Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Şekil, adamı beklentiye sokuyor

REKLAM ALANI
    flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    Yok aldığınızda önde orjinalinden farklı ebattamıydı onu soruyorum.Yoksa yeni arka lastik alıp önü eski bırakacağınızı düşünmedim.
    Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı flame adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok aldığınızda önde orjinalinden farklı ebattamıydı onu soruyorum.Yoksa yeni arka lastik alıp önü eski bırakacağınızı düşünmedim.
    Hayır.
    Ön, dediğim gibi 120 idi. (Yani orijinal ölçüsündeydi) Arkadaş, arkaya 160 yerine 170 taktırmıştı. Bu yüzden takım olarak değiştirdim.
    Bu arada, Michelin Pilot Power 3 aldım.
    EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.

flame - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09,Derbi Gpr 125 Nude
    Alıntı guven61 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır.
    Ön, dediğim gibi 120 idi. (Yani orijinal ölçüsündeydi) Arkadaş, arkaya 160 yerine 170 taktırmıştı. Bu yüzden takım olarak değiştirdim.
    Bu arada, Michelin Pilot Power 3 aldım.
    Pirellinin birkaç farklı serisi ve 3sene m3 kullandım.Sonraki 2 sene m5.İlk defa pilot power kullanıyorum ve hiç memnun değilim.Ben gibi.Karışık hamur fakat ortası çok sert.Z750 gibi ağırlık merkezi komple önde olan motosiklette büyük sorunlar yaratıyor...Umarım sorun yaratmaz sizede.
    Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)

Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı flame adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Pirellinin birkaç farklı serisi ve 3sene m3 kullandım.Sonraki 2 sene m5.İlk defa pilot power kullanıyorum ve hiç memnun değilim.Ben gibi.Karışık hamur fakat ortası çok sert.Z750 gibi ağırlık merkezi komple önde olan motosiklette büyük sorunlar yaratıyor...Umarım sorun yaratmaz sizede.
    Bir önceki motosikletimde (CBF 1000) ben de en son Pilot Power kullanmıştım. Memnun kalmamıştım. Lakin yeni çıkan Power 3 gerçekten gözüme girdi. (Avrupa'da en iyi performans lastikler arasında gösteriliyor) Motosikletimde gücü hissettim.
    M 5'te Pilot Power gibiydi. Her kalkışta patiye kalıyordum. Orta fazla sert.

Vitus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yok
    Şahsi düşüncemi belirteyim, motoruna 'kalın teker' alıp ebadını da bilmeyen adamın motosikletini almazdım

Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı Vitus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şahsi düşüncemi belirteyim, motoruna 'kalın teker' alıp ebadını da bilmeyen adamın motosikletini almazdım
    Vatandaş, bilmediğinden değil de, kulaktan dolma fikirlerle daha iyi olacağını varsayarak bu değişikliği yapmış. Önceki motosikletleri SS'miş. Benzetmeye çalışmış.
    Anlattık dilimiz döndüğünce. En azından öğrenmiş oldu.

Nomad_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ninja 250 / Triumph Daytona 675 / Yamaha R1 / Z800
    Biraz öyle oldu.

Mayıs ayında aldığım CBF 1000'de 170 lastik vardı. Aldığım motosiklet henüz 5000 km.de idi. Eski sahibi iyi olmayan orijinal lastiklerini değiştirmiş. Arkaya 170 takmış. (Orijinali 160'tır.)
    Bir müddettir lastik bakıyordum. (İçime sinmemişti zira)Henüz 2-3 bin km.deki Metzeller M 5 lastikleri söktürüp iki gün önce 160 lastik taktırdım.

Zira 160 lastiğe göre dizayn edilmiş janta 170 lastik taktığında yatış çizgisi olması gereken yerden daha farklı bir yerde olacaktır. Motosikletin kıvraklığı kaybolacak, hakimiyet zorlaşacaktır. (Bunu daha önce yaşamıştım. Tecrübeyle sabittir yani.)

Bu yüzden orijinal lastiğin 130 ise bundan şaşma. Ya da yapabiliyorsan jantla birlikte değiştir. (O da extra yakıt ve maşada tadilat olarak sana geri dönecektir)

jant büyütmek tekerin ölcüsüne getirmek masraflı bir iş midir ? .. Yapacağımı sanmıyorumda merakımdan soruyorum

Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı Nomad_41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    jant büyütmek tekerin ölcüsüne getirmek masraflı bir iş midir ? .. Yapacağımı sanmıyorumda merakımdan soruyorum
    Hiç girişme derim.
    Nomad_41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Hiç girişme derim.

Olaya bakarmısın abi 1 motor daha düştü sahibindene . 0 ayarlarında. tekeler michelin pilot serisinden 160 lık ) Kaderımde 160 lık var galba )

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    şekil adamı beklentiye sokmasın zira bu motordan hiç bişey beklenmez.

Motosikleti
    Alıntı celikat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şekil adamı beklentiye sokmasın zira bu motordan hiç bişey beklenmez.
    Motordan derken bu satılan motordan mı yoksa ? Ninja250 den ?

celikat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hayabusa
    ninja 250 den.

Motosikleti
    600 lük alayım ıstersen baslangıc motoru alırken ?

Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    hocam 150 lik kaldırır Ninja 250 nin jantı.Arkadaşımda vardı continental taktırdı 150/70 hiç sıkıntı yok ama 160 lık olmaz
    Nomad_41 bunu beğendi.
    '78 Peugeot GL 10 - '06 Monero Angel 150 - '05 Kanuni Seyhan 150 - '07 Hyosung Gt 250 R - '12 Hyosung Gt 250 R - '05 Honda CBR 600 F - '08 Honda CBR 600 RR

Motosikleti
    jant işlemınde ne kadar maliyet tuttu totalde hocam söyleye bılırmısın sorun olmazsa

sodalimon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha S10
    Bu kadar bekledikten, bu kadar okuduktan, bu kadar araştırıp düşündükten sonra gidip on numara hatalı alışveriş yapacaksın değil mi
    Yapma etme...
    İbret-i MT olacaksın sonra
    Nomad_41 bunu beğendi.

Motosikleti
    Alıntı sodalimon adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kadar bekledikten, bu kadar okuduktan, bu kadar araştırıp düşündükten sonra gidip on numara hatalı alışveriş yapacaksın değil mi
    Yapma etme...
    İbret-i MT olacaksın sonra

Hahahha . 2 tane motor begendım 2 sındede 160 teker çıktı yav . Ama napalım alsak bile tekeri değiştirirz . bir kaç işyerınden arkadsımda söyledi 150 kaldırır ama 160 bence fazla olur dedi . Ama dusundum 10 luk bi fark bu kadar göze mı çarpıyor? Çok fazla tecrübeli değilim belkide o 10 luk dediğim farkın içinde dağlar yatıyordur

sodalimon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha S10
    Hahahha . 2 tane motor begendım 2 sındede 160 teker çıktı yav . Ama napalım alsak bile tekeri değiştirirz . bir kaç işyerınden arkadsımda söyledi 150 kaldırır ama 160 bence fazla olur dedi . Ama dusundum 10 luk bi fark bu kadar göze mı çarpıyor? Çok fazla tecrübeli değilim belkide o 10 luk dediğim farkın içinde dağlar yatıyordur
    O zaman benim hayat deneyimimi (tecrubemi) dinle, motosiklet deneyimi olan diğerlerini (bende de o yok ) dinle...
    Adamlar sabahtan beri yazmışlar özenip, dinlemezsen (hayat deneyimime göre) burnun b.ktan kurtulmayacak
    İzmir'e geldiğinde anlayacaksın
    Nomad_41 bunu beğendi.
    Motosikleti; biraz da, geri gitmeyen bir yoldaş olduğu için seviyorum. Hep ileri; ama, hep ileri gidiyor... Geçmişle hesabınız kalmamışsa, tam size göre motosiklet.
    Size göre de; daha keşfedilecek, yaşanacak çok şey varsa, haydi atlayın motosikletinize...

Motosikleti
    Estafurullah hocam herkezin sözünü lafını dinledim . Zaten hangi ninjayı alsam lastiklerini değiştiricem ben planım ondan yana onun maddiyatını bile ayarladım.. Hani hoş duruyor mu duruyor büyük tekerlek gösteriş vs ama şekil ugruna sıkıntıya gırmeye gerek yok

Pistolero_10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2012 Hyosung GT 250 R & '08 Honda CBR 600RR
    jant işlemınde ne kadar maliyet tuttu totalde hocam söyleye bılırmısın sorun olmazsa
    orijinal jantına taktı 150 lik continentali ön lastik 110/70 (orijinal lastik) arka 150/70 continental çokta güzel durdu sanırım 500 küsür tl
    Nomad_41 bunu beğendi.
    '78 Peugeot GL 10 - '06 Monero Angel 150 - '05 Kanuni Seyhan 150 - '07 Hyosung Gt 250 R - '12 Hyosung Gt 250 R - '05 Honda CBR 600 F - '08 Honda CBR 600 RR

2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)