Ayak pompasına güvenilir mi?
Reklamlar
-
Arkadaşlar kanuni cross 150 var.. Bunun lastikleriyle hep sorun yaşadım.. Yol tutma değil de sanki öncesinden farklı tepki veriyor frenlere yada hafif sağa sola çekiyor gibi geliyordu.. Gittim servise söyledim.. Başı kalabalık falan 2dk hava bastı tamam dedi gittim.. Yine de devam ediyordu servisten çıktığımda.. Benzinlikten ayak pompası almıştım bir deneyeyim dedim ön 15 arka 20 civarı çıktı.. Kitapçıkta ön 36 arka 40 psi yazıyor.. Neyse bastım havaları ancak içimde bir korku var.. 20 tl lik pompa sonuçta ancak bu kadar saçma rakamlar göstereceğini sanmam.. Sizce hangisi doğrudur ona göre servisle biraz atışmaya gireceğim..
Reklamlar
-
Ayak pompalarının üzerindeki gösterge değerleri çok sağlıklı değildir.
Tam olarak o da doğru göstermeyebilir ama benzinlikteki hava pompalarında lastikleri çok ısıtmadan bir kontrol edin.
-
Genelde ön 28 arka 30 31 psi oluyor motorlarda. 36 40 fazla geldi bana.
-
Arda_Karaca adlı üyeden alıntı
Ayak pompalarının üzerindeki gösterge değerleri çok sağlıklı değildir.
Tam olarak o da doğru göstermeyebilir ama benzinlikteki hava pompalarında lastikleri çok ısıtmadan bir kontrol edin.
2-3 psi yanlış gösteriyorsa o kadar sorun değilde 10-15 psi geçiyor o kadar yanlış gösterirler mi ki? Ek kısa zamanda uğrayacağım zaten benzinliğe..
Osırıs adlı üyeden alıntı
Genelde ön 28 arka 30 31 psi oluyor motorlarda. 36 40 fazla geldi bana.
http://www.kanuni.com.tr/upload/idos...nm_Klavuzu.pdf
Açıkcası bana da fazla geldi ancak kitapçık öyle.. Vardır bir bildikleri dedim..
-
Sen lastiğin yanaklarına bak,orda ebatların yanında yazması gerekiyor. örnek vereyim 180/55/17 = 42 PSI, 120/70/17 = 36 PSI gibi. kafana göre hava basıyorsun ama yanlışlık yaparsan en ufak bir hatayı kaldırmaz seyir halinde.
-
benim de 10 liralık ayak pompam var...
yıllardır hava göstergelerine felan bakmadan elimle kontrol ederek basıyorum havayı...
1 senedir arka lastik 5-6 günde 1 inerdi... (dublex lastik) ayak pompası ile basardım... geçen haftada iyiyce sıkıldım bu basma işinden iç lastik taktım...
havasını gene el kararı doldurdum.. bir de gidip benzinlikte kontrol ettiğimde 35 psi idi... normalde 36 olması lazımmış...
-
http://www.hepsiburada.com/liste/dre...iew%3dlisterBu konuda takıntılı biri olarak,her binişimden önce lastikler soğukken hava basıncını kontrol ederim.Lastikler ısınınca hava basıncı doğru göstermez.Ben de ayak pompası kullanıyorum ama pompanın basınç göstergesi yanlış gösterir.Bu tip bir hava basınç göstergesi çok işime yaradı.Ayak pompasının yanında motorda bulundurmanı öneririm.
Dreamcar Hava Saati Saat Tip Çelik Gövde 22012
Sermayesi din olanın rehberi şeytan olur.
-
Sevdim bu arkadasi alirim kesin..koy sirt cantasina yerde kaplamiyor... Bakalim lastik ne kadar hava kaciriyor derdi neymis..
-
bridgestone marka dijital hava ölçeri ve lastik diş derinliği ölçme zımbırtısını lastikçi tanıdığım 10 liraya getirmişti tabi baya oldu.
-
20 liralık dandik pompaların göstergesine sakın güvenme, aynı basıncı bile 10 psi farklı gösteriyor bazen.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)