Çıtı Pıtı Ufak Tefek Çinli Motorum Sakallı Amerikan Aygırı Abi Oldu Yakıt Yetişmiyor
Reklamlar
-
Motor 100 mg prince ölçer içine benzin koyardım yedek depoya gelince 1 litre eklerdim 50-55 km sonra yedeğe düşerdi veya tamamen depoyu boşaltıp gece kapağı açık bırakıp bütün benzini uçurur 1 litre benzin eklerdim yine 50-55 km giderdi sakin kullanırım.
Son 2 gündür motor 1500 kmde 1 litre ile 20-25 km gidiyor anlamadım neden böyle 100 cc mercimek kadar motor o kadar benzini nasıl yakıyor anlamadım.
hava filtresi temiz beni uyuz eden karbüratör
rölanti kafasına göre geziyor mesela sabah anında çalışıyor ayak marşına yarım bassam çalışıyor rölanti 1.500 tekleme yok ama yola çıkayım debriyajı çekeyim veya boşa alayım yavaş yavaş devir düşüyor ve stop ediyor çalıştırayım stop etmiyor ama öteki ışıkta boşa alınca stop ediyor hava ayarını kurcaladım kesin ondan oldu.
ve tahliye vidasını açınca paso benzin geliyor hiç kesmiyor depodaki bütün benzini çekiyor. Üstündeki karbüratör khein marka tamircide şaşırdı bakıma gittiğimde bunlarda çin malı kabüratör vardı şimdi iyi bir şey takmışlar birde bir ara jikle çekik gittim bujiyi yedik herhelde.
Reklamlar
-
ben sana dedim az yakınca şikayet ediyodun şimdi çok yakınca laf etme motora
-
Valla benimkide 25-30 yakıyor. Prince ile aynı motor var üzerinde.
-
canerol adlı üyeden alıntı
ben sana dedim az yakınca şikayet ediyodun şimdi çok yakınca laf etme motora
Yaksın yaktığında gözüm yok ama çok sakin kullanırken bu kadar yakması hoşuma gitmiyor zaten sakin kullanmak zorundayım ön fren çift pistonlu kaliper var sıkınca güzel duruyor ama lastik durmak istemiyor üstünde 2.50 klasik düz çizgili garip bir lastik var fren izi 3 çizgi toplasan 2 parmak bile değil arka lastik zaten kafasına göre takılıyor o kadar sert ki fren izi çıkmıyor kış iyice bastırmadan lastikleri değiştirmek istiyorum yoldan geçerken sordum motorcu 25 liraya lastik gösterdi çok iyi tutuyormuş tamam dedim geçtim :D
-
Bende başlığı okuyunca merak ederim harley aldı heralde dedim ama çok yanlış anlamışım :D
-
lickup adlı üyeden alıntı
Valla benimkide 25-30 yakıyor. Prince ile aynı motor var üzerinde.
bir ayarsızlık var 100 cc motor bu kadar yakamaz 4 litre ne demek çok ciddi bir rakam 0-500 arasında 2.5 litre yağ değişimden sonra 2 litre yakıyordu 6.000 devir civarında kullanırım ne oldu anlamadım subaplar ötmüyor kompresyonu iyi marş pedalı gayet sert bir halt var tamirciye gideyim hem 1500 yağını değiştireyim hemde şu sorunu çözelim senide bilgilendiririm.
Motoru dikkatli sür başına gelen 4. vukuat git bir hocaya falan okuttur yabancıları bindirme.
-
Ya gozunu seveyim noktalama isareti kullan, zulum ediosun okuyana..
Forumun çikolata renkli bi maddeye donmesi sonucu pek fazla takılmayı düşünmüyorum artık. İsteyen iletisimdeki facebook veya skype adreslerinden iletisebilir. Sağlıcakla..
-
Aynı sorun ile bende karşı karşıyayım. Karbüratörü temizlemeden önce 1lt ile 40km gidiyordu, temizledikten sonra 20 en fazla 25km gidiyor. Karbüratör için her türlü ayarı denedim değişen birşey olmadı. Piston-sekman-buji ve hava filtresi değiştirdim sonuç aynı. Bir ara subap ayarına bakacağım. Subaplar yakıtı bu kadar etkilermi?
-
benim subapları gevşettiler şimdi jiklesiz çalışmıyor adamlara çok yakıyor dedim iyice kıstılar
-
İmportant adlı üyeden alıntı
Aynı sorun ile bende karşı karşıyayım. Karbüratörü temizlemeden önce 1lt ile 40km gidiyordu, temizledikten sonra 20 en fazla 25km gidiyor. Karbüratör için her türlü ayarı denedim değişen birşey olmadı. Piston-sekman-buji ve hava filtresi değiştirdim sonuç aynı. Bir ara subap ayarına bakacağım. Subaplar yakıtı bu kadar etkilermi?
Valla hocam bilmiyorum ki her tamirciye gidişimde motoru veririm tur atar gelir abi sağolsun 1200 km de gitmiştim sprey almaya baktı dinledi motoru subablar normal dedi ayak marşına 2 kere hızlı sonra motoru dinleyerek yavaş bastı 3-4 kere kompresyonu sağlam güzel sıkıştırma yapıyor dedi bakıyorum ses aynı sertlik aynı ama deli gibi yakıyor gidişide değişmedi egzostan çiğ benzin kokusuda gelmiyor anlamadım nasıl iş nasıl yakar 100 cc vitesli motor 4 litre.
---------- Post added at 21:06 ---------- Previous post was at 21:02 ----------
shooter1 adlı üyeden alıntı
benim subapları gevşettiler şimdi jiklesiz çalışmıyor adamlara çok yakıyor dedim iyice kıstılar
Ya hocam canı sağolsun jikle ile çalışsın ama az yaksın benim araba braodway uzun yolda 18 kr yakıyor jiklesiz hayatta çalışmaz
breton varsa bizim motorlar hemen hemen aynı honda cg klonu sizin subablar çok mu sıkıydı ne yaptılarda yakıt düştü.
-
yakıt ölçümü yapıcam içinde 7-8 liralık benzin kaldı tahminime göre yedeğe düşünce benzin alıp ölçüm yaparım yazın 100km/3.5lt benzin yakıyordu
-
yağ olarak ne kullandın?
bakımı yapan ustan hava ayarına karıştı mı?
castrol power 1 10w 40 yarı sentetik altın sarısı bidon yağ kullan. başka marka başka model asla kullanma. 3300 kmde motor 1 gram eksiltmedi.
hava ayarını da adam gibi bi ustaya yaptırırsan sorunun kalmaz gibi.
tabi karbüratörünün diyaframı da delinmiş olabilir. diyaframı da kontrol et. gaz verince stop etmesi fazla benzin gelmesi demek.
-
maxi97 adlı üyeden alıntı
yağ olarak ne kullandın?
bakımı yapan ustan hava ayarına karıştı mı?
castrol power 1 10w 40 yarı sentetik altın sarısı bidon yağ kullan. başka marka başka model asla kullanma. 3300 kmde motor 1 gram eksiltmedi.
hava ayarını da adam gibi bi ustaya yaptırırsan sorunun kalmaz gibi.
tabi karbüratörünün diyaframı da delinmiş olabilir. diyaframı da kontrol et. gaz verince stop etmesi fazla benzin gelmesi demek.
Valla ben bu motorun ilk bakımını serviste yaptırdım ama şimdi daha iyi bir servis buldum o hiç bakım yapmadı hava ayarına falan karışmadı bir kere far değişimi için gittim motora baktı birde sprey almak için gittim öyle baktı. Evet yağ olarak castrol power 1 10-40 kullanıyorum en iyisi hangisi dedim adisi 20 iyisi 25 dedi bunu koydu.
peki tahliyeden devamlı benzin atması normal mi ?
-
merak ederim adlı üyeden alıntı
bir ayarsızlık var 100 cc motor bu kadar yakamaz 4 litre ne demek çok ciddi bir rakam 0-500 arasında 2.5 litre yağ değişimden sonra 2 litre yakıyordu 6.000 devir civarında kullanırım ne oldu anlamadım subaplar ötmüyor kompresyonu iyi marş pedalı gayet sert bir halt var tamirciye gideyim hem 1500 yağını değiştireyim hemde şu sorunu çözelim senide bilgilendiririm.
Motoru dikkatli sür başına gelen 4. vukuat git bir hocaya falan okuttur
yabancıları bindirme.
Haklısınız bencede fazla, ama ben sorduğumda rodajdan çıkınca düzelir dediler bekliyorum bakalım 720 km oldu Valla belalar beni buluyor hocam. Ben kendi halinde evden okula okuldan eve gidip gelen bi insanım.
Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...
-
Valla ben bu motorun ilk bakımını serviste yaptırdım ama şimdi daha iyi bir servis buldum o hiç bakım yapmadı hava ayarına falan karışmadı bir kere far değişimi için gittim motora baktı birde sprey almak için gittim öyle baktı. Evet yağ olarak castrol power 1 10-40 kullanıyorum en iyisi hangisi dedim adisi 20 iyisi 25 dedi bunu koydu.
peki tahliyeden devamlı benzin atması normal mi ?
tahliyeyi actıgında depo muslugunda acıksa depo bitene kadar akar normaldir.
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
cenkito adlı üyeden alıntı
tahliyeyi actıgında depo muslugunda acıksa depo bitene kadar akar normaldir.
Bunu öğrendiğim iyi oldu peki tahliye hangi durumlarda kullanılır. bu motora ne oldu da bu kadar yakmaya başladı subaplarda en ufak şıkırtı yok gidişi iyi hava ayarı 3 tur açık ama alet rolantide duruyor yolda boşa alayım debriyajı çekeyim rolanti 2000 bile olsa stop ediyor dururken 1100 devire kadar stop etmiyor.
benim motor balansörsüz 1 litre yağ alıyor çubuktan kontrol ediyodu camı öğrendiğim iyi oldu şimdilik eksiltme yok sağdan soldan kaçakta yok 1 damla bile yağ aksa motor beyaz mermerin üstünde durduğu için gözüme batar
---------- Post added at 01:30 ---------- Previous post was at 01:27 ----------
lickup adlı üyeden alıntı
Haklısınız bencede fazla, ama ben sorduğumda rodajdan çıkınca düzelir dediler bekliyorum bakalım 720 km oldu
Valla belalar beni buluyor hocam. Ben kendi halinde evden okula okuldan eve gidip gelen bi insanım.
Tamam rodajda fazla yakar ama yaksın 2.5-2.8 litre sonra düşer 2.0 2.2 civarına 4 litre rodaj fazlalığı mı olur . sende resmen bela mıknatısı gibisin periyodik olarak başına iş geliyor
-
raptorumun gözünü seveyim be...10bin km tamirci yüzü göstermedi bana....dip gaz bassan 2buçuk lt yi geçiremezsin...
-
Bunu öğrendiğim iyi oldu peki tahliye hangi durumlarda kullanılır. bu motora ne oldu da bu kadar yakmaya başladı subaplarda en ufak şıkırtı yok gidişi iyi hava ayarı 3 tur açık ama alet rolantide duruyor yolda boşa alayım debriyajı çekeyim rolanti 2000 bile olsa stop ediyor dururken 1100 devire kadar stop etmiyor.
benim motor balansörsüz 1 litre yağ alıyor çubuktan kontrol ediyodu camı öğrendiğim iyi oldu şimdilik eksiltme yok sağdan soldan kaçakta yok 1 damla bile yağ aksa motor beyaz mermerin üstünde durduğu için gözüme batar
---------- Post added at 01:30 ---------- Previous post was at 01:27 ----------
Tamam rodajda fazla yakar ama yaksın 2.5-2.8 litre sonra düşer 2.0 2.2 civarına 4 litre rodaj fazlalığı mı olur
. sende resmen bela mıknatısı gibisin periyodik olarak başına iş geliyor
Küçüklüğümden beri öyleyim hocam. Motosiklete özgü değil
Dört tekerlek bedenini,iki tekerlek ruhunu hareketlendirir...
-
ya arkadaş nedir bu insanların çin malı motordan çektiği
ben anlamıyorum bi motor neden 1500 km de karböratör ayarı istesin
ybr yi 33000km de sattım aldığımda ne yakıyorsa satarkende onu yakıyordum şehir içi 2.6 şehir dışı sakin kullanımda 2.1
-
F54 adlı üyeden alıntı
ya arkadaş nedir bu insanların çin malı motordan çektiği
ben anlamıyorum bi motor neden 1500 km de karböratör ayarı istesin
ybr yi 33000km de sattım aldığımda ne yakıyorsa satarkende onu yakıyordum şehir içi 2.6 şehir dışı sakin kullanımda 2.1
Benzinden şüpheleniyorum. yakın diye ona gidiyordum ama alet gitmiyor pis benzinden olabilir o bayiden alırsam arabada gitmiyor veya birde hava ayarını çok kurcaladım ondan oldu.
Çinli motordan çektiğim yok 1500 km boyunca sıkıntı vermedi ybr dediğiniz motor benim araba fiyatında öğrenci adama gelmez. Sabah erkenden tamirci yolu gözüktü bakalım sıkıntısı neymiş.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)