir ses geliyordu. Bunun haricinde şehiriçinde hiçbir sorun yaşamadım. Hiç de dikkat ederek kullanmıyorum. Kaldırımdan atlarım, çukurda pek gaz kesmem. Eşimle de İstanbul'un civar köylerine bir kaç kez, bir seferde E5 üzerinden Bursa'ya bir sefer olmak üzere kullanım amacıma uygun geziler yaptım. Pek çekiş problemi de yaşamadım. Tek başıma maksimum ulaştığım sürat 160km/s, eşimle de 140 km/s civarları idi. Genelde artçılı iken daha güven veriyor sürüşler ağırlıktan dolayı. Toplamda da iki sefer bakım yapıldı, yağ değişti. Pek birşey tutmadı fiyatı. Alırken ben de İtalyan olmasından dolayı biraz çekiniyordum acaba pahalı bir idame masrafı çıkarır mı diye ama şimdilik olmadı. Şu an sanırım 6000km'ye yaklaştı. Genel olarak kullanım amacınızı biliyorsanız ve bu amaca uyuyorsa hiç düşünmeyin alın derim. Zira benim sukuter seçerkenki kıstasım güven vermesinden ötürü yüksek teker ve şehir içinde kullanım kolaylığından dolayı ufak ölçülerdi. Tabi iki kişi bindiğimizde de rahatça taşıyabilmeliydi. Eğer böyle bir isteğiniz varsa zaten çok fazla seçim şansınız yok. Güç eksikliğinden ve artçıya kalan yerin dar olmasından ötürü PCX i eledim. Keza BWs de çok hoşuma giden bir araçtı ancak onu da sele küçüklüğünden eledim. Yamaha'nın diğer yüksek teker grubu zaten fiyat olarak bakıldığından rekabet edebilecek yerde değildi (yaklaşık 7000TL civarına satın almıştım) Honda PS ise yine ufak tekerden kaybetti. Zaten başka bir model de yoktu sanırım. Hala da yok.

İşin özeti: kendi tercihlerinizi yapın, akabinde gidin beğendiğinizi fazlaca forum dikkate almadan satın alın. İnsana kafa karışıklığından başka birşey kazandırmıyor genelde. Ayrıca zaten gidip de saçma sapan çin markaları almıyorsanız tüm motosikletler (otomobiller) artık zaten belli bir standardın üzerine ulaşmış durumda. Bu arzın karşısında bu kadar tartışma bence yağı bol bulduğumuzdan, fevkaladenin fevkini aramamızdan kaynaklı bir şımarıklık bence. Kararınızın hayırlı olmasını dilerim.
    işte budur.........

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------

kimseye bişey ıspatlamak zorunda değilim ben objektif ve ispatlı konuşurum, kimseye ille bunu seç diye tavsiye de etmem ama haksız yerede iftira attırmam. beğenen alır beğenmeyen, pahalı gelen almaz o kadar. önümüzdeki 12000km bin bakımda kayış değişimi öngörüşüyor ama bu sadece duygusal bir öngörü. eğer 12bin bakımda kayış değşirse 500tl civarlarında bir ağır bakım masrafı oluyor değişmezse zaten 200tl geçmez. 40 küsürbin km de halen orj kayış ile devam eden arkadaşlarımız var, ben kendi adıma kayış koptuğuna denk gelmedim. (12binden önce kayış koparsa garanti dahilinde tabi.) zaten o erken km de kayış koparsa başka bir sorun var demektir.

1000 ve 6000km bakım faturam. (ha bana normal gelir sana pahalı ona bişey diyemem o motorla ne kadar seviştiğine bağlı..)

not: 6000km bakımda isteğim üzerine 90tl tutarında orj aksesuar takılmıştır onu yekünden düşünüz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:29 ----------

italyan motorlarının ve parçalarının € azizliğine uğradığı zaten bariz bir gerçek. hor kullanılmış her markanın her motoru problem çıkartır. hele italyanın ölüsü denk gelir birde motordan anlamıyorsanız allah yardımcınız olsun.
    Ra_Messu bunu beğendi.
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    CIA'in resmi ulaşım aracı CBF
    Konuyu açan arkadaşım, gördüğün üzere ciddi fikir farklılıklarına rağmen İtalyan kullanmış/halen kullanan herkes temelde Ferco sayesinde bu motorların ciddi bakım masrafı getirdiğinde hemfikir. (Ferco gibi bir diğer ocağa incir diken distrübitör ise Kawasaki'yi getiren Z Moto)

Bundan ötesi senin zevkine ve kararına kalmış. Rahat kullanım, konfor ama pahalı yedek parça dersen İtalyan; daha az rahat kullanım ama sebil yedek parça, daha hesaplı servis fiyatları dersen de Japon..

Üstadlar öğrenci adamım ben bu kadar masrafı nasıl karşılayayım ya :s e ps nin de 750 lira arka tekeriymiş allahım kafam çorba oldu ya...

Yok mu kampanya bu motorlarda gidip sıfır alayım uzun süre bineceğim
    satoyama bunu beğendi.

Motosikleti
    2013 yamaha xmax 7000bakımı (şunu da hatırlatmak isterim bu yamaha ve hondaların bakımı italyanlar gibi 6000km de bir değil daha kısa aralıkta) dediğim gibi bunlar pahalı geliyorsa en mantıklısı cub ve commutere binmek. japon du italyan dı farketmez hemen hemen aynı paraya parça işçilik. hatta alttaki arkadaş italyandan daha acımasız geçirmiş. daha kötü örnekleride var ama elimdeki ispat bu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:59 ----------

ayrıca bunlarda diğer önekler (bu adam italyana binse verdiği paraya üzülmez)
    benim garantili (scarabeo) motorumun 2 hatasını 1 kuruş para almadan giderdiler hemde öyle az boz ucuz parça da değil.

http://www.motosiklet.net/forum/moto...s-mi-asla.html

buda ayrı bir honda servis güzelliği yine cbf150

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ra-opmece.html
    madlive bunu beğendi.

madlive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Vespa SLX 250 ie.
    Bunlar belgeler. İsteyen istediğine baksın boru gibi ispatı. Marka partizanı değilim. Önceki iki motorum da Hondaydı. Aprilia Sportcity 250 motoruma 20.000 kmdir biniyorum Yetkili serviste ödediğim para 700 liradır.
    satoyama bunu beğendi.

Motosikleti
    Hasbinallah, yahu amma İtalyan avukatı-fanboy-Ferco ninjası varmış.

Şimdi sevgili Ferco Motor savunucusu, o firmada mı çalışıyorsun bilmiyorum ama iyi dinle.

1- bak kardeşim aprilia iyidir, sca da iyidir. Kötü olan distrübitör firmanın fahiş fiyata yedek parça satması ve servis bakım ücretlerini yüksek tutmasıdır.

2- illa konunun bir köşesinde bile olsa haklı çıkmak için olmadık argümanlar denemen siyaset biliminde "hellen stili" olarak bilinir. Yani yunan oyunu. Yani haklı falan değildir, dener, zorlar, eğer en küçük bir açık kapı bulursa da orada yürümeye çalışır.

Kendince örnek diye gidip x-max'in bakım faturasını bulmuşsun. Bilmeyene satarsın kabul ama bilen adam yemez. Çünkü;

a- ben piaggio fly 100'ün bakım faturasını getirip "bak ne kadar ucuzmuş aslında" desem rasyonel bir mantık güdebilir miyiz? Hayır. Zira fly 100 ile scarabeo'nun veya piaggio x9 500 yahut gilera gp 800'ün ne bileyim 250'lik radyatörlü vespalar'ın bakım masrafı aynı fiyat mı tutar? HAYIR!

b- peki honda pcx ile honda sh 300, yamaha x-city, yamaha x-max, suzuki burgman vs'nin bakım masrafları aynı olur mu? OLMAZ!

c- o halde ne diye gidip de çocuğa "yok ben bunu buldum, aslında japon da o kadar ucuz değil" diye YALANA YANLIŞ fikir veriyorsun? x-max sorsaydı peşinen pahalı deriz, silwerwing sorsa ha keza.. yamaha ve suzuki her genre'de honda'ya oranla pahalıdır! Yamaha 125'lik çakma racing'ini 10 küsur bine satarken honda cbr 120 7000 tl.. örnekler arttırılabilir. Bu siteden metehan inazuma aldı da adam korkudan gitti sattı. Zira suzuki adamı gerer!!! ama gene de bir ferco kadar değil..

d- commuter veya cub dedin de sana itiraz mı ettim? onca fikir karmaşası üreteceğine, maddi durumunun da iyi olmadığını zaten beyan etmiş şu genç kardeşimize "genç, git iyi kullanılmış ikinci el bir innova al. wave al, ybr al" desene. dedin de hayır mı dedik? ben bir yıl wave kullandım, sorarsa kardeşimiz anlatırım.

e- mt'de ciddi bir sosyokültürel eksiklik var. Bu doğru. Ama bu kullanıcı demografisinden ileri geliyor. O yüzden çok da üst düzey fikir paylaşımı bekleme. Haaa, scooturk çok mu meret? Evet daha çok paraları var burdaki kullanıcıya kıyasla ama onlar da pek matah değil. (engin bey hariç!!!!!!) sen ilk mesajı attığımda beni klasik cbf'çilerden biri sandın ve "yok kalın gelir bilmemne" moduna girdiğin ve sonrasında panikleyip iyice komikleştiğin için oturup bu kadar detaylı yazdım. Daha da cevap veremeyeceğim sana zira Ferco'yu bu kadar körü körüne savunan biriyle mantık süzgecinde tartışma şevkim yok. Bana ne!

f- cbf'e binen tonla avukat, mali müşavir, işletmeci tanıdım son 10 ayda. hepsi kıro değil yani, laf çakmaya çalıştığın adamın vereceği cevap sana "kalın" gelebilir sonra....

not: başlık sahibi kardeşim, sahi neden cub düşünmüyorsun? Wave düşünürsen msj at, yanıtlayayım...

Motosikleti
    Alıntı Ozan Bey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hasbinallah, yahu amma İtalyan avukatı-fanboy-Ferco ninjası varmış.

Şimdi sevgili Ferco Motor savunucusu, o firmada mı çalışıyorsun bilmiyorum ama iyi dinle.

1- bak kardeşim aprilia iyidir, sca da iyidir. Kötü olan distrübitör firmanın fahiş fiyata yedek parça satması ve servis bakım ücretlerini yüksek tutmasıdır.

2- illa konunun bir köşesinde bile olsa haklı çıkmak için olmadık argümanlar denemen siyaset biliminde "hellen stili" olarak bilinir. Yani yunan oyunu. Yani haklı falan değildir, dener, zorlar, eğer en küçük bir açık kapı bulursa da orada yürümeye çalışır.

Kendince örnek diye gidip x-max'in bakım faturasını bulmuşsun. Bilmeyene satarsın kabul ama bilen adam yemez. Çünkü;

a- ben piaggio fly 100'ün bakım faturasını getirip "bak ne kadar ucuzmuş aslında" desem rasyonel bir mantık güdebilir miyiz? Hayır. Zira fly 100 ile scarabeo'nun veya piaggio x9 500 yahut gilera gp 800'ün ne bileyim 250'lik radyatörlü vespalar'ın bakım masrafı aynı fiyat mı tutar? HAYIR!

b- peki honda pcx ile honda sh 300, yamaha x-city, yamaha x-max, suzuki burgman vs'nin bakım masrafları aynı olur mu? OLMAZ!

c- o halde ne diye gidip de çocuğa "yok ben bunu buldum, aslında japon da o kadar ucuz değil" diye YALANA YANLIŞ fikir veriyorsun? x-max sorsaydı peşinen pahalı deriz, silwerwing sorsa ha keza.. yamaha ve suzuki her genre'de honda'ya oranla pahalıdır! Yamaha 125'lik çakma racing'ini 10 küsur bine satarken honda cbr 120 7000 tl.. örnekler arttırılabilir. Bu siteden metehan inazuma aldı da adam korkudan gitti sattı. Zira suzuki adamı gerer!!! ama gene de bir ferco kadar değil..

d- commuter veya cub dedin de sana itiraz mı ettim? onca fikir karmaşası üreteceğine, maddi durumunun da iyi olmadığını zaten beyan etmiş şu genç kardeşimize "genç, git iyi kullanılmış ikinci el bir innova al. wave al, ybr al" desene. dedin de hayır mı dedik? ben bir yıl wave kullandım, sorarsa kardeşimiz anlatırım.

e- mt'de ciddi bir sosyokültürel eksiklik var. Bu doğru. Ama bu kullanıcı demografisinden ileri geliyor. O yüzden çok da üst düzey fikir paylaşımı bekleme. Haaa, scooturk çok mu meret? Evet daha çok paraları var burdaki kullanıcıya kıyasla ama onlar da pek matah değil. (engin bey hariç!!!!!!) sen ilk mesajı attığımda beni klasik cbf'çilerden biri sandın ve "yok kalın gelir bilmemne" moduna girdiğin ve sonrasında panikleyip iyice komikleştiğin için oturup bu kadar detaylı yazdım. Daha da cevap veremeyeceğim sana zira Ferco'yu bu kadar körü körüne savunan biriyle mantık süzgecinde tartışma şevkim yok. Bana ne!

f- cbf'e binen tonla avukat, mali müşavir, işletmeci tanıdım son 10 ayda. hepsi kıro değil yani, laf çakmaya çalıştığın adamın vereceği cevap sana "kalın" gelebilir sonra....

not: başlık sahibi kardeşim, sahi neden cub düşünmüyorsun? Wave düşünürsen msj at, yanıtlayayım...
    usta sen ne gocundun be? ne ezdin kendini? ne döktün sosyokültürel karakterini.. ıspatlı konuşacaksın havaya değil bende yazar yazarım yazar yazarım uzar gider. haksız yere honda da olsa suzukide olsa laf ettirmem. ferconun bazı parçaları komik derecede pahalı doğrudur. daha öncede yazdım.

çok kafana takma ben yıllarca ne adamlar gördüm bu forumda

kalını inceyi çok üzerine alınmayacan.
    zengin veya fakir farketmez, apaçilik ya da ezik alt kültürün, motosiklet üzerinde hiç bir izahı ve bahanesi olamaz... ) (3 litre benzin koyuyorum bir hafta geziyorum diyen adamlardan ve motorlarından uzak durun)

Motosikleti
    Yav he he.... öyle, tamam, o dediğinden..........

Bu arada konu sahibi genç kardeşim, sen ne durumdasın? Bak kalını inceyi üstüne almayan onca abin sana fikir vermeye çalışıyor. Bir sonuca vardın mı kafanda??

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)