2 Mayıs 2006 itibari ile toplam 6000 motor bağlandı . Tek tek çeviriliyor artık . Ve işlemde bir yavaşlama yok . Sürekli aynı baskıda operasyon devam etmektedir . Ehliyetsiz yola çıkmamanız düşünmemeniz tavsiye olunur . Öğlen yemek getiren çocuk bile yemeği getiremedi bağladılar .
Sadece dün bağlanan motosiklet sayısı İstanbul da 600 Perşembe 20.4.2006 ve o günden sonra bugüne kadar yaklaşık her gün 250 -300 motor bağlanıyor
Toplam bağlanan motor sayısı 4000 i geçti .
Fakat durum motorsiklet sayısı ile A2 sayısı arasındaki farktan kaynaklanıyor .
Yaz sonuna kadar bu operasyon devam edecek .
kaynak : motorların bağlanması ile ilgili bilgi . birinci ağızdan direk sayıyı emniyetten öğrenilmiştir. TV de haberlerde 3 kere haber olmuştur .
emre1159 :
Valla istanbulda az bu sayı bursa'da yaklaşık bu ayın başından beri 2000 i geçik motor bağlamışlar hatta biri 10 gün önce ceza yemiş ve polisler tekrar durdrumuş bu sefer adam isyna ederek motoru yakıp kayıplara karışmış.
cenngiz :
her gün düzenli olarak motosiklet le işe gidip geliyorum. 96 yılından beri A2 ehliyet sahibiyim. düne kadar ehliyetimi kimlik işlevi haricinde kullanmam gerekmemişti. ama dün (20 nisan perşembe) zincirlikuyu, darphane, ve beşiktaş meydanı olmak üzere tam 3 yerde polis durdurup evrak sordu.
en sonunda dayanamadım sordum birini mi arıyosunuz die. memur arkadaş "aslında geç bile kaldık. etraf illegal sürücüden geçilmiyo. mühim olan ehliyet değil. kullanmasını bilen bilmeyen sorun değil. gidip vatandaşa çarpıyolar evrak yok die doğru düzgün işlem bile yapılamıyor" dedi. haksız da sayılmaz hani. çok bağlanmış motor vardı her noktada. bir de bazı arkadaşların hem ehliyeti yok hem de avaz avaz bağırıyorlar görevini yapan memurlara. hem suçlu hem güçlü misali.
ya kullanmayın ya da sonuçlarına katlanın kardeşim. polis sanki haksızlık yapıyomuş gibi bir de üste çıkmaya çalışıyolar.
plant :
arkdaşlar gerçektende 600 motor bağlandı.Polis tanıdıklar sayesinde bize haber geliyor.
sadobey :
Perşembe günü haberlerde çıktı sadece Taksim çevresinde 453 tane motor bağlanmış. 800 YTl civarı ceza bir de hakim karşısına çıkılıyor. Arkadaşlar buna ek ehliyetsiz kişiye motorunu verende ceza yiyor unutmayalım.3 sene önce ben bunu yaşadım. kardeşim motoru bağlattı ben de de ehliyet yoktu.
viper:
Peki yakalandınız diyelim.Olağan motor çevirmesine girdiniz.Vazifesini doğru düzgün yapan bir polis karşınıza çıktı.Ceza kesti + mahkeme. Peşin ödeme 450 + 188 trafik cezası derken.600 YTL den fazla bir para elinizden uçtu gitti.
Bir de ehliyet alacaksın.en az 300 YTL masraf. 1000 YTL yi gözden çıkardık.
27.04.2006 rakam 5000 toplam İstanbul 'da bağlanan motor
kurt :
diğer konuya gelince eskişehir in en işlek caddelerinden biri olan iki eylül caddesi üzerinde 2-3 tane motorlu polis o yola girmiş olan bütün iki tekerli araçları duduruyordu... ve hepsine ehliyet ruhsat soruyordu.... hatta bir kaç tanesini bağladılar ve en ilginç olanı da motor numaralarına bile bakıyorlardı....