http://www.youtube.com/watch?v=9V6VbVLtbo0
s.a
Bence %80 suç motorcuda.
adam yanlış yere sinyal vermiş olsa da arabanın yönü değişmeden dar açı ile solllamaya çalıştı.tamamiyle yanlış bir hareket.
sizce
http://www.youtube.com/watch?v=9V6VbVLtbo0
s.a
Bence %80 suç motorcuda.
adam yanlış yere sinyal vermiş olsa da arabanın yönü değişmeden dar açı ile solllamaya çalıştı.tamamiyle yanlış bir hareket.
sizce
Suç kimde diye nasıl sorabilirsin adam sana çarptıktan sonra haklı olsan ne olur olmasan ne olur ? diyelim ki haklısın ne olacak ? bu karsıdan gelen arabanın altında kalmayacağın yada oradan sağlam çıkacağın anlamına gelmez.Maddi hasar her türlü karşılanır.
Suçu onda bunda arayacağımıza en iyisini ümit edin en kötüsüne hazır olun.Kask bot tulum ve eldiveniniz ile.
Hızlı ya arkadaş
Ben jack'in kalın bağırsağıyım..
Sinyal veren aracın kıçına çok fazla yaklaşılmaz...
Gerçi ...davası olmaz derler. Kaza meydana geldikten sonra neyi tartışacaksın. Olan olmuş...
İstanbul trafiğinde pişen adam kolay kolay kaza yapmaz.
Sollamak yasak,
ama bizimki sollama yapiyor.
Böyle durumlarda suçlu kim diye aranmaz.
Net belli.
Hayatin icin bir saniyeni harca.
Hayatini bir saniye icin harcama.
İki şeritlik yolda kendine bir şerit açıp üç şeritli yol gibi takılırsan suçlu sen olursun.
yeni başladım ama şimdiye kadar öğrendiğim bi'şey varsa o da her zaman motosikletlinin hatalı olduğudur. trafik kurallarına vs. göre her konuda haklı olsan da sonuçta (Allah Korusun) yaşanan bir kazada ne gliyorsa motosikletin başına geliyor. o nedenle bu gibi durumlarda kimin haklı olduğunun pek de önemi yok aslında. motorcu her zaman haksız maalesef.
Izdırabın sonu yok sanma, bu âlem de geçer, Ömr-i fâni gibidir, gün de geçer, dem de geçer.
Bir kere sollama o kadar yakından yapılmaz. En az bir araçlık mesafede geçilmelidir öndeki araç. Bu arada sollamanın nasıl yapılacağını gösteren bir video
http://www.youtube.com/watch?v=RKXkM4ASEE0&sns=em
Yolda sollama yassah + yanlış sinyalizasyon var mevzuda. %20 arabaya %80 motora veriyorum dağılabilirsiniz
Adam sağa sinyal verip sola kırıyo, "bir araç sola sinyal verip sola dönecekse ve yavaşlıyorsa o aracı sağ tarafından geçebiliriz bu hatalı sollama olmaz." aynı kural burdada geçerlidir diye düşünüyorum, sonuçta araç sinyal verdiği gibi sağa çekilseydi motorcu şeritten çıkmadan geçebilirdi yanından. Bence suç öndeki aracındır, hayabusa sürücüsü ölmediyse o adamı dövmelidir ve AEA dan bir hatırlatma " Haklı ve ölü olmayalım"...
hızlı ve öfkeli olunca böyle pert olur işte.bunlara bakıp ibret alsın herkes.motsikleti keyifle sürmeyi beceremeyen adam gibip motor almayacak arkadaş.motosiklet trafikte hız aracı değildir.bunu öğrenecek bir kere.başka insanların hayatını da riske ediyor bu tip sürücüler.zaten daracık yol , araç diyelim ki kaçmaya çalıştı , içinde de acemi bir bayan sürücü arka koltukta bir bebek var.bayan panik yaptı sağa kırdı araba 5 takla attı.sonra ne olacak?o zaman mı öğrenecek bu göt herif trafiğin şaka olmadığını?canlar alarak belki de?
bu tip sürücüler kaza yaparak mı olur ne yaparak bilmiyorum ama tez zamanda trafikten temizlensinler.
illa adrenalin isteyen varsa çıkacak "pistlere" gazın dibine de vuracak adrenalin patlaması da yaşayacak.
yoldaki yönleri ayıran devamlı çizgi sollama yasağına işarettir..
sollama yasağı ise 'motorlu taşıtlarla çok izli motorlu taşıtları sollamak yasak' anlamına gelir..
motorsiklet sürücü %100 suclu.. hem kendini hemde diğer trafik kullanıcılarını tehlikeye atıyor.
tam tersini düşünelim.. otomobil ile devamlı çizgili bölümde, yani 'sollama yasağı' olan yerde, sepetsiz yani tek izli motorsikleti sollayabilir - eğerki şerit ihlali yapmadan 1.5 metre mesafe koyabilirse.
Suç %100 araba sürücüsünde olsa ne yazar(ki burada motorcu daha suçlu gibi)...
Giren biz motorculara giriyo her zaman ki önemli olan kısmı burası.
Şimdi bu adamda en iyi ihtimal bi kaç kırık kemik bir de pert hayabusa var kötü ihtimali düşünmek bile istemiyorum...
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)