motordan anlayan baksin...
Reklamlar
-
arkadaslar motorum x treme max...hergun 70 km işe gidip geliyorum yolda 60 la gidersem sorun yok ama 70 -80 arasi gidersem 20. Km de flan motor öksürüp susuyor ve çalismiyor,on dakika dinlendikten sonra kendine geliyor ve yine 60 i gecersem susuyor sorun ne olabilir?
Reklamlar
-
motorda fazlaca bir sıcaklık var mı...
yağını felan kontrol ettin mi...
-
Yağını fazla koyduysan hararet yaptırıyor olabilirsin. geçenlerde başıma geldi de
-
Osırıs adlı üyeden alıntı
Yağını fazla koyduysan hararet yaptırıyor olabilirsin. geçenlerde başıma geldi de
motora fazla yag konulması en fazla motoru yorar, cok zorlanırsada conta patlatır
hararet yaptırmaz asıl yagı eksik ise o zaman hararet yapar
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
fazla yagı atar motor hararet yaptırmaz
-
1 lt yag koydular arkadaşlar
-
motor kaç kilometrede hiç debriyaj balatası degiştimi
-
cenkito adlı üyeden alıntı
motora fazla yag konulması en fazla motoru yorar, cok zorlanırsada conta patlatır
hararet yaptırmaz asıl yagı eksik ise o zaman hararet yapar
Oda aynı kapıya çıkıyor,belli biyerden sonra yorulup teklemeye başlıyor. yada o hızlarda karbüratör yeterli benzini mi çekmiyor acaba? bi ihtimal..
-
Osırıs adlı üyeden alıntı
Oda aynı kapıya çıkıyor,belli biyerden sonra yorulup teklemeye başlıyor. yada o hızlarda karbüratör yeterli benzini mi çekmiyor acaba? bi ihtimal..
aynı kapıya cıkmaz, hararet ayrı seydir motorun rahat calısmaması ayrı.
hararet yuksek ısıdan fazla sürtünmeden olur, öteki türlü motor en fazla daha düşük güç verir
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
ilk etapta yağı tamamsa,supap,ateşleme ,karbüratör ayarlarından birisi olabilir.tahminimce karbüratör şamandıradan benzin de yetişmeyebilir.konjektör arızalıysa yüksek devirde fazla enerji fazla ısınma bobinde akabinde ateşleme kesikliği de olabilir.motorun kaç km de subap ayarı yapıldımı hiç....yakın zamanda ampul patladımı hiç...
-
Peki o zaman motor stop ettiğinde anormal derecede sıcaklık oluyor mu? onu yazmamış.
-
bende de oluyor bu olay ama normal kullanımda değil ibrede 120yi geçtikten sonra oluyor bir kere zorlamıştım böyle olmuştu olacak mı diye tekrar yaptım yine oldu
-
yasin.33 adlı üyeden alıntı
bende de oluyor bu olay ama normal kullanımda değil ibrede 120yi geçtikten sonra oluyor bir kere zorlamıştım böyle olmuştu olacak mı diye tekrar yaptım yine oldu
senin motor ecele giderken durmuş arkadaş şanlısın.konuyu açan arkadaşınki yine uslu çocuk 60 dan sonra sinyal veriyor.bahh gidiyom haa ona göre
BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.
-
Bu havalar da hararet sorunu varsa durum vahim.Yağlama sekmanı işini görmüyor olabilir,filtrede bir abukluk olabilir.Egzoz da kurum sebebiyle tıkanıklık olabilir.Yağ durumuna bir bakın.Sekmanı kontrol etmek içinse yağ tıpasını koklayın.Eğer çok yoğun benzin kokusu var ise soluğu motosiklet tamircisi...
Yamaha Mt09 dıştan modifiyeli içten şimdilik stock :p --------Derbi Gpr 125 Nude,Gianelli Perfomance Exhaust,Athena Air Filter-------- 0(rh)+ (Italian)
-
Buji atsesleme gibi geldi bana
-
Karbüratör şamandra ayarın bozulmuş...
Yeterli benzini toplayamıyor havuz...
Sorun basit...
-
servis karburatoru baştan yaratti ama nafile...usta sorun kapakta olabilir gerekli emmeyi yapmiyodur dedi pazartesi birakicam ama bakalim
-
supap buşlunnu ayarlamalısın bence motoron sıcaklı yukseldı anda tam açep kapamadı dan olabılır
-
rockrider adlı üyeden alıntı
servis karburatoru baştan yaratti ama nafile...usta sorun kapakta olabilir gerekli emmeyi yapmiyodur dedi pazartesi birakicam ama bakalim
benzin deposu havalandırmasında sorun olabilir.kontrol edin derim
BİR DÜŞMANI AFFETMEK ,BİR DOSTU AFFETMEKTEN DAHA KOLAYDIR.
-
rockrider adlı üyeden alıntı
Verdiğin done benzin yetiştirmediği...
Servis anlasaydı zaten karbüratörü baştan yaratacağı zamanda sorununu giderirdi...
Neyse...
İşallah kısa yoldan halledersin...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)