Yeni aldığım motorun 580 tl trafik borcu çıktı!!
Reklamlar
-
Reklamlar
-
Bence sana cezayi Garanti kesmis
-
Sen ya 3. sahibisin demektir, ilk sahibinden kalma ceza var, 2. sahibi de ödememiş size kalmış... ya da banka dolandırıcılık yapıyor
Maliye den borcu yoktur kağıdı alıp doooğru bankaya..
Senden istedikleri kadar parayı sen onlardan iste.. Vermezlerse dağıt orayı gel..
-
Bak şimdi çok meraklandım :D
-
Abicim garantinin sitesine guvenme... Benim arabaya da borc cikariyor ama vergi dairesinde sorguluyorum, ceza filan yok
-
ceza yendigi tarihte ruhsat sahibi kimse ceza onundur. En yakin mtv dairesine gidip teyit edebilirsiniz.
Eskisi gibi degil o parayi eski sahibinden alana kadar pesini birakmiyorlar , sana hicbir engeli olmaz.
-
acayüp adlı üyeden alıntı
ceza yendigi tarihte ruhsat sahibi kimse ceza onundur. En yakin mtv dairesine gidip teyit edebilirsiniz.
Eskisi gibi degil o parayi eski sahibinden alana kadar pesini birakmiyorlar , sana hicbir engeli olmaz.
Aynen başıma geldi. Noter satıştan önceki cezalar eski sahibini alakadar eder.Senlik bir şey yok.Rahat ol.
-
banro adlı üyeden alıntı
Aynen başıma geldi. Noter satıştan önceki cezalar eski sahibini alakadar eder.Senlik bir şey yok.Rahat ol.
içim nasıl rahatladı şuan anlatamam hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum arkadaşlar..
-
MTV nin sitesinde bak bakalım orda da aynı mı
-
Mustan Oğlu adlı üyeden alıntı
MTV nin sitesinde bak bakalım orda da aynı mı
Bütün hepsine baktım hiçbir borcum yok. sadece garantide çıkıyor.
-
-
AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı
Benim başıma daha tuhaf bir olay gelmişti... 2011 ocak ayında sıfır bir doblo aldık plaka ruhsat sigorta vs herşeyi tamamladık çıktık yollara 2 ay sonra bir mahkemeden kağıt geldi kamu davası varmış bizim araç 2009 yada 2010 yılında olması lazım tam tarihi hatirlayamadim şimdi bir yerde bariyerlere ve elektrik direğine çarpıp kaçmış ve bununla ilgili kamu malına zarar vermekten ötürü mahkeme kurulmuş bizi de mahkemeye bekliyorlarmis
İlginç bir olaydı
yaw yeni kasa sıfır araç almışım trafiğe çıkalı 2 ay olmuş adamlar 2 sene önceki bu plakayı taşıyan aracın kazası yüzünden bizi mahkemeye çağırmışlar
gittik mahkemeye tabi baronun atadığı avukatla birlikte aracın sıfır ve 2 ay önce trafiğe çıkmış olduğunun belgeleriyle de bizimle alakası olmadığını ortaya cikarmistik olayın ancak fena halde moral bozan bir olay
aldığın sıfır arabadan dahi supheleniyorsun yemin ederim
Neyse ceza sizin adınıza değilse birşey olmaz...
Bu daha garipmiş yukarda bi arkadaş sen 3.sahibisin demiş ama benim aldığım çocuk sıfır almış motoru,bu sıkıntı onda da varmış sebebi de yine plaka plaka sabıkalı önceki takılı olduğu aracın cezasıymış sorun etme orda kimin ismi varsa o öder dedi.
-
sizlik bir durum yok. içiniz rahat olsun
garanti direk plakaya bakarak ceza cıkarmakta. önemli olan resmi site üzerinden yaptıgın tc kimlik ve plaka ile yaptıgın aramadır. Sadece plaka sorgularsan (garanti gibi) 0 alınmış araçlara da ceza çıkabilir.
Pert olmuş veya trafikten çekilmiş araçların plakaları tekrar kullanılabilmekte. dolayısıyla sadece plaka üzerinden araştırma yaparsan önceki araçlardan kalma cezalar sistemde çıkabilir. Bunlar da sizi alakadar etmez
-
Osırıs adlı üyeden alıntı
Bu daha garipmiş
yukarda bi arkadaş sen 3.sahibisin demiş ama benim aldığım çocuk sıfır almış motoru,bu sıkıntı onda da varmış sebebi de yine plaka
plaka sabıkalı önceki takılı olduğu aracın cezasıymış sorun etme orda kimin ismi varsa o öder dedi.
Hurdaya çıkan veya trafikten çekilen PLAKALAR 2 YIL kullanımdan kalkıyor...muşşş.. Ben eski plakamı yeni aracıma alayım, 20 lira yeni plaka masrafından yırtayım dedim olmadı; tescilde şimdi git 2 sene sonra gel veririz dediler..
Dolayısı ile 2. el dediğiniz malın aslında kaçıncı el olduğunu biz buradan bilemeyiz..
Ancak adli sistemin bilmesi gerekir; trafik ve emniyetten sorup öğrenemiyorsa bu onların ayıbıdır. (Başka bir tanımlama daha şık olurdu amma dava açarlar!)
Hee mahkemeye çıktınız; diyelim ki cezanın sizden önce başka araç ve ruhsat sahibine ait olduğunu ispat ettiniz..
Yine de size ceza verecek mahkemeler var bu ülkede.. Sizden önceki plaka sahibi dokunulmazlığı olan biriyse siz o saat o tarihte isterseniz MARSta olduğunuzu kanıtlayın... Gene de keser öde bakalım derler..
Bakın geçen hafta 3 TIR dolusu plakasız ama sıfır olmayan değişik marka modelde çoğunluğu arazi otomobili ama lux sayılamayacak araç gördük. Tırlar bulgar plakalıydı..
Bilin bakalım bunlar nereye gitti??????
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)