Daha 16 yaşındayım 2-3 yıl içerisinde ehliyet ve cross motoru almayı planlıyorum sizce crossa hazırlık için ne yapmalıyım vede crossa başlarken ilk motor hangisi olabilir? Bilgilerinize muhtacım
Daha 16 yaşındayım 2-3 yıl içerisinde ehliyet ve cross motoru almayı planlıyorum sizce crossa hazırlık için ne yapmalıyım vede crossa başlarken ilk motor hangisi olabilir? Bilgilerinize muhtacım
Eğitim şart,kaliteli ekipman masraf çıkarmayacak ucuz yollu bir motor. malum ilk zamanlarda bol bol devrilir motor
Ben senin yaşında olsam ve ilk motosikletimle cross'a başlıyacak olsam. Alırdım bir dağ bisikleti, dağ tepe dolaşırdım.
Örneğin taşlık yolda iki tekerin tepkisi ne oluyor, uzun süre beklemiş su birikintisinden geçersem başıma neler gelebilir der motosikletimi alana kadar tecrübemi edinirdim.
arkadaşım daha vakit varken bazı şeyleri kafasına sokmasına gerek yok motor mu gir 17 yaşına ne halt yersen ye apaçi apaçi diyoruz bugün bir tane yunus ekibi kask takmaz apaçilik nerede başlar geçenlerde polisin biri hava atıyor sanki altındaki motor kendinin gibi eğitim olmayınca olmuyor işte 6 ayda polis yaparsan bu kadar olur hele ben akademiye gideyim üst rütbelerde bunları bir güzel yakıcam olmadı kasktan 77 tl ceza yedirtcem
Cross kullanmak icin yasin yeterli. Ehliyeti beklemene gerek yok. Tabiki trafigin oldugu yollara cikmamak kaydiyla. Sağlam bir cross kullanicisi olmak istiyorsan cok gec kalmis sayilmazsin.
Lakin dedigim gibi motorunu alip trafige cikacaksan, ehliyetini alip öyle cik yollara, yok ben dag tepe dolasicam, bu isin spor kismi ile ilgileniyorum diyorsan, daha da gec kalmadan ekipmanlarini tamamlayip motorunu al.
cross işi öyle göründüğü gibi kolay değildir en ufak bir düşüşde allah korusun bacağı kırarsın motorun ağılığıda çok önemlidir paran varsa güzel hafif bir alet al ama ağır dengezis bir aletler çok zorlamırsınki bu da senin yaşında biri için ölümcül olabilir motor üstüne düştüğü zmanda altından kalkamayabilirsin tepelere geldinmi motor üstünden atabilir seni sonra motoru kaldırıp üstüne binip gazlaman hiçmi hiç kolay olamz ben tavsiye etmem ama imkanların çok iyi ise yani ailen zenginse gir yoksa hiç bulaşma
zaten arkadaş cross demiş transalp varadero cross değil kaldıkı piyasadaki birçok cross da arkadaşa ağır gelicektir 134 kg üstüne düştüğünü hayal etsin veya yokuşta üstüne binip nasıl gideceksin bunun için vücutun sağlam olması aşırı efor gerekli bu arada boyun kaçki
Boyun şuan 1.70 ama 2-3 yıl içerisinde uzarım illaki
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------
16 yaşında ailem cross kullanmama izin vereceğini sanmıyorum en az 18 olmam lazım hem malum derslerim var ygs falan
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:56 ----------
Allaha şükür maddi durumumuz iyi yakın kuzenlerim crooscu ktm honda falan var onlarda ama illa küçük motorla direksiyon çalışmam lazım diyor
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:58 ----------
İlk croosum hafif olmasımı lazım ilk alacagım motorun 3 4 milyar arası olması lazım yani bu fiyat motorlar hafif oluyor mu
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)