Arkadaşlar az önce pendik yönüne giderken (ankara caddesinde) ışıklarda durdum, o sırada harfiyat kamyonlarından birini dikizden gördüm baktım hızlı geliyor (önümde de araçlar akıyor) ayakla az ileri koşturdum ama yine de arka bagaja dokundu biraz. indim hemen noluyor falan? fren yaptığını görmedim dedi.. Lan öküz stop lambasını görmedin hadi E koskoca ışıklarıda mı görmedin Venhasıl aklıma o an bagaja çakarlı stop yapma fikri geldi. Bagaj bu http://img.alibaba.com/photo/6887049...uggage_Box.jpg
Şöyle birşeyi düşündüm ama motorun kendi lambasına değil sadece bagaja http://www.youtube.com/watch?v=ZtOJs-v__2w
Yarın ilk işim çakar aramak olacak, tesisatı takınca ayrı bir konu açıp fotoları paylaşırım..
edit: Aslında empati kurunca şöför mahalli yüksek benim stop da bagajın çok altında kalıyor görmemiş olabilir diye düşünüyorum...
Geçmiş olsun, işte aynaların ne kadar gerekli olduğunu ispatlayan bir olay daha. Bu arada Topcase'den dolayı stoplar görünmüyor olabilir.
aynen öyle.. kamyon kamyonetlerden arka far çok zor görünüyor, bagaj çok geride.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:34 ----------
schnitzel_34 adlı üyeden alıntı
http://j1311.hizliresim.com/1h/d/ugtu5.jpg
öncelikle geçmiş olsun.
çift duylu led ampul.park sabit fren çakar yanar. 12v 5/21w
orjinal ampulünü değiştirmen yeterli.sahibindende 20 lira fiyatı..
dostum arka far zaten led aydınlatma,gece iyi ama gündüz sıkıntı
Bende bu aralar çok ota boka konu açtığını düşünüyorum hacı ben dostum bana kızma
bunu okuyan arkadaşlardan bir tanesi bile ışıklarda dikizden arkasına baksa bişey geliyormu diye ne ala Onun dışında ben sürekli trafikteyim neler oluyor neler,hepsini yazmaya kalksam ohooo
ışıklar trafikte vs mutlaka vitesi durmadan bire almış olun. sol el debriyajı çekiyor, sol ayak yerde sağ ayak frende. trafiği, dikiz aynalarını sürekli kontrol edin.
sadece ışıklarda beklerken çok arkadaşımız böyle kazalara kurban gitti. dikkat.
bunu okuyan arkadaşlardan bir tanesi bile ışıklarda dikizden arkasına baksa bişey geliyormu diye ne ala Onun dışında ben sürekli trafikteyim neler oluyor neler,hepsini yazmaya kalksam ohooo
Daha 1 aylık adamsın 15 tane konu açmışın ben 5 seneden beri burdayım bu kadar konu açacak şey bulamadım açılmış konulardan gördüm işimi böyle giderse forum un bi tarafını sana kapatıcaz özel
Daha 1 aylık adamsın 15 tane konu açmışın ben 5 seneden beri burdayım bu kadar konu açacak şey bulamadım açılmış konulardan gördüm işimi böyle giderse forum un bi tarafını sana kapatıcaz özel
Evden çıkacan o zaman hacı trafiğe akacan İnsan yüzü görecen
Sen apache mi cbf 150 mi ybr 125 mi sorusunun cevabını ararken biz tır arkasında yolculuk yapiyoduk adamım
Sen foruma kayıt tarihime bakıp eziyosun ammaa daha 12 yaşında pederin 250 cc motoruyla köy gezilerine gidiyodum artçımla dağa taşa çıkıp çamura batıyodum hocaaa Soru soruyosam emin olmak için soruyorum akabinde öğreniyorum yani no problem, ama biyer tahsis edilse yok demem hani
ışıklar trafikte vs mutlaka vitesi durmadan bire almış olun. sol el debriyajı çekiyor, sol ayak yerde sağ ayak frende. trafiği, dikiz aynalarını sürekli kontrol edin.
sadece ışıklarda beklerken çok arkadaşımız böyle kazalara kurban gitti. dikkat.
Işıklarda duruşum aynı bu şekilde hatta girecek yeri bile bulurum gidon o yönde beklerim büyük araçlar motoru görmüyor öndeki arabayı görüyor veya hızlı yaklaşan denyoda olabilir bu 1. sebep .
2. sebep şu Yanıp sönen fren arabamda var neden var çünkü kamyon şöförleri için uykusuz/yarı uyanık araç sürmek olağan bir şey fren lambanızı görür ama idrak edemez normal lamba ile ayırt edemez bunu bana öneren bizzat kamyoncular çünkü her hafta iş için şehirdışına göreve çıkarız kamyoncu lokantalarında yemek yeriz
Bu arada benim fren lambam yanıp söner topcase üstünde boydan boya kırmızı şerit led var fren anında yanıp sönüyor üstünde 10cm uzunluğunda bir şerit daha var oda normal lambaya bağlı farlar ile birlikte yanıyor.