16 yasında ehliyet yok, eğitim yok, koruma yok, eee kaza yapınca kolu kırılcak değildi, allah rahmet eylesin.
16 yasında ehliyet yok, eğitim yok, koruma yok, eee kaza yapınca kolu kırılcak değildi, allah rahmet eylesin.
Aynı konuyu tekrar açmak gereksiz olmuş...
http://www.motosiklet.net/forum/konu...ml#post3212060
Aile naapsın şimdi....
Hadi kendisine acımamış, Arabanın sürücüsünün suçu ne ?...
Yok arkadaş..
Böyle aynasız kasksız gördünmü dalacaksın...
Ağzını burnunu kıracaksın ....
Ailesine sabır dilemekten başka bişey gelmiyor içimden...
Bence ehliyeti olmayana motosiklet satışı yasaklanmalı. Başkası alıp ehliyetsize verirse de hapis cezası olmalı ya da motosikletine el koyulmalı. Bu en azından çoluk çocuğun motora binmesini önler.
teker kırılmış frenleme yapmış ve otomobil o çizgiye kaymış.
Olsun.Gerekirse aynı konudan bir sürü olsun.Genç arkadaşlar hangi sayfaya girerse girsin böyle konularla karşılaşsın.Belki bi nebze olsun oturup düşünürler.
Bazen apaçi arkadaşları bu forumda agresif diye istemeyip kötü şeyler söylüyoruz.Ama bunun yerine biraz sabırlı olsak.Biraz biraz bişeyler anlatmaya çalışsak hemen dışlamasak daha iyi olmaz mı?Ne öğretsek kardır.Kim ne derse desin.16-17 yaşında hangimiz tam tekmil korumayı bırak,hangimiz kaskla dolaştık.Ama şimdi bu forum sayesinde bir sürü örnek olduğumuz genç arkadaşımız var.Biraz sabır gösterip birinin hayatını kurtaralım yaaa.
Aynen katılıyorum. Canlar gidiyor. O çocuk ve herkesin kızıp Apachi dediği diğer gencecik çocukları ölüm veya sakatlık ile burun buruna yaşatmak yerine, biraz daha yaşayıp olgunlaşma fırsatı bulmalarını sağlamak hepimizin sorumluluğu.
Öncelikle böyle forumlarda fikirler filizlenecek ve kamuoyu denen bilinç gelişecek. O zaman yetkililer kulaklarının üstüne yatamaz.
Alkollü sürücü ile mücadale gibi mücadele edilmesi gereken bir konudur bu.
Allah rahmet eylesin. KOrumanın Önemini Hatırlatmaya gerek yok . Herşey Ortada.
Allah Rahmet Eylesin. Çok üzücü bir durum. Allah yakınlarına sabırlar versin.
Kask, koruma vs. evet hepsi olmalı ama,
20 seneden fazla bir süre otomobil kullanmış ve motosiklete yeni başlamış biri olarak şunu anladım ki, ehliyet alacak
herkese A2 ehliyeti zorunlu olmalı. yani A2 almadan B veya daha üst sınıf ehliyet verilmemeli.
Trafikte motosiklet kullanmasını bilmeyen kişiye motorlu araç kullanma ehliyeti verilmemeli.
ve tabii ki koruma konusu, motosiklet kullanıcılarına da bu konuda ciddi yaptırımlar uygulanmalı.
mümkünse korumasız motor kullanan kişileri trafikten uzaklaştırmaya varabilecek kadar yaptırımlar
uygulanmalı. Sonuçta adamın canını kurtarıyorsun, varsın binmesin motora.
Bu dediklerim olur mu? normal de olur ama maalesef yaşadığımız ülke Türkiye olunca ne yazık ki
umut bile taşımıyorum bu ve benzeri sorunların düzeleceği konusunda. Biz sadece konuştuklarımızla
kalırız böyle.
Allah Rahmet Eylesin tekrardan. Mekanı cennet olur inşaallah.
Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.
allah rahmet eylesin...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)