Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Cross'a Başlarken

REKLAM ALANI

Daha 16 yaşındayım 2-3 yıl içerisinde ehliyet ve cross motoru almayı planlıyorum sizce crossa hazırlık için ne yapmalıyım vede crossa başlarken ilk motor hangisi olabilir? Bilgilerinize muhtacım

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    dersine çalış

Osırıs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Eğitim şart,kaliteli ekipman masraf çıkarmayacak ucuz yollu bir motor. malum ilk zamanlarda bol bol devrilir motor

Motosikleti
    x treme max
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dersine çalış
    Işte bakin adam gibi soru sorana yaklaşim bu...sonra millet niye apaçi oluyo deniyo...bunu yazacagina duzgunce aciklasanda bi bilincli motorcu daha kazansak fenami olur?

Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650GS
    Ben senin yaşında olsam ve ilk motosikletimle cross'a başlıyacak olsam. Alırdım bir dağ bisikleti, dağ tepe dolaşırdım.

Örneğin taşlık yolda iki tekerin tepkisi ne oluyor, uzun süre beklemiş su birikintisinden geçersem başıma neler gelebilir der motosikletimi alana kadar tecrübemi edinirdim.

shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşım daha vakit varken bazı şeyleri kafasına sokmasına gerek yok motor mu gir 17 yaşına ne halt yersen ye apaçi apaçi diyoruz bugün bir tane yunus ekibi kask takmaz apaçilik nerede başlar geçenlerde polisin biri hava atıyor sanki altındaki motor kendinin gibi eğitim olmayınca olmuyor işte 6 ayda polis yaparsan bu kadar olur hele ben akademiye gideyim üst rütbelerde bunları bir güzel yakıcam olmadı kasktan 77 tl ceza yedirtcem
    Alıntı rockrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Işte bakin adam gibi soru sorana yaklaşim bu...sonra millet niye apaçi oluyo deniyo...bunu yazacagina duzgunce aciklasanda bi bilincli motorcu daha kazansak fenami olur?

Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Cross kullanmak icin yasin yeterli. Ehliyeti beklemene gerek yok. Tabiki trafigin oldugu yollara cikmamak kaydiyla. Sağlam bir cross kullanicisi olmak istiyorsan cok gec kalmis sayilmazsin.
    Lakin dedigim gibi motorunu alip trafige cikacaksan, ehliyetini alip öyle cik yollara, yok ben dag tepe dolasicam, bu isin spor kismi ile ilgileniyorum diyorsan, daha da gec kalmadan ekipmanlarini tamamlayip motorunu al.
    blamir, cenkito ve İmportant bunu beğendiler.

suatt22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    cross işi öyle göründüğü gibi kolay değildir en ufak bir düşüşde allah korusun bacağı kırarsın motorun ağılığıda çok önemlidir paran varsa güzel hafif bir alet al ama ağır dengezis bir aletler çok zorlamırsınki bu da senin yaşında biri için ölümcül olabilir motor üstüne düştüğü zmanda altından kalkamayabilirsin tepelere geldinmi motor üstünden atabilir seni sonra motoru kaldırıp üstüne binip gazlaman hiçmi hiç kolay olamz ben tavsiye etmem ama imkanların çok iyi ise yani ailen zenginse gir yoksa hiç bulaşma

Motosikleti
    2013 S1000RR Hp4
    Alıntı suatt22 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cross işi öyle göründüğü gibi kolay değildir en ufak bir düşüşde allah korusun bacağı kırarsın motorun ağılığıda çok önemlidir paran varsa güzel hafif bir alet al ama ağır dengezis bir aletler çok zorlamırsınki bu da senin yaşında biri için ölümcül olabilir motor üstüne düştüğü zmanda altından kalkamayabilirsin tepelere geldinmi motor üstünden atabilir seni sonra motoru kaldırıp üstüne binip gazlaman hiçmi hiç kolay olamz ben tavsiye etmem ama imkanların çok iyi ise yani ailen zenginse gir yoksa hiç bulaşma
    Aynı fikirdeyim.

Dl650 - Transalp - Varadero gibi motorlardan uzak dur. Honda Xl200-Yamaha Xt125-Dt125 alınabilir.
    heineken bunu beğendi.

suatt22 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    zaten arkadaş cross demiş transalp varadero cross değil kaldıkı piyasadaki birçok cross da arkadaşa ağır gelicektir 134 kg üstüne düştüğünü hayal etsin veya yokuşta üstüne binip nasıl gideceksin bunun için vücutun sağlam olması aşırı efor gerekli bu arada boyun kaçki
    cenkito bunu beğendi.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    Alıntı suatt22 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    cross motorda hafiflik cok önemli motoru tutarken, düzeltirken belini sakatlayabilirsin
    Adım CEM
    MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
    Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz

Motosikleti
    Triumph Street Triple 675
    dersine çalış
    Hayalde mi kurmasin. Ehliyet-egitim-koruma ve ekipman- motor.

Boyun şuan 1.70 ama 2-3 yıl içerisinde uzarım illaki

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------

16 yaşında ailem cross kullanmama izin vereceğini sanmıyorum en az 18 olmam lazım hem malum derslerim var ygs falan

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------

Allaha şükür maddi durumumuz iyi yakın kuzenlerim crooscu ktm honda falan var onlarda ama illa küçük motorla direksiyon çalışmam lazım diyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------

İlk croosum hafif olmasımı lazım ilk alacagım motorun 3 4 milyar arası olması lazım yani bu fiyat motorlar hafif oluyor mu

lonqston - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 150 MC
    Sen ilk önce bi insanların yazdığı sorulara cevap vermeyi öğren daha sonra dön aynaya bak ben ne demişim diye.
    dersine çalış

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)