Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...
yazık etmiş motora salak. madem aşırı diktin motoru yaz elini gazdan çek ya da arka frene bas değil mi yani? birinci viteste asılmış öküz gibi. gazı yoklayarak tekere alacaksın, önce önü bir kaldırıcan sonra gazla oynayarak havada tutacaksın.
NC700
ABS'li Honda NC700S 20,850 lirayken Mondial'in motoruna 19,990 lira veren adamın motosiklet bilgisinden şüphe ederim.
yahu yaranılmaz bizede...
Mondial hiç büyümüyor hep küçük cc getiriyor diyoz.
Adamlar büyük cc getirir, e plastik vs.
Yuki spitzer , megelli vs. o kadar parayı hak ediyorsa bununda alıcısı olur.
Milletimiz saçma sapan 1-2 yılda dökülen elektrikli bisikletlere 2 bin - 3 bin Tl verirken bu bence gayet alınabilir bir fiyat.
emin ol anadoluda emekli bir amca satın alır bundan bir iki tane..
çin malı değil diyede kandırırlar onu
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Mondial AL yolda KAL Ben uzun sürdir biniyorum hiç yolda kalmadım diyenelr cıksada Kalır baba Alınmaz Bu paraya.
Yakıt sistemi yazmadığına göre karbüratörlü sanıyorum. Helalinden 6000 lira veririm,çinliye fazladan bir kuruş verilmez.
Motor enjeksiyonlu, karbüratörlü değil.
Yazılanları okudukça kafamda bazı düşünceler şekillendi, onları bir yazayım dedim :
- Motorun fiyatı gerçekten markasına göre yüksek ancak 650 cc Touring bir motosiklet için anormal yüksek de değil. Ederi 15 bin TL falan benim gözümde. Ederi derken, CF moto olarak ederinden bahsediyorum. Bazı yerlerinde ucuz plastik kullanımı dışında mekanik olarak kötü bir motosiklet değil bu ama Mondial'e 15 bin TL verilmez.
- Yorumlardan gördüğüm kadarıyla arkadaşların çoğu internette araştırma yapmıyor ve Youtube'dan inceleme videosu bile izlemiyor
- Kesin ifadelerle olumsuz yorum yazanların çoğu aslında muhtemelen hiç Çin motoru sahibi olmamış. Bu forumda kendi kullanıcısının memnun olup sorun çıkarmadığını söylediği modellere bile, motorun gerçeğine yolda bile denk gelmeden kötü diyen insanlar mevcut.
- amaninmb arkadaşın yukarıda yazdığına paralel olarak ortada şöyle bir durum var : Bu ülkede yıllarca berbat kalitede ucuz motor satıldı ve bunların tümü bir iki senede içerisinde hurdaya çıkıp kayboldular. Ancak bunların olumsuz hatıraları insanların zihninde yaşamaya devam etti. Bazıları için film o noktada koptu ve "Çin motorları kötüdür" deyip dosyayı kapattlıar. Sonra tabi Çin motorları gelişmeye devam ettiler ve Mondial'in MC, MR ve MH modellerinden itibaren çıta yükselmeye başladı. Çıta yükselirken tabi haliyle fiyatlar da yükseldi. İnsanların kafasındaki Çin motosikleti imajı fiyatın altında kalmaya başladı. O noktadan itibaren de itrazlar başladı, insanlara yaranmak mümkün olmadı. Bu motorun fiyatının yüksek olduğu kesin ancak şunu unutmayın ki 650 cc motosiklet yapmak için belirli kalitede malzemelere ihtiyacınız var. Aksi durumda, işin dayanıklılık kısmını geçtim, insanların ölümüne sebebiyet verirsiniz. 650 cc'ye çıkınca işin şakası kalmaz. Dolayısıyla bu hacimlerdeki motosikletlerin, Mondial marka olduğu için 6 - 7 bin TL'ye satılmalarını beklemeyin. Bu iş böyle, motorlara dijital gösterge, gazlı amortisör, daha dayanıklı malzemeler, enejksiyon sistemi geldikçe fiyatları da artacak. Bunun karşılığında Honda veya Yamaha'nın ufak modellerine bağlı kalmaktan kurtulacaksınız. Özellikle ufak modellerde fiyatlar Honda, Yamaha fiyatında olacak ama daha zengin donanıma ve inanmasanız da, ufak sınıfta zamanla daha kaliteli motorlara sahip olacaksınız. Ve bu sayede belki de Japon firmalar artık daha kaliteli ürünler getirmek zorunda kalacaklar.
Tamam dediklerinde haklısındır doğrudur ama benim anlamadığım şey test etmeden iyi olduğu kanaatine nerden varıyorsunuz ? Bakın hiç bir mt07-mt09 başlığında tek kelime iyi kötü yorumu yapmadım.Burayada iyi kötü demedim.Dalga geçiyorum sadece bu motosikletle.Ama yinede iyi kötü demiyorum...
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
BU motor CFMOTO 650 TK modelinin etiketi mondial olanı...
Benim iyi dememin sebebi yabancı kaynaklı test videoları. Oysa kötü diyenlerin hiçbir dayanağı yok. Tek dayanakları Mondial'in bugüne dek getirdiği birçok uyduruk model. Halbuki Mondial'in bunların tasarımları üzerinde %90 bir etkisi yok. Adam beğenip getiriyor testini bizler yapıyoruz. Getirdiği motor bazen denk gelirse iyi oluyor, bazen de sahibine lanet okutuyor. Bu seferkiler CF Moto'dan gelmişler ve gayet düzgün motorlar. Fiyatı uygun olmayabilir ama alırsanız şikayet etmezsiniz. Bunu ben söylemiyorum, test edenler söylüyor. Tabi naked modeli de ER-6n'e benziyor diye onunla da kıyaslamamak gerekiyor . Burada öyle hava yaratılıyor ki bazılarına bedava verseniz bile CBF 150'yi buna tercih eder.
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Bizdende var. şahsen eskiden mondial 50 TT'm de oldu ama ite poka püsereğe sürerdim. niye?
-parça ucuz , işcilik yok neredeyse ve motor ucuz....
e Honda ne oldu? - Bakımları zamanında , hiç değilse 3-4 haftada bir yağı kontrol altında , toprak yolmu - asfalt yolmu seçimi daima asfalttan yana....
e mondiali alan adam ne yapıyor cg serisinde , egsoz değiştir, bas , tek teker derken illaki canı çıkar , birde bakımını yapmazsa tamam...
Burdada var motorcularda görüyorum. CBF150 adam 8000 km de kurye yağa bakmamış motor iptal.
Bizim Skoda Favorit 93 model bir aracımız var. orjinal 90 binde şimdi. YAZISI BURADA
Kaç kere fethiyeye , kaç kere niğde vs gittim geldim ve maşallah tık demedi. neden bakarım çünkü. ve satmam inşallah. evladiyelik aracım bu benim.
aynısı komşumuzda var. illallah ediyor , bunu beyazı 1 çalışır 2 iteleriz sabahları....
Biraz bakma ile alakalı, biraz malının kıymetini bilme ve birazda şans işi.
Ayrıca parasına göre iyidir. Wuyang Honda mesela; adam sadece 250 cc motora kadar çıkmış. Spacy, Fizy bunu Honda'nın çinlisi Wuyang yapıyor ama iyi yapıyor. E bunun XX firmada yapanı var aynı kaporta takıl geç git. Fiyatı ona göre ama.
Kullanan vs illaki olacaktır ama ben iyi olacağı kanaatindeyim. CFmoto'da araştırmalarda Çinlinin Süpermoto yapıcılarından ve öküz değillerdir hazar o kadar koca firma.
Kısacası çinlide olsa Japonda , Avrupalıda. iyi bakılması gerek , düzenli bakımlarla ve nazik kullanımda bişi olmaz.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)