Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
2. sayfa BirinciBirinci 12

motorcuların çoğunun embesil olması durumu

REKLAM ALANI
    tlgknbs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Fz6 Naked
    bu konunun sonu kavgayla biter

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ormankebabi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER-6n
    Motorcuların değil halkın çoğu embesil. Bu embesillerin bazısı motosiklet, bazısı iki teker bazısı 4 teker, bazısı kendi ayaklarını kullanıyor. Daha dün başıma gelen olayı anlatıyorum.

Beşiktaş sahildeki ışıkları bilen bilir araçlara kısa yanar, araçlar geçmek için birbirini ezer. Neyse dün akşam saat 21.00 sularında Kabataş isitkametinde ilerliyorum. Işığın kırmızı yanmasına 15sn var. Gazı biraz daha açtım. Yaya geçidine, Barbaros bulvarından yeni geçmiş hızını alamamış bir yaya grubu koşarak yaklaştı. Gazı azalttım hızım 40kmh ve düşüyor. Geçmem için yeterince süre var. Selektör ile yayalara geliyorum dedim. Fark edip durdular. Gazı tekrar açıyorum... Duran yayaların arasından gerizekalının biri eli cebinde kulağında kulaklık suratını bana çevirdi ve yola önüme atladı. Duracak mesafem yok sol tarafımda taksi var. Taksi ile beraber kornaya asıldık. Adam hiç istifini bozmadan ağır ağır yürümeye devam ediyor. Acı bir frenle taksi benden önce durmayı başardı ve motoru taksinin önüne kıl payı attım. Adamın yanından geçerken avazım çıktığı kadar NAPIYORSUN LAN MANYAK HERİF!!! diye bağırdım. Boş bakışlarıyla beni takip etti. Ihlamurdere sapağına kadar gidip motordan indim kaldırıma oturdum. Elim ayağım titriyordu sinirden. Bir süre kendime gelemedim.
    ceyceypad, nietzsche, orhanay06 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

Motosikleti
    Piaggio Beverly 250
    Halkın zeka düzeyi ile ilgili yorum yapmayacağım ama algılarımızın farklılık gösterdiği kesin. Serviste gidip gelirken servis şoförünün çakallıkları ile hop oturup hop kalkarken, benden başka kimsenin kılını kıpırdatmadığını gördüm. Trafikte can pazarı yaşanıyor, gazetelere çıkmamıza ramak kalmış, uykulu gözlerle tepkisiz yola bakmaya devam ediyorlar. Kendi aracım ile sarı ışıkta geçmeyip durduğum zaman, üniversitede almadık diploma bırakmayan adamın "geçerdin aslında" dediğini de gördüm. Motorcu arkadaşların çakallıklarına ben de defalarca maruz kaldım ve eminim ne yaptığının farkında bile değildi arkadaş. Kendisine yapıldığı zaman da büyük ihtimalle normal karşılıyordur. Ben uzun süre yurt dışında araç kullandım ve trafik eğitimi aldım, bu yüzden olabileceklerin farkındayım. İnsanların tepkilerinin normalleşmesi için, farkındalıklarının arttırılması gerekiyor ki şu andaki eğitim sistemi daha çok uyutmaya yönelik. O yüzden bu tarz sitelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. 1 kişi bile "ulan neden bahsediyor bunlar, acaba..." dese, bir hayat kurtulur.

kerem34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora AR 180-19
    Selamlar herkese.
    Konuyu açan arkadaşımıza neden bu şekilde tepki verilip kabahat sende falan gibi şeyler yazılıyor anlamış değilim. Aynı sorunları bende yaşıyorum, hatta bunu 12 kasımda başka bir konu başlığı altında yazmıştım. Aynı yazıyı tekrar yayınlamak istiyorum.

"2 yıldır aktif bir şekilde işe gidip gelirken motosiklet kullanıyorum. Hergün Ümraniyeden Şişliye gidip geliyorum. Şuandaki motorum 125 cc lik bir scooter. Bu bazı durumlarda avantaj ama genelliklede dezavantaj oluyor. Köprüde dahil olmak üzere kullandığım yollardaki araç hızları oldukça yüksek. bu nedenle şerit değiştirirken zorlandığım durumlar çok oluyor. Ama açık söylemem gerekirse, bugüne kadar araçlarla ilgili çok az sorun yaşadım. beni en çok zor duruma düşüren durumları ne yazıkki motosiklet kullanıcıları yaşattı. Kullandığım güzergahtaki tüm sürücü arkadaşlarımı kastetmiyorum tabiki, herkesin üstüne alınmasını istemem ama 1.köprüyü kullanan arkadaşlarımızın durup bir düşünmelerinide isterim. Muhakkak onlarında benim anlatacağım şekilde sorunları olmuştur. Aynaları kullanmaktan önüme bakamaz duruma geliyorum çoğu zaman. çünkü nedense önde giden motoru ne olursa olsun geçmem lazım diye kendine ilke edinen arkadaşlar var ne yazıkki. bunu da olacakları düşünmeden yaptıkları çok belli. ben motosikletimin haddini bilerek kullanmaya çalışıyorum ve güvenli bir şekilde arkamdan gelen arkadaşlarıma yol vermeye çalışıyorum. yaşadığım bir diyaloğu paylaşmak istiyorum sizinle. Yıldız yokuşundan 1.köprü bağlantısına girdim. trafik çok yoğun olduğu için girişteki emniyet şeridine yaklaşarak emniyet şeridi çizgisinde giderken arkama bir motosikletin yanaştığını gördüm. emniyet şeridinden gitmek istediğini fark ettim ve yol daraldığı için nerede yol verebileceğime bakmaya başladığım sırada bir anda bu arkadaş solumdan beni geçmeye kalkıştı, aynadan kendisini görünce sağa attım kendimi ve bariye çıkmak üzereyken durabildim. artık nasıl bağırdıysam arkasından sesimi duyurabilmişim bu arkadaşımız arka tekerini kaydıra kaydıra ilerde durdu ve bana el kol hareketi yaparak söylenmeye başladı. yanına gittim ve ne yapmaya çalıştığını sordum. bana verdiği cevabı halen anlamaya çalışıyorum "sana bir kere korna çaldım, sonra seni rahatsız etmek istemedim ve yanından geçtim!!! - ben seni görmeseydim ve sağa kaçmasaydım neler olabileceğini düşündün mü hiç diye sordum? "merak etme ben ayarladım geçiş yaparken dedi!!!"
    sadece kendisini düşünerek hareket ettiğinden, benide nasıl olduğu önemli olmasada geçtiği için onun ayarladım dediği şey kendince çok doğru bir yoldu!
    Lütfen ama lütfen önünüzde giden motosikletleri de zor duruma düşürmeden, gerekli ikaz ve uyarıları zamanında ve plakasına kadar dibine girmeden, taciz etmeden, benim motorum seninkinden güçlü çekil önümden tavırları yapmadan önce yapınız. kusura bakmayın biraz fazla uzattım. tabiki tüm tedbirlerimizi alalım, motorumuzu iyice tanıyalım, alabiliyorsak sürüş eğitimleride alalım. Ama öncelikle trafikte saygılı olmaya mümkün olduğundan daha fazla gayret gösterelim."
    siyahus bunu beğendi.

sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    bence sen motora binmekten fazgeç sakin kullanıp geçilecek yerde beklersen diger motorcular ufak ebatlarından dolayı geçmek isterler dün başıma geldi arkadan devamlı kuryeler bana korna selektor attı geçebilmem imkansız dövmek istedim ama motorcu sonucta motorcuyu dövmek degil aksini yaparım bi motorcuya biri sataşırsa görürsem sataşanı sorgu süvalsiz döverim.
    Birgün bir taksiciyi bayıltıcam hergün taksiciler beni sıkıştırıyo tek derdim taksici diger kuryeler paketciler ekmeginde acele ediyorlar o yüzden onlara lafım yok.Gidemiyorsan yol ver işgal etme.

ecz.erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2010 HD crossbones, 2012 HD CVO Roadglide
    motosiklet kullanmak bir nevi terapidir arkadaşlar.. ister motor ister araba sıkıştırmaya kalksın, her türlüsüne hazırlıklı olmanız gerekir.. kesinlikle sinirlenmemek gerekir.. sinirlenmeniz agresif bir sürüşe yol açar bu da kaza yapma riskinizi artırır.. sonuç olarak sağlam sinirlerinizle yüksek konsantrasyonda sürüş yapmak en sağlıklısıdır.. tahrik eden mi var iplemeyin, laf atan mı var ışıkta kafanızı çevirip bakmayın...

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Kurye ve kebapçılar otomobillerden daha fazla rahatsız ediyor ve tehlike yaratıyor. Kafanın tepesine takke gibi oturtulmuş kask, ağızda sigara, her tarafı bantlanmış plakası genelde okunmayan motor, zigzaglar çizerek , ve öndeki motoru ( beni) süreli taciz etmeler. Hemen kenara çekilip kıroya yol veriyorum. Yoksa katil olucam bir gün.

kerem34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Arora AR 180-19
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence sen motora binmekten fazgeç sakin kullanıp geçilecek yerde beklersen diger motorcular ufak ebatlarından dolayı geçmek isterler dün başıma geldi arkadan devamlı kuryeler bana korna selektor attı geçebilmem imkansız dövmek istedim ama motorcu sonucta motorcuyu dövmek degil aksini yaparım bi motorcuya biri sataşırsa görürsem sataşanı sorgu süvalsiz döverim.
    Birgün bir taksiciyi bayıltıcam hergün taksiciler beni sıkıştırıyo tek derdim taksici diger kuryeler paketciler ekmeginde acele ediyorlar o yüzden onlara lafım yok.Gidemiyorsan yol ver işgal etme.
    Pardon da geçilecek yer olduğunu nerden biliyorsun da buna istinaden sen motora binmekten vazgeç falan diyebiliyosun? motorcu motorcuyla kavga eder, etmez diye bir kural yok. kavga etmek bir marifet değil ki! iş sınıfına göre ayırım yapmaya da gerek yok. sonuçta bende ekmek paramı kazanmak için yola çıkıyorum! kuryeler paketçiler ekmek derdinde de taksiciler sevap derdin de mi?
    motosiklet kullanıcıları olarak önce bizlerin birbirimizi kollaması lazım, birbirimizin güvenliğini sağlamamız lazım.
    siyahus ve Baraza bunu beğendiler.

Motosikleti
    CRF 250 L
    bende kör noktana girip taciz edenlerden rahatsız olmuyor değilim ama nadirde olsa oluyor fermuar düzeni diye bişey var hiç birşeyden habersiz adamlar çok motor kulanıpta seyir kurallarına uymayan ayrıca paketci çocuklarda sürekli seni geçme gibi bir dürtü var ilginç, yaşım 37 bazı gençler kızabilir ama ben onların yaşında çok adam gömdüm işin ciddiyetinde değiller aman dikkat kurallar uyalım zibidileride çekip kenera doğru kullan diyelim.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    Piaggio Xevo 250
    arabalar ve otobüsler de aynı şeyi yapıyorlar. Özellikle motosiklet diye ayırmayalım. Trafikte araç kullanan %80 de bilinç yok, akıl yok. Bir arkadaş çok doğru söylemiş halkın çoğu embesil ve cahil.

crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ybr125 2008
    Konuyu açan arkadaş söylediklerinin bircogunda haklı emniyet seridi hariç.emniyet şeridine aniden arıza yapmış bir veya başka bir sıkıntısı olan bir araç aniden girebilirir.

Bunun dışında km arttıkça diger araçların hareketlerini öngörüp daha az stresli sürüşler mümkün.

phradrel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    F650GS
    ben böyle bir şeye rastlamadım diyenler... işte o makas atanlar.

orhanay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer çalındı - hedef WR250
    motorculardan gorudugum samimiyet bin ise gordugum zarar bir dir. ve bu 1 i degerlendirmek gerekirse...

1inci kopruyu haftada 3 gun aksam vakitleri anadolu-avrupa istikametinde kullanıyorum. sıkısık trafikte emniyet seridinden ilerlerken dirsek temas aralıgımdan gecen, gecmek icin zorlayan, arkama yanasan, sag seritten emniyet seridine cıkarken sagına hic bakmayan motosikletli surucu sayısı da az degil hani...

saygılar

agrasiwe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha mt09
    iki aydır aktif istanbul trafiğinde motor kullanırım, hergün 80 km felan yol yaparım rahat, ama motorculardan hiç rahatsız olmadım, düşünüyorum yok, aslında araçlardan da pek rahatsız olmadım, pisliği bana denk gelmedi demekki... bir keresinde sol şeritte ağır ağır gidip telefonla konuşan, şarapçı tipli bir adamla atıştım, adam ağır ağır gidiyo, bende uyardım, kesin sarhoştu zaten, peşime takıldı abartmıyorum, taa alibeyköye kadar geldi, şimdi naparsın bu adamı, motorda olmayacaksın ağzını burnunu kıracaksın da...

bikerboi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    23' Piaggio Beverly S 400
    Alıntı diimh adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ha birde bu var. emniyet şeridi 120 basmışım adam arkamdan kıçıma girmiş köprü yolunda. lan bi dur be hayvan adam. git uç kendi başına viyadükten mi uçuyorsun nereden uçuyorsun! beni neden kazaya sürüklüyorsun ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:32 ----------

ilk motoru mu ekimde aldım geçen kış. ybr125 öğrenmek için... zaten hemen kış geldi derken nisanda motorumu satıp şu anki motorumu aldım.. hiç bilmeyen adam için 1800 km kışın bence hiçde fena değil. yeni motorumla da ağustos'da komple şehir dışıydım kullanamadım, 4 ayda 4500 km bence gene iyi. ayda 1100 km desen ortalama hafta sonlarını çıkart, 20 iş günü de ortalama, günlük 55 km yol yapmışım. hergün kadıköyden çıkıp yeniköye gidip gelmek 60 km, bilmiyorum istanbul'u biliyor musun ama iyi mesafe.

eğer bu hergün gidip geldiğim mesafe sana göre azsa ve bu tuhaflıksa o zaman sen nesin onu bilemedim ben.

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:38 ----------

hödük müsün lan sen? eğer bana cevap vereceksen önce Türkçe konuşmayı öğren sonra gel konuş. eğitim seviyen yetmez senin bana o yazdığını yazmaya ... bir üstte yaptım açıklamamı... alıp da kullanamamakmış... senin gibi fakir olup iç geçireceğime, zevk benim zevkim alırım kırarım lan motoru.
    Yanlis anlamazsaniz kanimca yapmis oldugunuz hatalari soylemek istiyorum. Oncelikle yazinizin buyuk bir kismina katiliyorum. Trafikte tum arac suruculerinin birbirine saygi gostermesi gerektigini ve hatta tum canlilarin birbirine saygi gostermesi gerektigini dusunen biriyim. Ancak daha ilk paragrafta motoru ayri diger araclari ayri vasitalarmis gibi belirtmissiniz. Bir motorcu olarak soyleyebilirim ki motor da bir aractir. Kastettiginiz araba, minibus vs. olarak algiliyorum.

Alinti yaptigim yazismanizin son bolumundeki tutumunuzdan da aslinda yazinizda belirttiginiz gibi dunyanin en sakin insani olmadiginizi dusunuyorum. Belki bu tutumunuzu trafikte de sergilediginiz icin diger motorcu arkadaslar sizi sinirlendiriyor olabilir. Ayni zamanda fakir olmak, kucuk cc motora binmek, yavas gitmek vs. asla ayip seyler degildir. Maalesef biz toplum olarak biraz sivri egolu ve takintili bireyler oldugumuz icin karsidakini ezmek veya kirmak icin bu unsurlari kullaniyoruz. Acikcasi korumaligi tam ve duzgun kullanan her motorcuya cc veya tarz farki gozetmeksizin yolda selamimi veren bir kisi olarak bunlari soyluyorum. 800 cc lik motora binen biriyim ancak 150 cc lik motorun da 5700cc lik jipin de benimkinden arac olarak hic bir farki olmadiginin da bilincindeyim.

Son olarak mobil cihazdan yazdigim icin turkce karakterleri maalesef kullanamadim, kusuruma bakmayin. Herkese kazasiz surusler dilerim.

DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    trafikte arabalar %20 tehlike yaratır motorcu çakmaları ise %80. Arabalardan çok düdük gibi motora binenlere dikkat et gözünden kaybettiğin an muhtemelen seni tehlikeye sokacak bi pozisyonda seyrediyodur. bu tipler her zaman önünde olsun. şehir içi böyle malesef iki kelimeyi bi araya getiremeyen adam kolay gaza gelir sonra duramayıp arkana sinek gibi yapışır. sürekli ayna kontrolün ve ileri görüşün kombine olarak refleks kazansın.. senin pimpirikli kullandığını farkedip eğlence olsun diye taciz eden birine denk gelirsende boş bir anını yakalayıp bas tekmeyi düşür

ARCHANGEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 FAZER 8
    Her ortmada dile getirdiğim şey aynen buydu; motorcunun düşmanı otomobil değil motorcudur.Konuyu açan arkadaşa bire bir katılıyorum.Sağdan soldan kendi şeridime zıplayan motorculardan bir ara gına gelmişti.Bir kaç kez büyük kaza atlattım.Çok güzel karşılıklı jestler yaptığımız motorcu arkadaşlarda çok oldu.

TanImsIz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Aprilia Tuono V4 ve İmola 125
    Bikaç apaçi dışında tehlikeli motor kullanan ve , beni tehlikeye atabilen birini görmedim hic. Hatta hicbi araba tarafından sıkıştırılmadım bile. Sanırım kendimi gösterebilmeyi iyi beceriyorum. AynalarıMı ve AynalarıNı iyi takip etmek lazım.. Bayan ve bunak sürücüler, kango doblo tofaş türü araçlar, ve en önemlisi trafiğin cambazları sarı taksiler, bunlara dikkat edin yeterli.

2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)