Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kredi Kartlarındaki Taksit Sınırı

REKLAM ALANI
    yiqit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha WR / X - MT03
    Kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımlarıyla nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi 9 ayı geçemeyecek şekilde düzenlendi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bireysel Kredilerle İlgili Üç Yeni Düzenleme Taslağı"na ilişkin bilgi verildi.

Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik Taslağı'nda, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmeliğin 26. maddesinin başlığının "Kart çıkaran kuruluşlarda koruyucu hükümler, hesap ve kayıt düzeni, mali tablolar ve denetim" şeklinde değiştirildiği ve maddeye yedinci fıkra eklendiği belirtildi. 26. maddede "(7) Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez. Bu süre, elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımları, araç kiralama, telekomünikasyon ve kuyumculukla ilgili işlemlerde altı ay, beyaz eşya ve mobilya alımlarında oniki ay olarak uygulanır. Kredi kartlarıyla gıda ve akaryakıt alımlarında taksit uygulanamaz" ifadeleri yer aldı.

Bu sınırlandırmaya göre motosiklet alıcağımız zaman en fazla 9 Taksit mi yapılabilecek ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Felis Leo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HHH
    Motosiklet beyaz eşya ve elektronik eşya sınıfına girmediğine göre taşıt sınıfında otomobil ile aynı olması lazım .

enesbingl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tvs apache 2012 kasa
    bencede motosiklet taşıtta girer. buda otomobilin taksit tutarı gibi taksit olur.

Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Ben her şeyi taksitle alıyordum motosikletimi de 20 taksitle aldım -yoksa alamazdım-. Bu bana şey gibi geldi "paran yoksa lüks mal alma". Lüksü geçtim 12 taksit olmasaydı telefonumu bile alamıycaktım ben. Bu uyarlama acayip canımı sıktı :(

OGUZHANKY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VT 750 C Shadow
    insanımız genelde olmayan parasını harcıyor. Lüks tüketim çok fazla. Adamın cebinde 20 liradan fazla görmüşlüğüm yok, ama elinde 2000 liralık telefon var. Param yok diye ağlar sonra gider kombine kart alır. Param yok der baştan aşağı marka giyer. "ayranı yok içmeye, tahtarevalliyle gider s.çmaya" sözünü milletçe yaşıyoruz. O yüzden bu düzenlemeyi destekliyorum. He hesabını kitabını bilmeyenin yanında bilinçli insanlarda taksitten mahrum kalacak ama yapacak birşey yok malesef. Herkes parası olduğu takdirde harcamalı.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    bu düzenleme bankacılık sistemini korumak için ancak şöyle iyi bir yanı var; artık bir şey almak için birikim yapmayı öğreneceğiz. borçlanmak yerine sabretmeyi öğrenmek bence çok daha mantıklı.

cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Emperyalizm bize bahmiğyi

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu düzenleme bankacılık sistemini korumak için ancak şöyle iyi bir yanı var; artık bir şey almak için birikim yapmayı öğreneceğiz. borçlanmak yerine sabretmeyi öğrenmek bence çok daha mantıklı.
    Aynı hesaba gelir , kredi kartı ile lastik aldım misal para biriktirmeye kalksam 6 ay beklemek zorunda kalacakktım

Peşin fiyatına aldım geçtim kredi kartı ile en güzel yanı para biriktirme ile uğraşmıyorsun , her ay parayı kenara ayıracağına kredi kartına veriyorsun peşin peşin alıp kullanıyorsun istediğin şeyi

Oraya taksit buraya taksit derken ipin ucunu fazla kaçırmamak lazım , en güzel yanı taksitlede olsa istediğin şeyi hemen alıp kullanmaya başlıyorsun

Peşin fiyatına taksitli olanları tercih ediyorum neredeyse zıfır faiz daha ne olsun

Kredi kartın ile telefon aldım 3 ay ödemesiz peşin fiyatına 5 ay vade kredi kartım olmasa ne yapardım şu an bilemiyorum

Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı phradrel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Aslinda bu düzenleme banka sistemini korumaktan çok,
    cari açigi azaltabilmek ve hatta mümkünse kapatabilmek için yapiliyor.
    Hesapta tüketimi azaltip tasarrufu tesvik edecekler.

Iste bu noktada hükümet adamlarinin halktan nasil kopuk oldugu ortaya çikiyor.
    Adamlar Türkiye'de yasiyor ama baska bir dünyada.

Planlanan bunlar ama gerçekte ne olacak?
    Yillardir olan sey,
    fissiz faturasiz alisverisler.
    Yani vergi kaybi.
    tata, phradrel ve Lucas bunu beğendiler.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dragstar 650
    İnsanlarda ki borç yükü arttı (biz dahil), 2001 krizine göre %2000 daha borçluyuz (20 katı) bu borç stokunun erimesi lazımdı. Nasıl olacak? bu tür önlemelerle tabi ki, ama şöyle bir durum var, kart taksidindeki azalma ile birlikte insanlar tüketici kredisine yönelecek orada da kısıtlamalar geliyor, millet şu ana kadar birinden çekip diğerine aktararak borç döndürüyordu. Fena patlayacak gibi duruyor, ama 90 lı yıllardan hatırladığımız çek senet mafyası haberlerini daha sık duyacağız hazırlıklı olun..

Bu arada son bir haber, ortak limit kapsamında en fazla gelirinizin 4 katı limit olacak yeni kart alacaklar için (tüm bankalardaki kart limitlerinizin tamamının toplamı gelirinizin 4 katını aşmayacak). Tabi bu durum Ekim 2013 ten önceki kart limitlerinizi etkilemeyecek ama geliriniz artmadıkça artık kartlarınızın limitleri de artmayacak..

Nomad_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 250 / Triumph Daytona 675 / Yamaha R1 / Z800
    Motosiklet taşıta girererde. Ekipman almaya giderken napıcaz ? Şimdi herkezin bütcesi ayrı adam gidip belki 2 milyar kask 2 milyar mont alıcak onu neden 12 yapmak varken 9 yaparak bütcesini zorlasın kı ? Ekipmanlar neye giricek. Yaaa ben bunu sordum bızım bi abiye dedi . Başbakan taksitleri sınırlandırıcak kadar akıllıda bu binlerce esnaf bu olaya bi kılıf bulamıcak kadar salak mı ? senet olur birşey satın alırsın başka birşey gösterir. Altın alırsın adam onu başka yerden çektirir beyaz eşya göstertir 12 ye böler raaad olsunlar :D Türk'e sadece yasak demen yeterli

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    İnsanların taksitle mal sahibi (lüks veya ihtiyaç) olmasının önüne geçmeye çalışmak hiç birşeyi değiştirmeyecektir benim gözümde.. Öncelikli olarak yapılması gereken şey insanlara o alacağı ürünü taksitsiz alabilme olanağı verilmesi atıyorum öncelikle maaş ve sosyal hak düzenlemeleri(en basitinden bir çok ülkede olduğu üzere en azından toplu taşımanın olsun ücretsiz olması ki devletler normalde bunu yapmakla yükümlüdür) yapılması daha sonra lükse kaçan harcamaların önüne geçmek amacıyla bu şekil taksitlendirmelerin önüne geçme çabası içine girilmesi gerekmektedir!
    Adam asgari ücretle ev geçindirmek zorunda kalıyor ve istese de istemese de gidip aylık market alışverişini taksitlendirmek zorunda kalıyor.. ha bu bir çözümmü? elbette ki değil.. Sadece geçireceği cinneti biraz ötelemiş oluyor ne yazıkki..

memduhb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    SYM WOLF 250 (2014 mavi)
    Benım anlamadığım tüketim ile ayakta duran bi ekonomimimz var biz tükettikçe devlet gelir elde ediyo taksıt sınırlaması azda olsa alt gelır sınıfının alım gücünü etkileyecek buda ekonomıde durgunluğa yol açar diye düşünüyorum.

RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Alıntı ArdiaroS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben her şeyi taksitle alıyordum motosikletimi de 20 taksitle aldım -yoksa alamazdım-. Bu bana şey gibi geldi "paran yoksa lüks mal alma". Lüksü geçtim 12 taksit olmasaydı telefonumu bile alamıycaktım ben. Bu uyarlama acayip canımı sıktı :(
    Bunun anlamı şu sevgili arkadaşım. Yani şu mesajı veriyorlar insanlara ve topluluklara, Paran yoksa bizim kölemiz durumundasınız, bu durum bizim hoşumuza gidiyor, çıkmana izin vermiyoruz. Bu dünya biz patronlar ve paralılar dünyası. Yok öyle taksitle bir şeyler alıp da bizim karşımıza bizdenmiş gibi dikilemezsin. (yani: taksitle Antalya da lüks otele gelme, ben ordayım görmeyim seni, taksitle lüks araç alıp da otoparkta yanıma çekme gıcıklanıyorum, taksitle motorda alma yanımdan süratle makas atarsın sana uyuz olurum ama nakit alabiliyorsan paralı isen gel solla bas geç .... demek istiyor bu bankacılık kanunları ve kapitalist ekonomi düzeni ...

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:45 ----------

Alıntı memduhb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benım anlamadığım tüketim ile ayakta duran bi ekonomimimz var biz tükettikçe devlet gelir elde ediyo taksıt sınırlaması azda olsa alt gelır sınıfının alım gücünü etkileyecek buda ekonomıde durgunluğa yol açar diye düşünüyorum.
    Dostum siz ekonominin durumunu tam çözememişsiniz. Bak şimdi ,,, Bu ekonomide durgunluğa yol açmaz. Üst gelir gurubu alır ve alt gelir gurubuna satar , sonra üst gelir gurubu daha da gelir sahibi olur ama alt gelir gurubu daha da alta geçer ve bu para icadından beridir böyle devam etmiştir bundan sonrada böyle sürer gider. Siz hiç piyangodan milyonlar çıkmış birini hala piyasada parasını katlayarak zenginliğine zenginlik katanı tanıyor musunuz var mı? Sönüp giderler. İzin verilmez. Paraları bir şekilde biter bunların her nasıl oluyorsa...
    Tüm motor sevenlere sevgilerle..

KaPTaNHaSaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawa Z750
    ev kredileleri gibi taşıt kredilerinde de yüzde 25 en az peşin alınacak. özelliklede tatil firmaları 9 taksitden yukarısını çekemeyecek..

RODWIN250R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI NINJA ZX6R
    Alıntı KaPTaNHaSaN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ev kredileleri gibi taşıt kredilerinde de yüzde 25 en az peşin alınacak. özelliklede tatil firmaları 9 taksitden yukarısını çekemeyecek..
    Neden Tatil firmaları 9 dan fazla taksit çekmeyecekler yukarıda yazdım. Yıllık gelir seviyesi 18.000TL ile 25.000TL arası hatta 30.000TL ye kadar olan insanlar bu ortamlara giremeyecekler.
    Tüm motor sevenlere sevgilerle..

VOLkann - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2008 Honda CB600F Hornet
    Bu uygulama ile taksitler nedeniyle borç sarmalına giren kişiler yani kantarın topuzunu kaçıranlar karlı çıkqcaktır en azından fazla borçlanamayacaklar. Ancak borcunu gününde ödeyen, almak istediği şeylerden mahrum kalmayan bilinçli tüketici maalesef zarar görecektir.
    Ayrıca bu durumun sonucu olarak kayıt dışı ekonomi artacak yani devletin vergi kaybı olacak, senetli satış artacak ve özellikle elektronik malzemelerde ucuz,kalitesiz çin mallarına yönelim olacaktır.
    Bence bu fazla borçlanma olayını taksit sayısını toptan azaltmak yerine gelire, ödeme skoruna ve tabi ki kart limitine düzenleme getirerek kişiye özel ayarlasalar daha doğru bi iş yapmış olurlardı.

F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    kart kullanmadığıma göre benim için sıkıntı yoq
    mete_han bunu beğendi.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ne kadar taksit hayatınızı o kadar ipotek altına almak anlamına geliyor boşverin doğru bir uygulama zaman ile adapte olur tefeciden borç alarak değil birikiminiz ile istediğinizi alırsınız.

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Çok doğru bir uygulama. Memlekette kendiminki dahil ipin ucu iyice kaçtı. Her şeye kolay ulaşılabildiğinden insanlar ihtiyaç dışı gereksiz harcama yapıyorlar.

1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)