Başlangıç Motoru HONDA CBR600RR (ALINDI)
Reklamlar
-
Evet arkadaşlar 32 yaşındayım, biraz riske girerek ve 1.87 boy 125 kilo biri olduğum için 125 ve 250'likler altımda sinek gibi kalacağı için 2010 model 600RR almış bulunuyorum. Motor henüz 13.000'de.
Bugün trafiğe kapalı virajlı bir pistte ilk sürüşümü yaptım. Gaz korktuğum gibi tepkisel gelmedi bana sonuçta iş bilekte bitiyor. dakikalarca 15-20 KM ile gittim. Hararet vs. hiçbirşey yapmadı. En yüksek 103 Dereceye çıktı.
7-8 KM ile yavaş sürüş gerçekleştirdim sıkışık trafikte idman için.
Motorun üstünde duruşta çalıştım ve beni en çok zorlayan hala belim, boynum ve el bileklerim felaket ağrıyor. kolları bükmeden ve dik biçimde kullanırsam sağ el bileğim kısa bir süre sonra iflas ediyor. Deponun üstüne yatıpta kollarıda iyice bükünce depoya paralel biçimde bu sefer kafa sürekli havada olduğu için boyun ağrısı feci oluyor.
Yalnız böyle güçlü bir başlangıç motoruyla trafiğe çıkmam için daha bir kaç eğitimden geçmem gerektiğini söylediler saygıdeğer hocalarım.
Bakalım umarım zamanla alışırım.
Reklamlar
-
Bunlar iyi günlerin yanlış yaptığını anlarsın zamanı gelince !
-
hayırlı olsun almışsın birkere
o kadar para vermişsin bide güvenli sürüş eğitimi al...
boş alanda idmana devam....
-
Motosiklet Eğitmeni
Hata yapmissiniz.
250 sinek gibi kalmaz altinizda
Cbr250 ile Cbr 600 arasinda boyut olarak hiç bir fark yok.
Cbr 250 bir kaç santim daha alçak sadece o kadar.
Keske almadan önce iyi bir arastirsaydiniz.
-
190 boy 130 kilo ile cbf 150 kullanıyorum. görüntüsünden ivmesinden virajından(michelin taktıktan sonra) memnunum. hafif ve bana göre küçük olduğu için hakimiyetim üst seviyede. 600cc racing ile şehir içinde de zorlanırsınız, uzun yolda da.
inşallah kullanımınız (en azından acemiliğinizde) pistte olur.
-
hayırlı olsun motor sakat ıstır guvenlı surus egıtımlerı alın mutlaka
-
Evet eğitim zaten alıyorum ve almaya devam edeceğim, zaten trafiğede ilk olarak hocayla ikili yol sürüşünde çıkacağım kısmetse.
-
Dostum sana Vstrom 10 numara gidermiş . Şaka bir yana dikkat et, kendi ve trafikteki diğer kişilerin can güvenliği için.
-
Hayırlı olsun hocam. Bel fıtığı ve boyun fıtığı için kapora vermiş bulunuyorsun. Tanıdığım çok iyi fizik doktorları var. Şikayetler başladığı zaman haberim olsun.
Kazasız belasız iyi günlerde kullan.
-
geçtiğimiz aylarda ilk motoru 600f olan bir arkadaşımızı kaybettik..Allah yardımcın olsun, kazasız belasız sürüşler..
-
Şimdi sorun yok zaten sürersin.Trafiğe çıkarsın,boş yolda son hızda görürsün ama işte gün gelir ben çözdüm bu işi ulem dersin ya.125lik bir motorda o sendromu yaşadığında hızın 40-50 olur sıyrıklarla atlatırsın belkide hiçbirşey olmaz.(ben yaşadım bunu defalarca) ama 600 de 140-160 olur.Umarım olmaz fakat şanslıysan yaşarsın...
Yürümeyi öğrenmeden koşmayı seçen insanlara bişey demiyorum artık.Forumdaki insanlara yazardım reeldeki bir arkadaşım ilk motor olarak gsxr1000 aldı!
Kalben çok üzüldüm umarım istisnalardan biri olur diyorum içimden.
Yoksa bunca eğitmenin söylediği dilime girerse oda onu iyi günler beklemiyor.
-
Hiçkimse böyle başlayamazdı zaten, herkes keyfinden 50cc kullanıyor, nihayet
-
Hayırlı olsun ama ilk önce araştırsaydınız. 600CC başlangıc için büyük motosiklet. CBR250 ile başlamanız veya Hyosung Gt250r ile başlamanız daha iyi olurdu. iyi bir eğitim almadan ve kendinizi hazır hissetmediğiniz sürece trafiğe çıkmayınız malum Şöförlerimiz çok dikkatli birde acemisiniz altınızda 600cc bir motosiklet var sonuç kaçınılmaz olur.
-
valla ben hoca olsam ders vermezdim açıkçası...
-
Vay canına yv başlangıç için 250 cc yi beyenmiyor 250 cc Gt 250 r var
-
Bende 110 kilo ve 1.87 cm ebatlarında biriyim. Üstelik yaşım 18. Fakat 150 lik scooter da kullandım.
Şuan cbr 250r kullanıyorum. Gayet rahat.
Sizin küçük kalma işi bahane , resmen 600 ü alıyım artistliğimi yapayım.
-
yanlış ypamışsın inşallah kazasız belasız yollar görürsün hararet yaptırma 5binlira çıkar gözünden harerat ypatırırsan bizi dinlemickesin ben sürüyorum diceksin ama ilk keskin virajda bizleri hatırla dostum hoşçakal
-
Hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız binmek nasip olur inşallah. Bol bol viraj çalışmanızı ve trafikte gereksiz GAZA gelmemenizi tavsiye ederim. Felon kardeşimin dediği konuda önemli ikarus sendromuna dikkat. Bende 600f hornet ile başladım yaklaşık 4000km oldu korkmaya başladım çünkü hızlanmaya başladım :(
-
Basliga dikiz hem 600 hem ss sakası olmaz dikkat diyorum tanksleper olunca napıcan inan merak ederim.
-
Allah kaza bela vermesin. Ama bu durumda bile yaptiginiz her km sizi bel fıtığına biraz daha yaklastiracak bellik hatta çelik korse ile şimdiden tedbirinizi alsaniz bu vetireyi biraz da olsa geciktirmis olursunuz. Simdiden Allah kurtarsin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler